reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Z tym dopieraniem to sie zgadzam z Vetka- to samo przechodzi teraz moja siostra. Ale ja zamierzam używać do czasu tych deserków, owocków itp.proszku Loveli.

reklama
a ja juz nie wiem w czym bede prac... Moja mama to by pewnie chciala, zebym wszystko recznie prala, w platkach mydla ;)

nie wiem czy Wam sie pochwalilam swoja wielkopolska dusza...
Poszlismy dzis do supermarketu i byla promocja na... (kurna-nie wiem jak to sie w PL nazywa...) No na takie cos, co zaklada sie na materac, zeby bylo jeszcze bardziej miekko.. Niewazne.
Szukalismy i najtansze byly za 50 funtow.
No i poszlismy tam, widzimy promocja- napisane 'half price' ale obnizone z 55 na 45 jedynie.. no i stoi obok babeczka pracujaca tam..wiec jej mowie, ze jezeli jest napisane 'polowa ceny' no to powinna byc polowa ceny...i ze prosze- chce kupic- ale skoro jest napisane, ze polowa, to zaplace jedynie 27,50...i nie zgadniecie.....Poszla zapytac sie na informacje....i...
:-D Mam nowy 'pokrowiec' na materac, z tzw memory foam, za niecale 30 funtow... I tylko zaluje, ze olafowi nie kupilam na jego lozko :p

Milu- ty tych dziecinnych ciuszków z 2 maluszków bedziesz trochę miała a z jednego dziecka trudno nazbierać na pralke prania żeby te dziecinne potem prać osobno w dziecinnym proszku. Dlatego syna ciuszki prałam z naszymi w "dorosłym" proszku z podwójnym płukaniem i teraz też raczej tak będę no chyba że się uczuli. Ale te proszki dziecinne też uczulają (niestety)

Haras- miałaś racje- jak jest napisane za taka cene masz prawo to nabyć:) ważne żeby umieć sie odezwać i walczyć o swoje jak sie na coś takiego trafiło:)

Vetka- to fakt...z ta pełna pralka mogą być kłopoty:) na zadne proszki nie ma złotego sposobu:(

Ja kupiłam Lovele ale tylko dlatego ze 5kg było w super cenie;) a jedna z moich znajomych tez mowiła ze te proszki nie dopieraja i po 3m-cach przeszła na Vizir sensitiv i małej nic nie dolega:)

wiecie co...... strasznie mnie dziewczyny gniota na dole- chyba macie racje z tym obniżaniem się brzuszka...gilaja mnie jakbym była na karuzeli, że już nie wspomnę ze mi ciężko jak stoję! Ale dziwne uczucie....

ja ciuszki malego pralam w proszku 'fairy' non bio, dla dzieci. Czasem tego prania bylo tyle,ze ciuszki malego pralam osobno,teraz tez czasem sa w pralce same jego ciuchy a czasem pomieszane z naszymi.a problemu ,ktory proszek wsypac sie pozbylam bo zaczelam prac wszystkie ciuchy w tym proszu. I tak jest do dzisiaj, wszystko pierzemy w tym proszku caly czas. A i plynu do plukania uzywamy tej samej firmy ;-)

Dzis upolowalam kolejne rzeczy dla maluszka ;-) musze wszystko teraz posegregowac i sprawdzic czego mi brakuje.
No i moze wreszcie kupic cos dla siebie do szpitala :-D:-D

Aga- błagam nie strasz mnie...bo ja tu już mam różne dziwne dzikie wizje w ciągu dnia:):-)

Generalnie mam jakieś dziwne przeczucia ze gin mi cos jutro powie: ze np.szyjka sie mi skraca i mamy lezec albo cos innego. Takie mam dziwne gilanie w szyjce i juz głupieje od ok.3 godzinek:)hmmmmm

reklama
boziu jak juz milu tak mowi to znaczy ze potem my polecimy po paru tygodniach:) mnie maly na pecherz uciska chyba bo tak mi tak ciezko i do kibelka co chwila doslownie chodze:eek:

Do góry