reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Ale tu spokój jak nie u marcówek em spi po nocce pierwszy raz w tym tygodniu miał biedulek okazje sie położyć więc go nie budze żadnymi hałasami niech se spi a ja cichaczem wpadłam do was
MILUTEK Ty sie w końcu do lekarza wybierz puki masz siły iśc sama bo później to Em bedzie sie musiał złapać za girki i zrobić z Ciebie sanki żeby Cie dokulać do przychodni:)
KATJUSZA jak dobrze że to już powoli koniec i do nas wracasz powoli
MALINA mój też nam kiedyś zrobił taka niespodzianke w sylwestra tyle Twój maleńki Fred mógłby uchodzić za głowe mojego wielkiego bernardyna więc dopiero był smród
A w nocy myślałam że to już koniec świata wiatr minimum halny sypało tak że świata nie było widać aż sie sie co chwile kierunek obracał to robiły sie mini trąby powietrzne a okna mam do połowy zasypane śniegiem i cały czas pada tylko już bez wiatru nawet mój bernardyn miał rano problem z wyjsciem na dwór bo musiał skakać taki wielki pies a nie mógł iść w takim śniegu em założył ogromne kalosze takie jak bierze na ryby bo w zwykłych butach to samobujstwo podobno musze wam powiedzieć że czegos takiego to ja w życiu nie widziałam a taka mam wielką ochote wyjść na dwór i to zobaczyć, a puki co ide sobie zrobić kolejną miche płatków z mlekiem

edit MALINA U MNIE SIE TO ZWIE CYCKI MURZYNKI

Ja chcę wiosnę!!!! Na spotkanie poranne nie dotarłam, bo z daleka już zobaczyłam taki korek, że zdążyłam tylko dać po kapciach i zawracać rozbryzgując śnieg wokół. Jeździ się koszmarnie, nic nie można normalnie w mieście załatwić. Nie chcę myśleć, ile mi zajmie dojazd do domu. Obstawiam 3-4 godziny. W pracy sajgon, meksyk i panama, w domu bajzel, bo nie mam czasu posprzątać i na dodatek dostaję histerii, bo od wieczora nie czuję ruchów Stellki :-( :-( :-( Mam się już martwić?!!!

Katjusza
, dzielna bądź!!! To już końcówka. Jesteśmy z Ciebie dumna, zwłaszcza, że poryczałaś się tylko raz!

Malina, zauważyłam, że Cię nie ma, ale sama też wpadam tu ostatnio jak po ogień i nawet nie zapytałam. Wstyd mi :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Bosa ja mojej małej nie czułam od wtorku do czwartku dopiero ktg ją rozruszalo musisz ja jakoś na swój sposób rozkulać

Cześć Dziewczynki:)

Ale dzisiaj poszalałam. Spałam do 12! Pół nocy się tłukłam i nad ranem o 6 M przestawiał budzik z jękiem "jeszcze jedna drzemeczka" że aż sie ja wybudziłam i łaziłam z nim po domu a potem jak się położyłam to zasnełam po godzinie i tak do 12 spałam!

M jechał do pracy 3 godziny bo dwukierunkowa droga którą jeździ zrobiła się jednokierunkowa i na końcu rozkraczył się autobus i ani do przodu ani do tyłu! I stał tak biedny w tym korku 3 godziny. A dzisiaj jego pierwszy dzień w pracy na nowej juz nie próbnej umowie haha, no to ładnie zaczął;)

Barbra cycki murzynki to włąśnie takie jak Malinka wstawiła:) Na które łóżeczko się zdecydowaliści?

Malinka, Milutek zdrowiejscie szybko! Mnie też rozkłada bo zachciało mi się wczoraj do sklepu jechać z M i mam za swoje!

Malinka ja o cyckach teściowej nie słyszałam. Jakoś mi się to ciasto wyobraża takie pomarszczone haha

Magdzior to łóżeczko któe obserwujesz w ciemnym drewnie z żyrafka na jasnym tle to podobno się łuszczy. Mi sie też podoba ale jak sie ma dziecko tego najeść to na wszelki wypadek odpuściłam. I widziałam je na żywo i powiem Ci że te egzemplarze które widziałam nie były wykonane jakoś rewelacyjnie.

Papciorkowa ja muszę z Tobą przeprowadzić poważną rozmowę wiec niedługo odezwę sie na gg tylko jak znajdę je gdzieś...

Marta a co tam sie wydarzyło z tymi lubelskimi mamami i konkursem konkretnie???

Katjusza dzielna z Ciebie kobieta:) już niedługo i będziesz miała odnowione mieszkanko i bedziesz mogła nam się pochwalić;)

Bosa moze jak usiadziesz w spokoju albo położysz się na pół godzinki to poczujesz. Jak sie jest w ruchu to czesto nie czuć mimo że maluch sie rusza. Napij się czegoś ciepłego, zjedź coś słodkiego i mała powinna zacząć fikać:)

Ostatnia edycja:
moja wtedy właśnie przytuliła mi sie do kregosłupa bo na usg było widać to zwinieta była jak kłebek wełny nawet lekarka mówiła że sie nie dziwi że jej nie czuje jak ona taka zwinieta
Ewi już sie boje tej rozmowy bedzie bolało?

Hahahahaha oj Ewi dzięki za poprawę humoru :*
Bosa nie panikuj jeszcze :* Jak Ty jesteś w ciągłym ruchu to Stellka nie ma szans się wykazać, ale bądź czujna..
Mój Jasio tak mnie wystraszył już raz, od rana od pobudki cisza, aż do 22ej, ale mu wtedy powiedziałam wieczorem "masz czas do dziesiątej, jak nie skopiesz matki, to jedziemy na pogotowie i od razu go ruszyło" ;))))
Uffff dobrze, że nie muszę wychodzić...........

Fqrzyłam się z tą nieszczęsną sukienką, miesiąc to wszystko trwało i wiecie co??
Dostałam zwrot tylko za sukienkę, a pytałam czy za przesyłkę też grrrrrrrrrrrrrrrr
Napisali "tak oczywiście" a przelali mi za sukienkę tylko..
gdybym to wiedziała, to wolałabym ją sama sprzedać na allegro i wyszłabym na tym lepiej ech..
Jestem w plecy 13zł - niby nie za dużo, ale k***a na ulicy też nie leży!!

Nie kupujcie nic od marbo_
Będę im teraz antyreklamę robić, bo nie wystawię negatywa, żeby sama mdostać ech..

Bosa, napij sie jakiegos soku, albo zjedz cos slodkie jak dziewczyny radzily. A potem poloz sie w ciszy i naslu****. Jak sie nie rozrusza to do lekarza idz. Ja cale szczescie nie musze liczyc ruchow, bo maly kreci sie caly czas :) kochane moje sloneczko. Ciekawe czy moge juz posluchac serduszka na tym urzadzeniu co je zakupilam juz jakis czas temu :)

Dziwczyny, a Wy sie kurowac, syrop z cebuli, cytryna, goraca czekolada(w jakims biuletynie tutejszym napisali mi, ze jak apetyt spada, to zeby czekolade goraca pic),bo to tez magnez i owoce wcinac, a jak nie pomaga to do lekarza. Lepiej czasmai wziac antybiotyk zeby przeszlo, niz zeby malenstwo cierpialo razem z Wami. Takie moje zdanie.

Ciekawe czy ten college zamkneli. Potem do kogos zadzwonie. Wyszorowalam ramy w oknach, poukladalam w szafie, zrobilam nowe mazy na lustrach. Jeszcze tylko stare ubrania wywalic, ale nie bede szelescic, bo M spi po pracy. Jedna szafe przygotowalam dla Victora :) w szufladach bede ukladac ubranka rozmiarami :) i zastanawiam sie czy kupowac komode. Z drugiej strony nie bede miala gdzie trzymac pieluszek i tych innych *******. No zobaczymy.

Wyjelam rybke na obiad. Zrobie surowke z kapusty kiszonej :)

reklama
Ewi ja poki co obserwuje tylko sprzedawce, bo tego łóżeczka co chciałam to już nie ma wystawionego. Zresztą wszystkie mu się powoli kończą, więc jest nadzieja, że wkrótce wystawi to co ja chciałam.

Do góry