reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Ona gdzie Ty tak długo byłaś jak Cię u nas nie było:)?

Wózek mój faworyt, jeszcze nie zamówiłam ale w tej cenie jaka mogę przeznaczyć wydaje mi się najlepszy więc prawdopodobnie zamówie taki sam tylko czerwony;)

Pościel bardzo ładna tylko nie w moim stylu bo ja lubię jednolite. Tu podoba mi zestaw w baranki bo taki najmniej misiaczkowo-dziecinny:)

Łóżeczko super. Nie wiem gdzie je wygrzebałaś bo ja codziennie grzebię na tym necie i takiego nie widziałam!

reklama
Ewi82, za drugim podejściem wszystkie możliwe dobre rady wykorzystałam, była i cytryna, i dużo wody, i aviomarin.. no i nie dało rady.. L Wypic, wypiłam.. ale nie utrzymałam.. Jak się zdecyduję trzeci raz.. to raczej na pewno nie pójdę już na czczo.. najwyżej wyniki będą trochę zmienione.. Ale jeszcze się nie zdecydowałam.
Barbaro81.. no niestety.. Po prostu jakoś tak w ciąży mam, że na głodniaka mnie mdli strasznie.. i tak jak do tego dopuszczę to obojętnie co wchłonę to ze mnie wyleci.. No ale inaczej badań krwi nie da się robic.. W przyszłym tygodniu mnie to czeka.. Tyle, że to taka zwykła morfologia, więc nic nie będę musiała w sobie utrzymac godzinę czy dwie.. Raczej się nie zanosi na to żeby mi to przeszło.. :-(
Marta1981 (moja imienniczko ;-) ) Ty to masz już doświadczenie, na pewno Tobie się uda z tymi badaniami.. Ale też jesteś już na etapie ciązy, kiedy trzeba wypic już 75 gr glukozy i zamiast jednej to wytrzymac 2h.. Więc jest trudniej!!

Ja dzisiaj w planach chcę już coś w kieruku szpitala kupic.. Jakieś wkładki laktacyjne, majty jednorazowe, podkłady.. I tak mnie to nie minie, a tak rozłożę sobie wydatki trochę.
Ale zanim wyjdę drugi raz na ten mróz.. to zabiorę się za prasowanie.. W końcu dorobiłam się proszku do prania małych ciuszków. Ale prasowac nie cierpię :-(
Miłego dnia – zabieram się za robotę!!!

Ewi... Kochana nie miałam klawiatury bo moj psiak mi zalał i tylkko siedziałam na allegro i oglądałam, i sledziłam Wasze losy ;) a łózeczka od tego Pana bedą dzisiaj znowu wystawione, a o pościeli nawet nie mow ja tezzz wole jednoliteeeeeeee ;( ale moj M chciał chociaż jedną rzecz wybrać hehe i mielismy wyznaczoną kwote na te zakupy a np jednolite i haftowane są piękniejsze ale drozsze...

Maruda to nie wiem co zrobić w takim przypadku:( mi lekarz nie kazał być naczczo więc zjadłam conieco przed samym wejściem:)
Wy już wszystkie pierzecie i prasujecie a u mnie wszystko w workach stoi ale ciągle sobie tłumaczę że mam jeszcze czas;)

Ona no M się uparł. Mój się nie przeciwstawia;) Ja wybieram a on w 95% mówi że mu się podoba haha a jak trafię w te 5% to szukamy dalej żeby nam obojgu się podobało:) ja mam wybraną jednolitą pościel ale faktem jest że jest droższa niż te wszystkie misiowe...

Ostatnia edycja:
Witam z rana! Mróz jak diabli, a mi jeszcze kurtka nie przyszła :-( Pomykam w płaszczu, który optymistycznie sądziłam, że wystarczy na zimę. Nie wystarcza. Może dzisiaj kurteczka przyjdzie?

Ona
, fajne zakupki. Pościel kształtem też super, ale ja tak jak Ewi jestem "inna" i lubię jednolite. Chociaż tam bardzo fajna jest fioletowa w dość intensywne wzorki, ale do nowoczesnego pokoju - super!

Ewi, swoją drogą jak ostatnio wpadłam do sklepu i kazałam babkom szukać sobie pościeli "bez dziecinnych wzorków, misiów, żyrafek, kurczaczków i s-ki" to najpierw usłyszałam: "a hipopotam może być?" :-) :-) :-). A na moje zdecydowane NIE!!!, scenicznym szeptem "Jeb...ta jakaś". I to był moment kiedy zabawiłam się w mistrza ciętej riposty i odpaliłam, że "może jeb...ta, ale z pojemną kartą w portfelu ;-)". Mina babiszona i burak na twarzy - bezcenne!!!

cześć

Ewi , ale juz stoi w workach a ja nic nie mam, tak mowiłam sobie, że zacznę kupować po nowym roku , ale zaczynam sie powazne zastanawiać czy zdążę ze wszystkim i czy dam radę

Bosa no i dobrze im dowaliłam bo niby że hipopotam to taki dorosły? Znalazłaś chociaż coś? Spróbuj spytać tego od milpola z allegro co Ci się podobała czy ewentualnie nie naszyłby tego jednego misia;) może się uda:)

Kasia ja sie cieszę że mam to wszystko w workach bo u mnie taka pogoda że nawet do ciucha nie chce mi się iść. Minus 18 i wszędzie kupy śniegu! I co ja tu widzę u Ciebie w suwaczku?!? U mnie też będzie Hania nanana

Ona zakupy świetne! na prawdę uważam, że z głową kupiłaś. Łóżeczko jak moje tylko ja mam jasne, pościel ja kupię też kolorową, bo mi się jednolita pryz Piotrusiu opatrzyła, tylko chcę gładki baldachim. Ja wybiorę coś Kubusiowo- Tygryskowego.
Wózeczek też myślę wam się sprawdzi. Koleżanki jeżdżą Tako i żądna nie narzeka:)

U nas największe zakupy przed nami, wózek chcę kupić jeszcze przed świętami już mam upatrzony, a resztę zaraz po nowym roku. Też się już zaczynam pomału denerwować, że nie mam nic gotowego.

Zła jestem od rana, bo emek przez nieuwagę na -15 stopni spalił silnik w wycieraczkach puszczając je i trzeba go na wieczór odwieźć do mechanika. przy okazji naprawi jeszcze i powymienia, co trzeba bo chcemy na wiosnę wymieniać. Takim sposobem zostałam bez samochodu z chorym dzieckiem, któremu nie wiadomo co jest. Stresuję się, bo jutro emek kibluje w Wawie, a ja zdana będę na taksówkę jak się cokolwiek będzie działo.

Scarletko ciesze się ze tak uważasz ze z głowa, bo na prawde czytałam o wszystkim duzo opini , jezdziłam po sklepach itd, w sklepie jedno z tanszych łozeczek kosztuje min. 200 zł takie całkiem zwykłe, wiec wolałam na allegro. Bo np same deski w stylu IKEA za 89 zł to wogole smieszne .... a Posciel bedzie jedna kolorowa, a druga jest gratis i bedzie jednolita, baldachimu nie chciałam, wiec wybrałam delikatniejszą moskitiere, ale mowisz tak jak moj M ze on ma jednolitą posciel opatrzoną na swoich i dziecko bedzie rozwijać swoj umysł heheh patrząc na rózne kolory , misie i literki... :p a niech bedzie ;) I tez mi juz lepiej ze mam coś kupione, tescie uwazali ze za wczesniej ale na wozek mam czekac do 8smiu tygodni wiec nie wydaje mi sie ze za wczesnie :/ a łozeczko ma jakis czas postac w pokoju zeby te lakiery i drewno troszke wywietrzało... a jak sobie pomysle ze coraz mi cięzej i zima bedzie a ja mam sie martwic i wtedy jezdzic, wiec wolałam to zrobic teraz, jeszcze bedziemy odswiezac pokoj itd wiec pomalutku po troszke....:rofl2::rofl2:

reklama
My przy Piotrusiu kupiliśmy jedno z tańszych łóżeczek i o dziwo przetrwało, będzie spokojnie na drugie dziecko:) Dlatego uważam, że nie ma potrzeby w tej kwestii za bardzo szaleć

a z pościelą mam tak samo, druga będzie jednolita;)

Do góry