reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Oooo, widzę, że spokojnie tu było, jak mnie nie było.
A ja rano zdążyłam tylko fajne śniadanko nam zmajstrować (sałatki z łososia wędzonego i druga z pomidorków z ogóreczkiem kiszonym i szczypiorem). A potem pomknęłam do fryzjerki i przesiedziałam tam 5,5 godziny!!! Masakra!!! Tyłek mnie boli!!!! Farba w ogóle nie chciała złapać mi włosów, cyrk normalnie, biedna dziewczyna namordowała się przy mnie i nakombinowała okrutnie, a mnie to wszystko kosztowało w sumie fortunkę, przez taką kombinatorykę, ale efekt na szczęście bardzo ok. M. chodzi za mną i mnie po włosach głaszcze :-)

Harsharani, co za malowanie Twój teść odstawia?

aga_cina, kuruj się grzecznie i rób sobie okłady z kociego futra (najlepiej z włączonymi wibracjami - dowiedziono, że kocie mruczenie ma właściwości zdrowotne).

madzik, pewnie, że tęskniłyśmy!

A z innej beczki, wyspiarki kochane, co się u Was dzieje z pogodą? Bo dzwoni do mnie spłakana przyjaciółka-cieżarówka, że tkwi na lotnisku, odwołali jej 2 loty i ona chce jakoś dotrzeć do Polski! A ja chcę pomóc, a tu trochę lipa, bo sprawdzam jej dostępność lotów, coś niby jest, a jak chce przerezerwować na miejscu - to już nie ma. Martwię się o biedulkę!

reklama
bosa bywa, że w ciąży włosy trudne do okiełznania! z moich farba schodzi po 3 tyg.! i nakładaj tu kolor tak czesto za 100zł!
odsyłam do przepisowego wątku - sałatki poproszę:)

A ja wracam z moim M po szale świątecznych zakupów. Nabiegałam się, a i tak nie do końca jestem zadowolona z zakupów. Tak jak planowałam, dla teściowej sweterek+jakieś kosmetyki, dla brata M udało nam się zdobyć oryginalną bluzę pumy przecenioną o połowę :-p a teściu dostanie koszulę i krawat w seksownych kolorach granato-fiolet i jasny fiolet z srebrem. Oby się w nią zmieścił ze swoim piwnym brzuchem. Cóż, kupowaliśmy wg wytycznych teściowej, ale na moje oko może być ciasna :sorry2:
Teraz dusi mi się szynka w gyrosie, gorczycy i coś tam jeszcze (M pokombinował, oby nie przekombinował), do tego ziemniaki i surówka.;-)
Wymarzłam nieźle, niby -7 stopni, a czuć jakby było -15 :shocked2:
Popakowałam ładnie wszystkie prezenty i mamy wreszcie całą rodzinę z głowy...
M zajmuje się zaległymi sprawami w domu, powiesił półeczkę, gmera przy kranie i będzie sprzątał domek :-D hihi a ja zrobiłam tylko pranie, ale zakupy mnie wykończyły, brzuszek bolał, to teraz muszę odpoczywać :-p

Koncia to trzeba było ta koszule dla teścia na sobie zmierzyć:-D:-D:-D
Bosonózka na wyspach koniec świata.Przynajmniej w Londynie dosypało śniegu i to nieźle.Ja bezmyślna wybrałam się dziś z Sammym autem na urodziny jego koleżanki i wyobraź sobie ze 3 facetów mnie potem pchało inaczej bym się tam zakopała na wieki.

Ostatnia edycja:
koncia widzę, że ciężarówki tak mają - kilkugodzinne zakupy ok ale sprzątanie??? nieeeee, trzeba odpoczywać:):):) co niniejszym czynię a m szmaci podłogi, tralala!

madzik, Koncia mój M też sprząta, odkurza, wyciera kurze a ja bardzooooo zmeczona po zakupach leżę w łóżku;)

Ale mu okropne jestesmy dla tych facetow... mi dzisiaj az glupio bylo jak dostalam najpierw sniadanie pod nos, potem obiad... nawet nie zapytalam czy pozmywac... tylko podziekowalam i wrocilam do sypialni;/ Co jakis czas dzwonie do pokoju obok i prosze o nowa ciepla herbatke...to dopiero szczyt lenistwa i bezczelnosci, co nie?:p

Dziewczyny, coś nam się od życia należy, nie może być tak, że facet tylko "trafi do celu", a my się będziemy 9 miesięcy męczyć i jeszcze dbać o wszystko jak do tej pory :-D trzeba ich troszkę wykorzystać...

wierka, ja nie mam w jeszcze w brzuchu 130, a ta koszula tyle miała :-p

reklama
Do góry