reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

ja na d15.
ja tez mam wybranego pl.gp, w sumie czy po pl czy po ang. to mi obojetnie,ale do prowadzenia ciazy tym razem zdecydowalam sie na pl.gp, tym bardziej ,ze w poprzedniej ciazy mialam irl. gp, a i tak dodatkowo chodzilam do pl.lekarza.
A medicus sobie niektorzy chwala ale ceny tam maja tez niezle ;-)
choc ja tam bylam raz i wiecej nie mam ochoty,ale to chyba zalezy na jakiego lekarza tam trafisz ;)

musze sie zbierac, zajrze pozniej :)

Ostatnia edycja:
reklama
Szkoda ze tak daleko.Zgadza sie to zalezy na kogo sie trafi zastanawiam sie nad tym jak to jest z tym programem maternity scheme czy jak jest to w medicusie to czy bede placic za wizyty?

To jeszcze ja chciałam dołączyć do grona Marcóweczek. Nowa na forum, nowa w temacie ;-) Ale za to z dużym optymizmem i radością wyczekująca Maleństwa.

My strasznie szybko wiedzieliśmy, że to JUŻ, że jesteśmy. Udało się począć nam za pierwszym razem, jeden cykl starań - i JUŻ! Kiedy na teście pojawiła mi się druga, bladziuteńka kreseczka (3 dni przed terminem spodziewanej @) i wybiegłam z piskiem z łazienki, Małż zareagował z prawdziwym stoicyzmem: "No przecież mówiłem, że się uda za pierwszym razem".
Dotarło do niego chyba lepiej następnego dnia, kiedy zrobiliśmy badanie BHCG - przez pół korytarza w szpitalu mnie na rękach przeniósł :)
No i zaraz złapał za telefon i zaczął dzwonić - nie mógł się opanować. Miał ochotę chyba krzyczeć na ulicy, że będzie ojcem.
Moi rodzice ucieszyli się - wiadomo. Teściowa przez telefon - cytat: "Acha, fajnie. Ale nie mówmy już o tym. Nie zapeszajmy". Wrrrr!
Strasznie cieszą się przyjaciółki. Jedna starająca się cieszy się, jak z własnej ciązy. Druga jest w ciąży 3 tygodnie dłużej - więc cieszy się z towarzystwa :)

bosonóżka witaj!
my wróciliśmy z imienin ojca, młody się kąpię, a ja mam zgagę:wściekła/y: wcale się nie nawsuwałam, a i tak cierpię:-(

Scarletka, mnie lekarz pocieszył, że jak jest zgaga, to dzieciaczek urodzi się z bujną czuprynką. I to ponoć wcale nie mit ciążowy, tylko jakiś hormon odpowiada jednocześnie za zgagę u mamusi, a włoski u maleństwa :-)

fifi nie jest tak daleko.A o to czy mozesz tam jak do gp chodzic to sie tam zapytaj.Jesli tak to wtedy nie bedziesz placic za wizyte,ale za usg juz raczej tak.

bosonozka witaj, a co do zgagi- ja z Bartkiem mialam meeeega zgage, nie urodzil sie lysy,jakies tam wlosy mial.Ale na taka zgage jak mialam to powinien miec wlosy do pasa przy porodzie :-D:-D

fifi nie jest tak daleko.A o to czy mozesz tam jak do gp chodzic to sie tam zapytaj.Jesli tak to wtedy nie bedziesz placic za wizyte,ale za usg juz raczej tak.

bosonozka witaj, a co do zgagi- ja z Bartkiem mialam meeeega zgage, nie urodzil sie lysy,jakies tam wlosy mial.Ale na taka zgage jak mialam to powinien miec wlosy do pasa przy porodzie :-D:-D

Ja też miałam meeeega zgage w obydwu ciążach i obie dziewczyny włosków tyle co nic:-D

reklama
Witaj Bosonozka. Ja wlasnie wrocilam ze spacerku.
Dzieki ruda napewno zapytam.Ojwspolczuje wam dziewczyny ze sie tak meczycie ja wlasnie wsunelam sledziki a przeciez ich nie lubie :-D

Do góry