reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Wrocilam. I juz teraz wiem, ze 4 godzinne chodzenie nie bylo wskazane;/ Malo tego, ze teraz umieram z bolu brzucha to jeszcze nic nie zalatwilam... Prezentu dla m brak w dalszym ciagu;/ Chyba bedzie musial wytrzymac bez, bo ja sie juz nigdzie nie wybieram:p Zla zolza ze mnie!!
Polozna mnie znow wkurzyla... o wszystkim zapomniala, nie przyslala mi zaproszenia do szkoly rodzenia, nie dala formularza do pracy, o innych formalnosciach juz nie wspomne... ona mnie nawet nie zwazyla... Pobrala krew i zadwolona... Nie widzialam jej od 8 tygodni, a moja wizyta trwala 8 minut!! Jak dobrze, ze dosc czesto bywam w PL. Tak jak wczoraj obiecalam zapytalam ja o te nasze bole brzucha i ona twierdzi, ze jesli nie wystepuje do tego krwawienie i inne niepokojacew objawy, ktore nie sa bolami brzucha to oznacza, ze wiazadla sie rozciagaja i wszystkie inne miesnie. Podobno nie ma sie czym przejmowac i to w ciazy normalne.
No nic, mykam na obiad, potem wysle emka na zakupy spozywcze, bo ja juz rady dzis z domu wyjsc nie dam, a potem zabieram sie za leczo. Licze na to, ze dam rade kroic na siedzaco:p I ze wysokosc krzesel w kuchni bedzie odpowiednia do blatu kuchennego...

reklama
Mój bigos się już pichci a ja mam chwile wytchnienia.Jeśli to można tak nazwać z Sammym na kolanach.Jutro chce jeszcze zrobić 2 andruty a upiec sernik i makowiec i to będzie tyle moich przygotowań.W wigilie rano wyjeżdżamy do kuzynki-jej przypadło lepienie uszek:tak:

masala
jakoś wcale mnie nie dziwi twoja położna.U mnie jest to samo wizyta trwa 5-10 minut w tym badanie ciśnienia,tętna dziecka przez może 10 sekund i od czasu do czasu pobranie krwi. O reszcie jeśli się sama nie upomnisz to możesz pomarzyć..
milutek trzymaj się kochana..myślałam dziś o Tobie:-) i zastanawiałam się czy ciotka wojowniczka wyluzowała przed Świętami czy dalej nie daje Wam żyć?
bosa z całym szacunkiem dla tamtej ciężarnej,ale czy o Tobie ktoś pomyśli???

przeskakuje na watek z przepisami,bo czuje ze jeszcze i u mnie pierniki się pojawia.To już chyba jakaś tradycja wśród marcówek się rodzi.WSZYSTKIE PIEKĄ PIERNIKI

Ostatnia edycja:
anoli a od czego cie ten brzuch boli??

No własnie nie wiem, to chyba dzidzia uciska albo wiązadła sie rozciagją ale boli jak cholerka przy chodzeniu:dry:

Anoli, wlasnie mnie oswiecilo z twoim nickiem... Boze, ta ciaza mi na mozg padla, ze nie doczytalam wczesniej....

Ale co cie oświeciło:confused:bo teraz ja nie kumam:confused:Chyba tez mi sie na mózg rzuciło:-D

Masala dzieki za informacje, czyli mam sie nie martwic tylko ze z ich podejsciem do ciązy to innej odpowiedzi sie nie spodziewałam:dry:
Wcale nie dziwie ci sie ze jestes zła na połozną ja swoją widziałam od początku trzy razy i do tego za kazdym razem przyjmuje mnie inna:dry:
Za to dwa razy byłam juz na pogotowiu i tam podejscie jest juz inne:tak:
Ich szczescie bo nie ręcze za siebie:-D

masala- przede wszystkim wielkie dzieki ze zapytalas;-) a to jej mowilas ze w brzuszek sie pocalowalam z klamka??

ja sie probowalam przekimac bo z tego przeziebienia to mi zeszlo wszystko poza tym ze mnie strasznie zatoki bola... i co tu zrobic...:baffled:

a jesli chodzi o polozna to faktycznie ja tez nie mam milych doswiadczen...jak zaszlam w ciaze to np.GP sie zapytal tylko kiedy mialam okres i ze w takim razie gratuluje i kazal sie umowic na wizyte u poloznej to to zrobilam potem sie z nia tylko raz widzialam i juz potem jak bylam chora to probowalam sie jej poradzic o cos a tu w tel mi poczta sie zglasza ze ona odchodzi i jest nowa w drodze...to dzwonie jeszcze raz do osrodka sie zapisac na spotkanie a tam do mnie : przepraszamy ale nie wiemy jak sie bedzie nazywac nowa i nie mozemy cie zapisac dzwon za kilka dni bo zastepcza polozna ma full i moze sie cos zwolni w ostatniej chwili:szok:... takze lipa na calego...uffffffff dobrze ze teraz dostalam taka ze jak dzwoni sie do niej to odbiera informuje o wszystkim i nawet w moim porodowym szpitalu ze mna bedzie!!!!:-Djaka ulga...

Anoli- ja tez takie bole miewam ale to nic to sa tylko te rozciagani a tak wogole to w ciazy zawsze cos tam nas boli i tak jak dziewczyny mowia poki nic nie cieknie to jest oki

Ostatnia edycja:
witajcie wy dzis sprzatanko a ja od 9;15 do 12;30 stalam na maly rynku w krakowie po choinke od RMFu z kolega bo Emek w pracy choinka jest sliczna ;-) teraz mamy 2 choinki jedna sztuczna i jedna zywa :cool2:

bosa ja uwazam ze to przegiecie tyle przez tel gadac i robic to perfidnie tobie na złość co za tupet ma koles niech sie ciesza ze mozecie miec wolne od swiat do sylwestra bo w innych firmach trzeba pracowac w sylewstra u mnie w firmie np. do 16 trzymaj sie dzielnie jeszcze 2 dni i odpoczniesz a w zasadzie odsapniesz

chorym marcjankom zdrowka zycze!!

Ola mąż mi pofarbował włosy i z jasnego brązu mam wprawie czarne!!! Zmyje się trochę??? Malowałam Lorealem 10 minutowym. A jak się posprzeczaliśmy w czasie tego malowania!

reklama
he he w pore tu zajrzałam;)
Ewi troszke sie spierze,pomaga szampon przeciw łupiezowy i maska taka na dłuzej,to sciaga kolor;) czesto jest tak z tymi sklepowymi farbami ze wychodza za ciemno,tym bardziej ze ta 10min pewnie była dłuzej na włosach bo samo nałozenie dłuzej trwało,nastepnym razem wez ciemny blond;)wyjdzie jak braz:)

Do góry