reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

to i ja sie witam kochane kulki:)
harsz co sie stalo?? kurcze lez i odpoczywaj zimny kompres na czolo w ciemnym pokoju i spac moze przejdzie,3maj sie!
ja sie wlasnie nastawiam na cudownego sylwka przed tv albo spiac chyba wybiore to drugie zeby sie nie dolkowac;-) a ja juz zakupy zaliczylam wiec i spacer poranny do centrum miasta byl ale te gorki iwspinaczki do nas do bloku to juz nie na moje sily... dziecko ciagnie w dol jak kamien zgadzam sie i ciagle sobie brzucha podtrzymuje... wczoraj sie zacielam przy goleniu...i chyba koniec cudownych czasow ZOSI SAMOSI trzeba bedzie emka zacigac chyba do lazienki na golenie ...hmmm...zebym tylko jeszcze bardziej pocieta nie byla:szok:

reklama
Aaaaa, na to nie wpadlam :) bo mialam zapytac, kto Cie zastapi jak urodzisz :)

Patrzcie jaka kosmiczna wanienke znalazlam
31yI1kWtxwL._SL500_AA300_.jpg

Moje malenstwo chyba sie przekrecilo, ale nie wiem dokladnie co ma na gorze.

Ale seeeenna sie zrobilam...

Kochane Marcjanki,

dopiero wstałam i spieszę z życzeniami dla Was wszystkich, bo za nim za przywitam Nowy Rok, Wy juz bedziecie odsypiac sylwestrowa noc:)

Tradycyjnie - Szczęśliwego Nowego Roku i szampańskiego nastroju.

Ten rok dla nas wszystkich bedzie wyjatkowy, i życzę wszystkim Marcjankom, aby był dla każdej z nas bardzo szczęsliwy i przyniósł spełnienie naszych marzeń i oczekiwań.
Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia - dla Was i Waszych dzidziulków:)

Pozdrawiam ciepło
Asco

No ja juz po ''pracy'' ;)ładnie wyszło;)
Ewi ta rodzinka(kuzyn M z zona i synem) akurat jako jedyna ma u nas ''abonament'' lub tzw system wymienny-ja im włosy a oni nam albo remonty albo okulary;)
Harsh to Ci glukoza dała popalic,odpoczywaj i szybko dojdz do siebie:)

Własnie M dzwonił ze w koncu przerejstrował i ubezpieczył autko,jeszcze tylko opony zimowe trzaby kupic;) a i chyba nie bedziemy sami na sylwka bo zaprosili nas sasiedzi zza sciany;) ale szalenstw nie bedzie bo oni maja rocznego dzidziusia .

Hej kobietki! Szczególnego roku 2011. Wam życzę! Porodow bezbolesnych bobaskow zdrowych i grzecznych, jak najwiecej przespanych nocy i wsparcia ze strony męskich połówek.
Bawcie się szampansko mimo iż bez szampana!:-)

Nie ma Oli, Futrzaka, Bosej, Cliforda...... Czyżby wszystkie szykowały się na sylwestra już????
Jestem!!! Wczoraj cały dzień sajgonik, najpierw ekipa i mama, która zaskakująco sprzątnęła mi tylko w jednej szafce i latała za mną jak za dzieckiem z łyżeczką i jogurcikiem marudząc, że za mało jem :-D
A potem wrócił M. i sprzątaliśmy. I sprzątaliśmy. I sprzątaliśmy... Potem ja padłam, a M. dalej sprzątał. Patrząc jak się uwija pięknie, dostałam wyrzutów sumienia i zrobiłam pyszne ciasto z pomarańczami i grejpfrutami. Najżmudniejszą część roboty, czyli "filetowanie" cytrusów zrobiłam na leżąco, więc nie było źle.
Dzisiaj z rana śniadanko wspólnie z M. (bo oboje wzięliśmy dziś urlop), potem wizyta w Leroy i zamówienie uszycia firany i zasłony-lambrekinu dla Stelli, potem lekkie zakupki w sklepie pod blokiem i dalsze szykowanie pyszności. Chyba trochę przegięliśmy z ilością żarełka dla 2 osób (bo Sylwester w Kanapowie planujemy): jest bigos, zupa migdałowa, której nie zrobiłam w końcu w Wigilię, sałatka krabowa, sałatka z tuńczykiem, krewetki w cieście, no i to ciasto z pomarańczami. Nie zjemy tego przez cały weekend!

Bosa siedziałam do 23-ej a potem zasnęłam przed 2-gą bo oglądałam RODZINA 1+8 na TLC.
Marta, też to czasem oglądam. Pamiętam jeszcze z czasów jak była to RODZINA 2+8. Wkurzył mnie ten tatuś od siedmiu boleści, a na takiego cudownego pozował.

Bosa Ty tak o tych zgrabnościach, popatrzyłam jeszcze na Twój avatarek i zapragnęłam lata, normalnych gabarytów i opalonego ciałka mmmmmmmmmmmmm Powoli już planuję nam wakacje w lipcu, jakiś tydzień nad morzem :D A jak będzie kaska, to może gdzieś dalej, choć lot z taką kruszynką jakoś mnie nie przekonuje, sama nie wiem..

Ewi to i tak dobrze, ja obrączki nie noszę już od niespełna 2 miesięcy i nawet nie próbuję ;)
Malina, ja latem od wielu, wielu lat się nie urlopowałam. Na razie planujemy bardzo luźno (bardziej nam się marzy niż planuje ;-)) z przyjaciółmi, którzy też się dziewczynki spodziewają wspólny wypad do Egiptu we wrześniu lub październiku.

A co do obrączki i zaręczynowego - w zeszłym tygodniu przełożyłam na lewą rękę, tam palce cieńsze. Nie wyobrażam sobie póki co wizji chodzenia bez obrączki i pierścionka. Jak bardziej palce spuchną, to nie wiem co zrobię :confused: Zawieszę na łańcuszku na szyi chyba.

Pokazywali kotka z tego okropnego filmu w wiadomosciach. Taki biedny wystraszony burasek :( lzy mi sie w oczach zakrecily.
Znalazlam pieluchy tetrowe z kotkami :)
Ja to nie mogę nawet wiadomości takich oglądać, bo dostaję histerii. Ja generalnie nie płaczę, ale jak widzę krzywdę zwierzęcia, to rozklejam się zupełnie - ciąża czy nie. Przeraża mnie okrucieństwo ludzi wobec bezbronnych stworzeń.
A gdzie znalazłaś pieluchy z kotkami? Może bym przyjaciółkę poprosiła o kupno i przesłanie do Polski :tak:.

Harsharani, odpoczywaj teraz! Nóżki powyżej poziomu serca najlepiej. Ale Cię biedulo tąpnęło!

A na wypadek, gdyby mnie tu już dzisiaj nie było:

W zbliżającym się, tak pięknym dla nas, Nowym Roku życzę Wam wszystkich dużo szczęścia, uśmiechu, cierpliwości, a przede wszystkim dużo miłości: dla Waszych kruszynek, od Waszych kruszynek, dla i od tatusiów i abyście nie zapominały o miłości własnej - dbajcie o siebie i rozpieszczajcie chociaż czasami.

Ja się z bratem pociełam na zakończenie roku! Najpierw się zaczął nabijać że mało zarabiam a potem robił mi wykłady jaka to ja jestem zła żona! Bo trzymam albumy z czasów studenckich i mojemu mężowi niby jest przykro bo tam są też zdjęcia z ex. No szlak mnie trafił! Znawca się znalazł. Na koniec ja się powyłam a M jak wrócił to się śmiał i tłumaczył że nawet nigdy nie pomyślał żeby je oglądać i że to przecież przeszłość itd... Koniec, wyżaliłam się...

Pinka Wy oboje z M pracujecie w sklepie na zmiany czy jak???

Ola lepiej z sąsiadami i dzidziusiem niż z rodzicami i ich znajomymi haha ale co tam, jedziemy. Mam już nawet Picollo;)

wlasnie mialam napisac, ze Bosa gdzies padla po sprzataniu, a ona gotuje znowu jakies pysznosci znowu ;)

A gdzie znalazłaś pieluchy z kotkami? Może bym przyjaciółkę poprosiła o kupno i przesłanie do Polski :tak:.

A na ebayu: Lollipop Lane Coloured Muslin Squares - Cream Cats on eBay (end time 29-Jan-11 12:42:18 GMT) i hello kitty jeszcze 1 lovely pink handmade Hello Kitty large muslin square on eBay (end time 02-Jan-11 15:48:49 GMT)

Wlasnie pozarlam pysznego, slodkiego loda w czekoladzie z bakaliami. A teraz bede gruba :(
Ide zaraz prac ten dywan.

Ewi, Twoj brat z zadrosci ci dokucza, pewnie nie ma baby co ;)

Wy tak o wakacjach... Ech... Siedzielismy sobie wczoraj w kawiarni na przeciwko biura podrozy i marzylismy, ze w przyszlym roku z bobasem pojedziemy w cieple kraje, chociaz chcialabym do PL samochodem pojechac i pozwiedzac Europe troche, ale Viki pewnie za maly jeszcze bedzie.

reklama
A mnie tak chrzestna nachrzciła;-):tak::-D:-D.

Ale powiem Ci, ze wiele osob narzeka na imie, a ja swoje bardzo lubie.

Ja się z bratem pociełam na zakończenie roku! Najpierw się zaczął nabijać że mało zarabiam a potem robił mi wykłady jaka to ja jestem zła żona! Bo trzymam albumy z czasów studenckich i mojemu mężowi niby jest przykro bo tam są też zdjęcia z ex. No szlak mnie trafił! Znawca się znalazł. Na koniec ja się powyłam a M jak wrócił to się śmiał i tłumaczył że nawet nigdy nie pomyślał żeby je oglądać i że to przecież przeszłość itd... Koniec, wyżaliłam się...

Pinka Wy oboje z M pracujecie w sklepie na zmiany czy jak???

Ola lepiej z sąsiadami i dzidziusiem niż z rodzicami i ich znajomymi haha ale co tam, jedziemy. Mam już nawet Picollo;)

Ewi, a on w ogole ma zone, zeby sie wypowiadac na tematy malzenskie? W ogole co za gnom na koniec roku jeszcze z niego. wez olej... Poczekaj na okazje, zeby sie odwdzieczyc :-)

Agacina, to to jeszcze nic...
Ja mialam w tym roku jechac, ale dostalam zapalenia nerek i musielismy przebukowac na kogos innego... Cyrk byl wielki, bo to w maju bylo... nie wspominajac juz, ze najpierw jazda w sadzie, pozniej wulkan itd...

Do góry