reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
vetka no tak, ale u mnie z wagą w ciąży nie było problemów, mało tyłam, a takie mi wyskoczyło pod koniec ciśnienie, nogi spuchły, a potem było już gorzej. w szpitalu dowiedziałam się od położnej, że to częsta przypadłość młodych kobiet, a czemu.. nie wiem

ja właśnie też wolałabym drugą cesarkę, mam taką cichą nadzieję, że i tym razem będzie

Podobno u pierworódek częściej dochodzi do zatrucia

Nie wydaje mi się żeby się powtórzyło:tak:
I tak dla czytających:
Przed zatruciem ciążowym można się bronić, stosując specjalną dietę niskosodową (ograniczenie spożycia soli zapobiega nadciśnieniu) i wysokobiałkową (uzupełnia niedobory). Źródłem białka są wszystkie sery, fasola, groch (odpowiednio dobrane przyprawy, np. majeranek, zapobiegają wzdęciom), chude mięso. Wszelkie produkty stabilizowane (konserwy) dodatkowo zatruwają organizm i niekorzystnie wpływają na pracę nerek.
Nadciśnienie jest związane z nadwagą, nie zawsze ale często bywa

Juz wrocilam scarletka jak tam lody smakowaly?Wlasnie sie wazylam i mysle ze nie jest tak zle wazylam 55 teraz waze 56 to chyba nie jest zle?I raczej odzywiam sie zdrowo :tak:
Tak naprawde to nigdy sobie nie zalowalam jedzenia ;-)

vetka no tak, ale u mnie z wagą w ciąży nie było problemów, mało tyłam, a takie mi wyskoczyło pod koniec ciśnienie, nogi spuchły, a potem było już gorzej. w szpitalu dowiedziałam się od położnej, że to częsta przypadłość młodych kobiet, a czemu.. nie wiem

ja właśnie też wolałabym drugą cesarkę, mam taką cichą nadzieję, że i tym razem będzie

Zatrucie ciążowe nie ma do końca wyjaśnionej przyczyny powstawania
Ja mam cc na 100%

reklama
Do góry