reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

ewi to kup sobie smecte i wegiel leczniczy albo zjedz suche kakao powinno przejśc ja mam wózek ciuszki i małe pierdułki czekamy teraz za kasa od szwaga na łóżeczko
padam dzisiaj na pysk najadłam sie zamiast śniadania rogali z makiem i nie moge dać sobie rady ze zmęczeniem zjem obiad i uciekam na drzemke nawet do babci dzisiaj raczej nie pójde już nie wspominajac że imieniny miałam dzisiaj zaliczyć

reklama
Czesc laseczki

ja dopiero teraz bo jakaś nie dorobiona dziś jestem:baffled::baffled: spać mi sie chce jak nie wiem chyba przez tą anemię:cool::cool: pogoda też nie zachwyca:no::no:

Ja staram sie nie brac zadnych tabletek przeciw bólowych, wole sie przemęczyc ale nie faszerować maleństwa ,tłumacze sobie ze jak rodziłam bez znieczólenia i wytrzymałam ( a to jest dopiero bół) to ten bol teraz nie jest zadnym bólem....

kawa kawa choc z reguły tez nie pije to teraz muszeeeeeeeeeeeeeeee

Witam Marcoweczki.

Dolaczam do waszego grona :)
Mam termin na 8 marca a co z tego wyjdzie to zobaczymy poniewaz w 20 tyg stwierdzono lozysko przodujace i jak 13 stycznia na usg wyjdzie ze ciagle jest na dole to pewnie wezma mnie szybciej.

Pinka- ja pilam kawe z Barnimem i teraz tez pije. Zawsze mam niskie cisnienie no i jestem kawoszem. Teraz ograniczam sie do jesnej kawy dziennie (fusiastej) i 1 kawy cappucino czy late.

Witam Marcoweczki.

Dolaczam do waszego grona :)
Mam termin na 8 marca a co z tego wyjdzie to zobaczymy poniewaz w 20 tyg stwierdzono lozysko przodujace i jak 13 stycznia na usg wyjdzie ze ciagle jest na dole to pewnie wezma mnie szybciej.

Pinka- ja pilam kawe z Barnimem i teraz tez pije. Zawsze mam niskie cisnienie no i jestem kawoszem. Teraz ograniczam sie do jesnej kawy dziennie (fusiastej) i 1 kawy cappucino czy late.

dołanczaj dołanczaj tak sie własnie zastanawiałam kiedy wpadniesz......

co do kawy to ja ogolnie prawie wcale nie piłam nawet jak w ciazy nie byłam czasem jak cos mnie naszło to sobie zrobiłam ale bardzo rzadko................

Ja również chciałam się przywitać na forum. Mam termin na 3 marca ale z usg wynika że może być koniec lutego. Nie spodziewam się żeby było szybciej bo to moje trzecie dziecko a dwójkę rodziłam zawsze po terminie.

Co do kawy to ostatnio wyczytałam gdzieś że nie trzeba jej całkowicie eliminować w czasie ciąży ale ograniczyć, generalnie chodzi o ograniczenie ilości kofeiny dostarczanej do organizmu. Jedna mała kawa nikomu jeszcze nie zaszkodziła. Co innego później w czasie karmienia, różnie to bywa z dzieciątkami (moje nie chciały spać jak wypiłam nawet lekką mrożoną kawkę).

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i życzę lekkiego rozwiązania :)

karo79. witam :) no z pierwszego mojego usg wychodzilo na 11 marca ale jak zrobiono mi usg w 12 tyg wyszlo ze ma to byc 8 marca.

Mojego synka rodzilam po 15 dniach spoznienia.. to znaczy wyciagneli go. Nigdy nic niestety nie wiadomo.

Pinka- no widzisz wkoncu wpadlam, przestalam czytac serie Zmierzchu i mam czas teraz na siedzenie na necie jak Barnim spi.

Ja pierwszą córkę też 15 dni po terminie (okropne było to czekanie), a synka 4 dni po terminie. Ale obydwoje sami wyszli :) Teraz mam nadzieję, będzie szybciej.

Witam nowe Marcóweczki :-)
leżę sobie i odpoczywam, wreszcie mogę nadrobić BB. Dzisiaj czuję się niedzielnie - pewnie dlatego, że bez pośpiechu wstaliśmy sobie z mężusiem i poszliśmy na basen, ale dziś nie poszalałam bo przepłynęłam jedynie 1,5 km bo moje maleństwo się trochę buntowało zwłaszcza przy pływaniu motylkiem. Najzdrowiej dla ciężarnej jest pływać klasykiem, ale jakoś nie lubię tego stylu:sorry2:. Pozdrawiam wszystkie brzuchatki i życzę miłego popołudnia.

Ale mam ochote na jakies ciacho z kremem moze byc :(

Ale mnie stopy bola. Czyzby mi spuchly? Jeszcze tego by brakowalo. wsadzilam pod kocyk i na poduszkach leza. Musze je ogladnac.
Ale u nas pogoda. Raz slonce, raz deszcz.

Ola, co do za syropek na koope, bo nie chce mi sie stron przewijac.
Ja chce syropek, a Ewi jakas grypa zoladkowa dopadla. Biedactwo. Sprobuj 7UP-a nastepnym razem. Albo troche maki ziemniaczanej z woda, np. z kieliszka. od razu Ci przejdzie.

Ide cos slodkiego poszukac. Pewnie jogurt z platkami zjem

reklama
Hej laseczki-marcóweczki
witam nowe marcóweczki
Dariaa1-trzymamy kciuki ze dzieciaki, a jak na wcześniaki to całkiem spore, zwłaszcza dziewczyny.
Ja liczę dni do usg połówkowego czyli do 16, może okaże sie kto mieszka w moim brzuszku

Do góry