reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
co tam maz...ja sama tak robie, bo nigdy sie nie moge odnalezc :p

Olafa poukladane w miare,moje co tydzien ukladam, a K. to juz w ogole bo nie moge dosiegnac.

A ja to Wam powiem ze w jednym pokoju to mam sterty poukładanych ubrań- ale obok szafek:) ha ha potem raz w tygodniu godzinka na to żeby pochować to do szafek i od poniedziałku od nowa to samo. Nie mam czasu gonić po całym domu za ciuchami (mam polki w dwóch pokojach)i- wszystko w czym chodzę mam zawsze wtedy pod reka i w jednym miejscu:)
Dodam jeszcze ze jest to wszystko spowodowane tym ze nie chce mi się schylać- mam za dużo komód nie wyższych niż do piersi:)

Ostatnia edycja:
Ja juz po sniadanku i po upiekszeniu... az sie w lustrze nie poznalam:p
Gorzej ze sniadaniem, chlebka brak wiec liczylam, ze twarozek w pomidorkiem, szczypiorkiem i rzodkiewka zjem i kiedy juz tak wszystko pokroilam to okazalo sie, ze twarozek to nie twarozek tylko jakis soft cheese;/ No coz, nie bylo wyjscia i dodalam troszke zeby to zagescic;/ Ale glodna jestem dalej.
Juz mi sie obiadu chce... pomidorowke sobie dzis wymyslilam bo kupilam taki fajny polski makaron ostatnio i bedzie sie idealnie komponowal:))

Rano tez chcialam podzwonic po urzedach i pozalatwiac to co moglam telefonicznie, umowic sie do dentysty, a tu sie okazalo, ze poniedzialek i wtorek to znowu jakies banki holidaye. CI brytyjczycy to nic tylko bank holiday za bankiem holidayem;/ I kasa z konta za czynsz nie zeszla, a miala zejsc pierwszego... Juz czuje jak mnie agencja bedzie scigac;/ I wez tu zacznij dobrze nowy rok:))

My ubran tez nie prasujemy, co najwyzej koszule emka bo czesto w nich chodzi, a koszula to wiadomo musi wygladac jakos. Chcialam sie zabrac za pranie rzeczy malej, ale stwierdzilam, ze po co skoro nawet nie mam jeszcze komody, zeby te ubranka gdzies pochowac, a prac, zeby wrzucic do worka to chyba bez sensu.

hej laski ;)

ja obolała i niewyspana, buuu
wczoraj wywaliłam się na lodzie przed bramką teściowej /ech pewnie zamach ;P/ na tyłek i plecy i dopiero w nocy mnie rwa zaczęła tak napierdzielać, że prawie wyłam, a bynajmniej się darłam jak chciałam się ruszyć. No i dalej to cholerstwo trzyma :(
ani stać, ani siedzieć... leżec tez nie idzie. A miałam tyle planów bo chłopaków w domku nie ma.

W dodatku muszę brać rano na czczo żelazo Sorbifer Durules czy jakos tak i po tym nie chce mi się nic jesć i mam biegunkę. Jakaś inna jestem, wszystko na opak.

Ok kończę to użalanie się nad sobą ;)
miłego dnia

Witam kobitki. Po dzisiejszej nocy czuje się jak rozłożona na łopatki. W nocy spalam na plecach i obudziłam się z totalnym bólem pleców.Czy sadzicie ze to ciężar dzidziusia mnie tak przygniata?

Która to narobiła wczoraj smaka goframi?Papciarek to ty?:-)
Te gofry muszą mieć coś wspólnego z naszymi ciążami!!! Ja już chwile się rozglądam za gofrownica,myślałam ze może ta od Gordona będzie przeceniona.W sumie to zapomniałam ze na ebay-u i Amazonie można sprawdzić.A i jeśli jesteśmy przy temacie to przestrzegam nie kupujcie gofrownic w kształcie serduszek,ja miałam taka w Polsce i nie byłam zadowolona-gofry wychodziły przychlapniete nawet gdy używałam różnych przepisów.Najlepsze są w kształcie prostokąta.

Fifronka,Pinka, Pabella a już myślałam ze tylko ja będę się przeprowadzać przed porodem... Nawet nie chce myśleć o tym pakowaniu,zmianie adresów itd..
Pastela odpoczywaj,jeden dzień Ci nie zaszkodzi a siły powrócą.

Wiecie czego mi w UK brakuje najbardziej? Takiej typowej,polskiej piekarni za rogiem z cieplutkimi bułeczkami z rana....Ach..

Uciekam pod prysznic a potem pryśniemy gdzieś z Sammym bo ma dziś ostatni dzień laby.Zajrze do Was popołudniem.

Ostatnia edycja:
A ja to Wam powiem ze w jednym pokoju to mam sterty poukładanych ubrań- ale obok szafek:) ha ha potem raz w tygodniu godzinka na to żeby pochować to do szafek i od poniedziałku od nowa to samo. Nie mam czasu gonić po całym domu za ciuchami (mam polki w dwóch pokojach)i- wszystko w czym chodzę mam zawsze wtedy pod reka i w jednym miejscu:)
Dodam jeszcze ze jest to wszystko spowodowane tym ze nie chce mi się schylać- mam za dużo komód nie wyższych niż do piersi:)
skąd to znam, u mnie była sterta 2 tygodniowa i jak juz zaczęła się wywracać, kurzyć:zawstydzona/y: a na półce Wiktor nie miał ulubionych bluzek do przedszkola to wzięłąm się za segregowanie, prasowanie i wkładanie na półki :sorry2:

Ja juz po sniadanku i po upiekszeniu... az sie w lustrze nie poznalam:p
Gorzej ze sniadaniem, chlebka brak wiec liczylam, ze twarozek w pomidorkiem, szczypiorkiem i rzodkiewka zjem i kiedy juz tak wszystko pokroilam to okazalo sie, ze twarozek to nie twarozek tylko jakis soft cheese;/ No coz, nie bylo wyjscia i dodalam troszke zeby to zagescic;/ Ale glodna jestem dalej.
Juz mi sie obiadu chce... pomidorowke sobie dzis wymyslilam bo kupilam taki fajny polski makaron ostatnio i bedzie sie idealnie komponowal:))

Rano tez chcialam podzwonic po urzedach i pozalatwiac to co moglam telefonicznie, umowic sie do dentysty, a tu sie okazalo, ze poniedzialek i wtorek to znowu jakies banki holidaye. CI brytyjczycy to nic tylko bank holiday za bankiem holidayem;/ I kasa z konta za czynsz nie zeszla, a miala zejsc pierwszego... Juz czuje jak mnie agencja bedzie scigac;/ I wez tu zacznij dobrze nowy rok:))

My ubran tez nie prasujemy, co najwyzej koszule emka bo czesto w nich chodzi, a koszula to wiadomo musi wygladac jakos. Chcialam sie zabrac za pranie rzeczy malej, ale stwierdzilam, ze po co skoro nawet nie mam jeszcze komody, zeby te ubranka gdzies pochowac, a prac, zeby wrzucic do worka to chyba bez sensu.

Masala no znowu bank holiday, bo 1 stycznia wypadał w sobotę, więc przerzucili na poniedziałek i tym sposobem jeszcze jeden dzień do leniuchowania :tak: ale o wtorku to nic nie wiem :/

Ostatnia edycja:
reklama
Masala, i jutro bank holiday? powariowali. kurde, znowu listonosza dzis nie zobacze pewnie :/
a agencja ci nic nie powie, bo pewnie nie pracuja :)

Co do ubran ja mam wszystko na wieszakach :) Ale ostatnio kupilam fajne zelazko i deske wiec czasami z nudow cos sobie prasuje :)

Jakos mi minela ochota na zakupy...

Do góry