reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Czesc wszystkim:-)
Miał byc piekny dzien dzis a za oknem co ? szaro buro i ponuro:-(
Wczoraj niespodziewanie miły wieczor mnie spotkał,wpadła znajoma z Warszawy (na strzyzonko oczywiscie) co prawda spozniła sie połtorej godziny bo zabładziła ale super było sobie z kims pogadac:-),potem moja psiapsołka wpadła na herbatke i przyniosła ze soba od kolezanki z pracy ,całkiem za darmo cały karton i torbe pełna ciuchow dla naszej dziewczynki(mam nadzieje ze juz płci nie zmieni bo te ciuszki sa super;-)).
Z kolei dzisiejszy dzien zapowiada sie spokojnie i leniwie:-)
Malina ten syropek chyba działa,pije go trzeci dzien i juz trzy razy miałam spotkanie z kibelkiem;-),co prawda super łatwo nie było ale było:tak:
Bosa zmykaj juz na ten urlop bo naprawde sie przemeczasz:-)
Futrzaku niestety tak bywa czasem zeby miec wiecej wolnego to trzeba poswiecic jakies swieto:-(

Wszystkim mamuskom zycze miłego dzionka:-)

reklama
ale muszę sie pochwalić ze M poskładał łóżeczko dla dzieci:):-):-):-)

No to koniecznie zrób fotkę i się pochwal :D

Zaspaliśmy dzisiaj trochę, obudziliśmy się dopiero o 10:30 ;pppp
Mini śniadanko, mycie sprintem i zaraz na obiad do teściowej na 13 :D
A po powrocie znowu wiele do zrobienia - zobaczymy co tym razem się uda..............

Przyznaję się bez bicia, że nie wiem czy ten temat był już poruszany ale zaryzykuję :-)

Widziałyście te warsztaty?
Aktywnemamy.pl

Jak już się zarejestrowałam na spotkanie 19 listopada 13:00 - 15:30
Mamy z Warszawy, wybieracie się? Będzie okazja do spotkania :tak:

koncia
doskonale wiem o cym mówisz. Niedawno kupiłam sobie większy stanik.
Po czym w ciągu tygodnia przytyłam 2 kg :wściekła/y:
I znowu jest mi w staniku za ciasno......
czuję się jak dojna krowa!!!!!! :confused:

Oleniolku, moze i ja bym sie wybrala! Postaram sie zapisac, bede musisla sie jakos z pracy zerwac ale Co. Mi tam...Dam znac na priv :)

Daria trzymaj się dzielnie i bądź dobrej myśli. Mój Tż też wczesny wcześniak i nie dawali mu szans na przeżycie i wszystko skończyło się dobrze. Medycyna od tamtego czasu bardzo poszła do przodu, więc na pewno również w Twoim przypadku wszystko skończy się sukcesem i niedługo wszyscy będziecie już w domku. Trzymam kciuki za Twoje skarby &&&

Harsharani- Imprezę masz racje olej- ani złamanego grosza bym na ta rodzinę nie dała za te wszystkie ostatnie rewelacje!!;-)

Harsharani, Malinka- fotkę wrzucę ale nie obiecuje ze dzisiaj bo M krzata sie po domu a on sie śmieje kiedy ja tak pstrykam wg.niego- głupie fotki:-p:-p:-p.

Ola- no to super ze dostałaś ciuszki dla dzidzi- wiem jaka to przyjemnosc nie dosc ze cos dostac to jeszcze ze cos sie juz ma:-):-)

Mili koniecznie pokaż łóżeczko:) Ja oprócz ubranek i tych gratisowych pampków nie mam nic dla dziecka... Już bym chciała wszystko ale M ciągle powtarza: mamy czas, mamy czas! Jutro mamy kupić farbę i ma pomalować pokoik. Chociaż tyle dobrego:)

Dziewczyny jak mnie boli brzuch szok! I mam rozwolnienie a dziecko kopie od 2 godzin cały czas... Chyba też go boli:( Jak myślicie? Dziecko czuje ból który czuje matka czy nie?

Ewi podobno dziecko odczuwa wszystko to co matka,moze wez no-spe,moj gin powiedział ze do 4 dziennie mozna bezpiecznie brac a lepsze to niz sie meczyc.Mnie bolał brzuch od zaparc i wysiłku przy kooopie ale jeszcze no-spy nie brałam bo mi takie brzeciwbolowe tabsy obnizaja cisnienie i jest jeszcze gorzej.Na rozwolnionko dobrze jest pis smecte zeby sie nie odwodnic.
Milutek ciesze sie jak głupia z tych ciuszkow,wkleje potem fotki bo sa tam nawet takie słodziudkie sukienusie ach...,teraz juz bedzie trzeba kupic komode bo nie mam gdzie tego wszystkiego schowac;)Fajnie ze masz juz łozeczko,my na razie mamy materacyk;)

Ewi-chyba czują nasze dzidzie ból jaki nam nieraz doskwiera- ale mimo wszystko na pewno ból jest lepszy niż np.faszerowanie się prochami żeby go nie czuć. Takie jest moje zdanie na chłopski rozum. My mamy już tyle rzeczy dla dzieci ze brakuje nam tylko pościeli, wózka, 1 koca i kosmetyków.

Olus- w taki razie czekamy na fotki...a ja pakuje wyprane w wyprasowane ciuszki do taki superowych twardych pudeł żeby sie do czasy rozwiązania nie kurzyły ciuszki w komodzie - która narazie będzie stac pusta:)

Ostatnia edycja:
reklama
Ola fajnie tak dostać ciuszki:) ja nie dostałam nic!!! Chociaż mamy siostra ma takie małe dzieci i dziewczynki więc mogłaby coś dać... Sama im kupowałam małe cuda w Anglii. Ale narazie cisza! No a ja jej prosić nie będę! Kołyskę tylko będę miała na pewno bo jest u nas taka w rodzinie zabytkowa 40 letnia która krąży tam gdzie się dzieci urodziły a była kupiona dla tej ciotki właśnie 40 lat temu;) ale babcia sama o niej powiedziała ze możemy ją zabrać;)

Smutno mi jakoś że ta moja kruszynka czuje też ten ból:(

Do góry