reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Hej laseczki-marcóweczki
Nadrobiłam te 25 stron od czwartku wieczoerm...
Milu-tez się wprazam na zlot
Co do konfliktu serologicznego to zastrzyki podaje sie w 28 tyg jesli wykryto przeciwciała, jeśli ich nie ma w tej chwili nie podaje się bo to jest zawsze ingerencja. Ale trzeba oznaczać przeciwciała
Mnie tez dopadło przeziębienie i robie inhalację z olejku oil bas, na gardło isla, do nosa woda morska i 2xdziennie jednak krople do nosa bo umnieram na katar (otrivin dla dzieci).
Pozrdawiam wszystkie nowe i "stare" marcóweczki a tym z angli nie zazdroszę reakcji anglików na śnieg
Futrzak-wszystkiego naj!!!

VETKA tu to jest jakas katastrofa tak wyglada sytuacja gdy spadla 30cm sniegu(strasznie duzo w tym rejoni tak nawiasem mowiac!)45 min spaceru ta droga glowna wczoraj i ten upadek i leze z maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasssssssssssssssssakkkkkkkkkrycccccccccznymmmmmmm bolem gardla!!!

No żesz!!!! Napisałam długiego posta, ale mi wcięło :wściekła/y::no::wściekła/y:

Właśnie się dowiedziałam, że zmarła ciocia dziś w nocy, kurcze, przed samymi świętami. Biedna jej rodzina najbliższa! Pogrzeb w środę, 100 km od Wawy, ja jak na złość mam umówione milion spotkań w pracy, no ale będę na rzęsach stawać, żeby pojechać.

A póki co regeneruje siły leżąc, bo najpierw trochę za długo zasiedzieliśmy się wczoraj u przyjaciół (do 1.00), potem za intensywnie się do siebie przytulaliśmy :zawstydzona/y: i jeszcze poprawiliśmy z rana, a w podziękowaniu pobolewa mnie teraz brzucho. Łyknęłam no-spę i leżę, czekając aż przejdzie - mam nadzieję, że szybko. Bo umówiłam się z M. na randkę do knajpki na ulubione sushi. Tak strasznie za mną chodziło, że już bym dłużej nie wytrzymała. Co prawda zostaje mi tylko sushi niesurowe, ale zawsze to coś!

Buziaczek
, jakie przejścia okropne miałaś! Leż teraz, odpoczywaj i kuruj gardełko.

Masala
- marsz do lekarza! Angielscy to konowały z miłością do paracetamolu, ale czasami coś tam przepiszą. Ostatnio ciężarna przyjaciółka dostała nawet antybiotyk na zapalenie tchawicy! Cuda się zdarzają, a zwłaszcza przed świętami ;-)

Koncia, aga_cina
, a może płukanie gardła wodą z solą? Ja wiem, że bleee, ale skuteczne bleee.

Magdzior
, witaj w gronie zamężnych kwok!

Marta, gratulacje egzaminów!

Futrzak
, WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ, NAJ, NAJ.........

imagesCAX8ICA2.jpg Futrzak sto lat, sto lat:)

Malinka czekam na znak;)

Mili lista chętych na zjazd Ci się powiększa;) i gdzie się wszyscy zmieszczą? hihihi

Masala paracetamol i dużo coli - tak kiedys usłyszałam na anginę;)

Magdzior i masz siły po ślubie jeszcze z nami pisać? Ja 3 dni odsypiałam!!!

Bosa nie narzekaj na nadmiar bo mój M wcale nie chce bo panicznie boi się że małej coś zrobi! Przez to to już mam sny erotyczne z innymi facetami!

Ostatnia edycja:
Ewi, ja na częstotliwość nie narzekam ;-) Tylko na swoją głupotę, bo mi się cały czas wydaje, że mogę gimnastyki i wygibasy odstawiać, jak przed ciążą, a to już nie za bardzo. I bardzo dobrze, że Stellka da matce popalić teraz, bo za głupotę się płacić powinno.
Ale wiesz co...jak dobrze, że moje kochanie się nie boi. Bo obawiam się, że te moje sny z Nergalem pomagającym mi wybierać wózek, wyglądałyby nieco inaczej ;-)

Bosa troche gimnastyki nie zaszkodzi;) tylko za bardzo nie przesadzajcie;) bo się Stelka zbuntuje... Z Nergalem? A co na to Dodzia?

Dzień dobry Dziewczyny!
spałam może w nocy z 3 godziny, Hania dała nam popalić, płakała i pokazywała na nosek że ją boli, nie wiem zupełnie co jest grane, bo żadnych innych objawów nie ma, teraz odsypia nockę... jestem w trakcie gotowania obiadku - rosołek, udka i pieczone ziemniaki, jeszcze muszę jakieś warzywka wymyśleć, u Was też pewnie obiadowo więc życze smacznego:-)

masala, koncia, aga_cina, buziaczek oj choróbsko Was dopadło:no: szybkiego powrotu do zdrowia:tak:
magdzior wszystkiego naj dla Ciebie i M., aby Wasze małżeństwo było zawsze świadectwem miłości, szacunku i wzajemnego zrozumienia:-)
Bosonóżka przykro mi z powodu cioci:-( nastepnym razem mniej wygibasów, to może Stelka się nie zbuntuje:-D na poważnie to odpocznij troszkę i daj wytchnienia swojemu brzuszkowi:tak:
Marta gratulacje z okazji zdania egzaminów! Brawo:-) zorganizowana i do tego zdolna:tak::-)
futrzak wszystkiego najlepszego:-)
hars po przeczytaniu Twojego tragicznego newsa, zaraz czytałam jeszcze w necie co i jak, i aż serce się kraje, jak dzieci muszą cierpieć za głupotę rodziców, dzisiaj za to myślałam że wścieku dostałam jak kolejny mądry tatusiek po naszej ulicy woził w ten sam sposób swojego synka na sankach:wściekła/y: ludziom mało złych doświadczeń innych, głupota się szerzy:wściekła/y:
no i jeszcze Witam nowe Mamusie:-)

zmykam, nie wiem kiedy znowu wpadnę, choć staram się podczytywać Was na bieżąco, to i tak w praktyce wychodzi , że czytam na raty, nie mówiąc o braku czasu na pisanie, tęskno mi i widzę że BB coraz bardziej uzależnia:tak:
miłej niedzieli, kurujcie się i grzejcie, aby Was bardziej nie rozłożyło, pozdrawiam:-)

Futrzak najlepszego:)
Bosa zazdroszcze checi na wygibasy... ja szczerze mowiac mam wstret od poczatku ciazy... do tego moj lekarz przez te skurcze od 15 tygodnia kazal mi ograniczyc wiec mam wymowke. Ale emka to mi zal jak diabli... Zla zona ze mnie i to w polroczna rocznice;/ Ale on nawet nie pamieta wiec pol biedy...

Siadlam do Was bo zrobilam sobie przerwe z kodeksami... zostaly mi okolo 4 tygodnie do wylotu do polski, a z nauka znow kiepsko... sto tysiecy wymowek zeby tego nie robic... ;/ I jak ja mam zdac te cholerne egzaminy?;/ wrr
Do tego emek skacze nade mna i mi glupi!! Posprzatal cala chatke, co chwile przylatuje z ciepla herbata i pyta czy cos zjem... a ja mam wstret do jedzenia i do picia;/ To chyba przez to chorobsko albo przez ten dziwnie usytuowany zoladek... Swoja droga nie macie problemu z tym, ze jak lezycie do boku to ma sie wrazenie jakby wszystko co sie zjadlo czy wypilo podchodzilo do gory... ale jakby nie z zoladka.. tylko wyzej i z kazdym przelknieciem sliny taki dzwny dzwiek z przelyku... jakby odbijalo sie ale to nie odbijanie... kurde co ja za bzdury wypisuje... przepraszam!!!

reklama
Masala mój M na głodzie z własnego wyboru bo się boi i co ja mam powiedzieć jak chcę? Ale co to za przyjemność jak widzę że on się stresuje?
Ja też tak mam że jak się najem to mam wrazenie że mi wszystko w przełyku stoi i nie mogę za dużo jeść.
A co do egzaminów to pocieszę Cię że ja mam niedługo obronę podyplomowej a pisać mi się nie chce strasznie! Książki stoją koło łóżka i czekają na lepszy dzień tylko on jakoś nie przychodzi. Mam zero weni i mobilizacji do pisania buuu...

Do góry