reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Haha, Bosa, ja tez mam taka tabelke :) Lubie takie rzeczy planowac, bo boje sie, ze zapomne o czyms waznym.

Tak sobie teraz zobaczylam u Ciebie na liscie, ze masz czapeczke pokapielowa... Musze sie zapytac co to, po co i dlaczego :)

Cytuje tesciowa mojego brata: "Zeby uska nie przewialo" ;)
Kobieta miala obsesje na punkcie zapalenia ucha u mojego bratanka, wiec w domu sauna przy kapieli, kropelka wody nawet do ucha nie mogla sie dostac, a po kapieli dzieciak niemalze w kozuch opatulony :) ale Norbi mial potem traume do kapieli...

Bosa, ale zorganizowana jestes :) ja na kartce mam namazane :)

reklama
ja to aż tak zorganizowana nie jestem jak bosa, ale na szczęście od tego jest u nas K. :)
on tez ma swoja tabelkę i tylko mi przypomina, jak coś kupię, żeby uzupełnić informacje :)

Zorganizowana jestem z tabelką, bo poza tym zaganiana i bez tego bym zginęła jak ciotka w Czechach. ;-)

Harsharani, czapeczka to nawet nie tyle pokąpielowa, co po prostu cieniutka bawełniana. Ale wszyscy mi tu mówią, że dziecku się zakłada na pół godzinki po kąpieli czapeczkę na mokrawy jeszcze łepek.

Madzik, a rożek za 15 zl, to jedyny w różową krateczkę, jaki znalazłam, a taki sobie umyśliłam
ROŻEK ROŻKI BECIK 74x74 100 % BAWEŁNA PRODUCENT (1369286377) - Aukcje internetowe Allegro
A na Glucka dotąd nie trafiłam, ale już znalazłam 3, które są naprawdę ładne i bez widocznych mocno wzorków "dziecięcych" i an pewno któryś kupię!
http://allegro.pl/gluck-rozek-haftowany-mis-z-okienka-2-kolory-i1372523270.html#gallery
http://allegro.pl/gluck-rozek-wiazany-bath-rozowy-niebieski-i1373660460.html
http://allegro.pl/gluck-rozek-wiazany-delfinki-rose-2-kolory-i1372522612.html#gallery
Zatem dzięki!!!

Ostatnia edycja:
Aga, ja sama bym miala kurna traume...
Szkoda, ze glupie babsko nie uswiadomilo sobie, ze w taki sposob uposledza (?) systemy obronne tego dziecka...no,ale co tam..kazdy ma swoje kredki ;)

Bosa, a co jesli Stelle nauczysz zakladania czapeczki i pozniej przy pierwszej lepszej okazji bezczapeczkowej zlapie Ci jakas infekcje? Nie chce sie madrowac,ani nic, ale Olo ma ponad 3 lata, nigdy nie byl sterylnie chowany i mial antybiotyki raz w zyciu ( i to tylko dlatego, ze nasz pediatra byl niedostepny)... Nie daj sie jesli ktos Cie namawia, a ty masz watpliwosci co do skutkow danej czynnosci. U mnie byly wieczne awantury, lacznie z oskarzeniami, ze nie dbam o dziecko, bo np prosto po kapieli nie kladlam Ola w uwaga! NAGRZANEJ poscieli...
Podobnie z tym zalewaniem.. Nikt nie chce dziecka utopic przeciez... a woda jest dla nich naturalna.

Nie wychowuje Olafa spartansko, w angielskim stylu...Ubieram go rozsadnie i wyznaje zasade, ze PRZEGRZAC jest czyms o wiele gorszym niz niedogrzac...

ale sie namadrowalam....

A`propos czapeczek, moja teściowa dala mi ostatnio kolejną "złotą radę", żebym sie w nie zaopatrzyła, bo dziecku trzeba zakładać, żeby nie miało odstających uszu.. :eek::-D

Pabella, moja przyjaciolka usypiala jedynie na przkreconym uchu (prawym)..to znaczy..na takim zlozonym w pol. No i teraz ma to ucho troche bardziej odstajace, wiec cholera tesciowa wie :p Mi sie wydaje, ze jednak genami idzie...ale genetykiem badz pediatra nie jestem

reklama
Do góry