reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Wszystkie pieką, gotują sprzątają a ja nic nie robię... Mam zamiar zrobić tylko dwa ciasta - Cappuccino i 3-Bita i tyle mojego przygotowania do świąt. Mąż ciągle lata i sprząta na bierząco więc nie mam nawet co sprzątać.

Szef kazał mężowi wziąść jeden dzień urlopu w tym roku, jakaś dziwna polityka firmy. A my tak oszczędzaliśmy te dni na później przed porodem albo jak już będzie malutka.

U mnie też chlapa i boję się żeby w Wigilię wieczorem nie było gołoledzi bo jak my wtedy dojedziemy 100km pod Zamość? A nie chciałabym rezygnować ze świąt u babci:(

Patik malują włosy na jasny brąz, mam nadzieję że mi troche wyrówna kolor bo ciężko mi jakoś pokryć mój wcześniejszy blond. Lekarz nigdy nie pytał o spuchnięte nogi i ja nie pytałam bo uznałam to za normalne ale moze powinnam, sama nie wiem...

Milutek nie smutaj. Ja dzisiaj tez jakaś zmulona i nic mi się nie chce...

Futrzak jednak wcześniejsze L4 czy to wg. planu? Dobrze że będziesz miała wolne to w końcu sobie odpoczniesz od pracy i może wciągnę Cię w literaki hi hi;)

Skarletka co tam nowego kupiłaś? Zaraz zerknę na wątek wyprawkowy moze są jakieś fotki;)

Agacina ja też się całe życie odchudzam i nigdy nie schudłam jeszcze do zamierzonego celu i nie utrzymałam wagi! Tylko ciągły kat a później obżarstwo i waga wraca...

Trzebiska to gratuluję dziewczyneczki:) Imię już wybrane???

Fifi ale Ci fajnie z tym mieszkankiem. Niedługo będziesz na swoim. Ja chciałam mieszkanie a M wymyslił dom który kosztuje jak dla mnie fortunę:( więc jesteśmy na etapie szukania działki budowlanej ale jakoś kiepsko to idzie...

Ostatnia edycja:
reklama
Cześc dziewczynki..
Milutku - ja na skórcze biorę potas i magnez w jednym (aspargin) - 3 razy dziennie i tylko to mi pomaga, zero problemów. Choc ja ostatnio to pochłaniam prawie całą aptekę.. Jeden dzidzius w brzuszku u mnie, tyle ze mnie ściąga.
A Ty już wiesz kiedy będziesz rodzic.. Czy po prostu jak się zacznie akcja porodowa??

Dziś przyszły do mnie staniki laktacyjne, kupiłam takie najtańsze, wraz z przesyłką za dwa zapłaciłam niecałe 33zł - i są takie miekkie i wygodne - zobaczymy jak będą się sprawdzac w praktyce!!
Pakujecie już powoli torbę do porodu?? :-) Zaraz znajdę odpowiedni wątek i zobaczę czego mi jeszcze brakuje!
Pozdrawiam serdecznie - córka marnotrawna Maruda :-D

Maruda- ja biore od 2 miechów magnez 3x1 i do tej pory byl spokoj. chyba mi poprostu noga tez zdretwiala od spania na tej jednej stronie. A do szpitala idziemy juz po 20 stycznia- tam bedzie obserwacja i porod mozliwie jak najpozniej przez cc:)

Szef kazał mężowi wziąść jeden dzień urlopu w tym roku, jakaś dziwna polityka firmy. A my tak oszczędzaliśmy te dni na później przed porodem albo jak już będzie malutka

Rzeczywiście jakiś dziwny pomysł... A może to chodzi o odebranie dnia za 25.12?

Trzebiska, ale uparciuch z tego twojego dziecka :-D Najważniejsze, że wszystko jest w porządku!

Ale się przed chwilą "uśmiałam". Zadzwonil eMek, że dostają dzisiaj prezenty świąteczne od firmy. Ucieszylam się, że jakieś bony albo kaska a tu gó..no :wściekła/y: Każdy pracownik otrzyma 10 kg mięs rożnej postaci.. I co ja mam niby z tym zrobić?! Nasz zamrażalnik mieści maksymalnie 2 opakowania pierogow, my jutro wyjeżdżamy, chyba rodzinę będę musiała "uszczęśliwić" :baffled:

haha, ale prezent. ciezarowka ze swiniami miala wypadek czy jak ;)

chyba komarka przytniemy z malym a potem wezme sie za cos, bo mnie slepia bola od przegladania stron. Do mojej listy zapomnialam dopisac rzeczy do szpitala dla mnie...

Pabella właśnie nie bo za 25 grudnia cała firma ma wolny dzień w styczniu i dlatego to dla mnie takie dziwne. Branie wolnego na siłę to dla mnie idoityzm tym bardziej że będzie nam to wolne potrzebne później. M weżmie to z przymusu 28 jak mam rozprawę w sądzie, przynajmniej tyle dobrego że nie będę na niej sama się narażać tylko będę miała ochronę i załatwię ważną sprawę w banku w Lublinie bo sama bym się pewnie nie wybrała...

reklama
Do góry