reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

madzikm ty masz już jedno dziecko, więc tak jak inne mamusie sporo na głowie. ale ja tak jak agacina, póki dziecka jeszcze nie ma, to chyba bym w domu zwariowała.

to prawda:tak: w pierwszej ciąży pracowałam do 8 miesiąca, do czasu porodu dostawałam świra a do pracy poszłam jak Zosia miała 5 miesięcy:sorry2: teraz już czuję i chcę inaczej:happy2:

a z tym lekarzem to możesz mieć rację....niektórzy robią USG tak ogólnikowo i potem wysyłają na to drogie 3d bo na tamtym niby nic nie widać

reklama
miluś aha a szkoda taka sliczna jest :-(

fifronka aga_cina to fakt takie siedzenie jest meczace jak oczekuje sie na pierwsze dziecko ja na szczescie mam jeszcze prace magisterska wiec sie nie nudze az tak ;-)

madzkim- no tak ta sala do tanczenia to akurat wąska była ta gdzie sie jadlo to już szersza:-p

ja tez oprócz ubranek dla małego i laktatora nie mam nic:no::no: takze spokojnie ehehh wezme sie za to jak juz weziemy na nowym mieszkanku:-p

spadam na serialik

Macie dzis dzien na dziwne informacje o dziwnych ciazach;) a słyszałyscie o tej babce co jest w ciazy z blizniakami i kazde z nich ma innego ojca?
Fifronka trzymam mocno kciuki za Antosia:)
Malinka wspołczuje tych zebow:(do jutra przejdzie;)

Ostatnia edycja:
Oj, przy dziecku to praca na 2 etaty, a ja siedze drugi tydzien w domu i juz mi sie nudzi :(
Ale od przyszlego tyg szkola sie zaczyna znowu :) ufff. Chyba bede wozic torbe do szpitala ze soba, bo pewnie tam urodze ;)

Melduję się, że czuję się lepiej. 2 no-spy i leżenie plackiem pomogło. No i M. wrócił z pracy i zaczął dziecku tłumaczyć, żeby matki nie straszyła i nie pchała się przypadkiem na świat, bo po pierwsze pogoda do d...y i zimno strasznie, po drugie niech nie bierze przypadkiem przykłądu z brata ciotecznego, któremu się nudzi i chciał wychodzić, bo go lekarze przekonali, że jednak nie warto, a poza tym może i panowie wykańczają jej pokój, ale łóżeczka ani kołyski jeszcze nie ma i żeby się jeszcze łaskawie pobujała u mamy w brzuchu. No i się buja :-)
Natomiast jeżeli będę się w nocy czuła, tak jak zeszłej, to pierwsze co robię rano to wizyta w szpitalu. Obym nie musiała,

Kochane, a wiecie moze czy mozna wymiotowac po witaminach? Zauwazylam, ze zawsze kiedy je zjem, godzine pozniej biegne i zaprzyjazniam sie z toaleta... wczesniej tego nie mialam... zaczelo sie jakies dwa tyg temu... dziwne
Oj można, można! Ja od początku nie tolerowałam, zaraz pawik był, teraz po prostu nie biorę.

I widzę, że nie mnie jedną przyspieszyło z kompletowaniem wyprawki. Jako kompulsywnie służbistyczno-tabelkowa mamusia aż stworzyłam takie cudo to tylko początek dłuuugaśnej listy):
33caloh.jpg

Moja mama, jak zobaczyła, tylko popukała się w głowę i zapytała, czy umieściłam już poród w służbowym kalendarzu, że taka służbistka jestem ;-) Niech się śmieje, porządek musi być, a przynajmniej mam kontrolę nad tym co robię ile wydaję/wydam.
A do wydania jeszcze tyle, że :szok:.

Milutek,
jak wymyślisz jakiegoś sprzedawcę, to podziel się wynikami swojej dogłębnej analizy!

masala, czytałam, że po witaminach można wymiotować, więc może zmień na jakieś inne...

a ja nie wiem czy mam ten syndrom czy nie:confused: pewnie mam, ale lekko uśpiony:-D z powodu lokatora, który mi strasznie działa na nerwy swoją obecnością...:dry:
Więc na miesiąc mogę komuś pożyczyć, bo mi się nie przyda :frown:
A faceci też mają syndrom wicia gniazda? :confused:Bo mój M ciągle tylko gada o remoncie pokoiku synka, a coś kuchni nie może skończyć...:no:

I też już mam dosyć siedzenia, a posiedziałam raptem 4 dni przed świętami i teraz będą kolejne 4 przed sylwestrem... Wykańcza mnie taka bezczynność, ale nie mam co robić i nie mam siły nic robić :eek:
Czuję się taka bezsilna i bezużyteczna :zawstydzona/y:
Jutro wizyta u ginka, może przy okazji odwiedzę bibliotekę i uzupełnię bibliografię do pracy mgr...

Haha, Bosa, ja tez mam taka tabelke :) Lubie takie rzeczy planowac, bo boje sie, ze zapomne o czyms waznym.

Tak sobie teraz zobaczylam u Ciebie na liscie, ze masz czapeczke pokapielowa... Musze sie zapytac co to, po co i dlaczego :)

reklama
miluś jak obczaisz jakiegos najtanszego sprzedawce to wrzuc na watku wyprawkowym chetnie skorzystam ja na razie nad łóżeczkami siedze i dumam
tak, tak ja też proszę

Bosa - życzę spokojnej nocki, odpoczywaj dużo.
a co to za rożek za 15zł chcesz zamawiać? Miałam kilka przy Wiktorze i tylko z firmy Gluck byłam zadowolona :sorry2: reszta jakieś szmaty brzydkie po praniu i ze słabymi, odpinającymi się rzepami...
czapeczki patrz, aby najlepiej były bez szwów wewnątrz, bo na malutkiej głowie wszystko się odciśnie. bynajmniej W. byl wrażliwy i musiałam wszystko ze szwami wyrzucić.

ja dziś spanikowalam trochę, bo wieczorem stwierdziłam, że przez cały dzień nic się mi z brzuchem nie działo, zero skurczy, twardnień no i ruchów dziecka:szok:. Jednak jak przybrałam kilka pozycji uciskających brzuch mała zaczęła się wkurzać i kopnęła delikatnie kilka razy uff Jutro wizyta.

Do góry