reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

biedny buziaczek,:hmm: <tuli>

Witam mamuśki niedzielnie.
Mnie M też zaraził, obudziłam się o 12 z bólem gardła, bez ostrzeżenia przyszedł... Spać się kładłam zdrowiutka 2 godziny wcześniej :-( Niestety w domu mam tylko Cholinex i zastanawiam się czy dostanę gdzieś tantum verde w niedziele. Apteka dobowa powinna być czynna?
Oby zatrzymało się na gardle, bo nie mam ochoty się rozłożyć na święta, a raczej nie ma żadnego leku, który mogę brać?

reklama
buziaczek biedactwo ty nasze... dobrze, ze jakos w koncu do tego domu dotarlas i ze brzuch ochronilas:)
konciaa czemu nie mozna brac cholinexu? ja wlasnie mialam zamiar go uzyc..
Witam z rana...
kolejna noc do bani;/ Mala terrorystka kopie jak zwariowana a mnie chorobsko rozwala dalej... do gardla doszedl kaszel i goraczka, a wczoraj dodatkowo ledwo oddychalam... nie zjadlam duzego obiadu a do 22 czulam wszystko przy samym przelyku... moze przez brzuch mi sie zoladek zmniejszyl albo podwyzszyl:p nie wiem ale mile to nie bylo... najchetniej bym dzis nic nie zjadla, ale wiem, ze emek nie pozwoli...
Co bierzecie laski na te cholerne przeziebienia?

masala, cholinex tylko po konsultacji z lekarzem, ale ja łyknęłam 1 w nocy + do tego miód, niestety nic się nie zmieniło.
W twoim stanie, to ja bym już poszła do lekarza raczej :/ żebyś się nie załatwiła bardziej...

tylko, ze w tym cudownym kraju jedyne co mi lekarz zaproponuje to paracetamol;/ Wiem co mowie, w zeszlym roku angine ropna mialam, a oni paracetamol kazali lykac 3 razy dziennie po 2 tab:p

dzieki kuleczki:(:-( chciala bym wiedziec cow ciazy pomaga na gardlo ale sama nie wiem...a wiecie co na dodatek z tego pochrzanionego wczzorajszego dnia mialm temperature juz w nocy i gardlo mnie nawala tak ze szok juz nawet nie wspomne o tym ze jak oddech biore to oskrzela mnie chyba bola:(:szok: co tu zrobic czym sie leczyc?? nasmarowalam sie vick vaporub i paracetamol w nocy rutinoscorbin i vit c ale nic to mi poki co nie daje:no:
Masala ma racje co do tego paracetamolu ja jak w zeszlym roku mialam angine to tez mi kazali paracetamol tylko ze ozpuscic tabletke w wodzie i tym plukac:/takzze lipa tu na calego...

Ostatnia edycja:
paracetamol niby też można brać, ale "ostrożnie". Nie bardzo wiem jakiej to dawki dotyczy :) ja też wolałabym nie brać antybiotyków ani nawet tego paracetamolu, ale wiem, że samo nie przejdzie. Na razie zajadam jak zawsze dużo miodu i liczę na jego magiczne właściwości :) do tej pory pomagał, ale pierwszy raz gardło boli mnie tak mocno...
A u was nie ma tantum verde? Można go brać w ciąży, zaraz mój M poleci do apteki. Najlepsze, że jemu już przeziębienie praktycznie przeszło...

a wiesz ze nawet nie wiem czy jest...kurcze gdyby tylko mozna sie bylo z lozka zwlec...poki co to ja tez juz o 3 w nocy jak mnie kaszel meczyl i oddechu zlapac nie mogglam to herbata z miodem i cytryna poszla w ruch ... w momencie 7 poty wyciskalam z koszulki m w ktorej spalam...masakra ...wszystkie jestesmy chore... rodzic tez bedziemy razem?;-)

reklama
laptop na kolanach i na 100% latwiej by nam bylo...co do rozwarcia to nie wiem ale sadzac po twoim to tez cos kolo tego bo jak mamy rodzic razem to tak jakos bedzie:-Dale jaja taka polska pogoda a ja tu chcielam od poniedzialku spowrotem jazdy zaczac...:wściekła/y:gardlo mnie nawala czuje jakbym jakiegos klocka tam miala:szok: probuje na fb wrzucic zdjecia zimy w bucks ale cos mi nie idzie przesylanie z tel glupie komorki...:wściekła/y:

Do góry