reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Zaraz ide robic te nalesniki, ale ogladam Dzien Dobry TVN i przeglad prasy...
Nie wiem jak Wy odnosicie sie do in vitro, ale ja, jako osoba, ktora byc moze, by miec dziecko musialaby skorzystac z tej metody i jestem jak najbardziej za, i krew mnie zalewa jak slysze jak odnosi sie do tego kosciol, co powoduje ze mam ochote wypisac sie z tej instytucji...
wiec w dzisiejszym Fakcie jest artykul, w ktorym wdowa po jakims tam posle Pisu, ktora ma blizniaki poczete ta metoda, btw. 3 letnie i jakie ona brednie wygaduje. Zaluje, ze poddala sie tej metodzie, jej dzieci na pewno beda chore itp., itd. No masakra jakas! Przeciez jak te dzieci przeczytaja kiedys ten artykul, to ja nie wiem co one poczuja. Glupie babsko. W morde bym jej dala. Biedne dzieciaczki.
Ciesze sie, ze nie mieszkam w Polsce i moje dziecko bedzie wychowywalo sie w Szkocji.

;)

agacinko- popieram cie w calosci. miedzy innymi z tego powodu- jak i innych ja juz dawno stracilam " wiare do tej instytucji"
Mysle nawet , ze dziecka nie ochrzcze- bo tu chodzi tylko o dawanie kasy mafi. Slyszalyscie jak kosciol prosil wiernych o dawanie kasy na msze zamiast wydawania jej na znicze! Paranoja.
jesli chodzi o in vitro- to gdybym nie zaszla naturalnie- gotowabym byla wyjechac na drugi koniec swiata by moc poddac sie tej metodzie. Mnie to boli , ze ktos kto sie totalnie na tym nie zna- proboje " uswiadamiac" spoleczenstwo. Sorrki za ostre slowa- ale pachnie mi to sekta...( to sobie pewnie nagrabilam u co-niektorych)

Ahh i donosnie krwawienia- to mysle ze to od " wysilku" obserwuj czy sie nie powtorzy
Milego dnia kobietki

reklama
Nie wiem jakim cudem jest u mnie 9 rano, a pokazuje na forum 11... To znaczy..chyba wiem, bo zmiana czasu i zostalo w starym polskim czasie.. Ehhhhh....

Agacina, ja faktu nie czytam, chyba, ze jakies wycinki w necie, na stronach z glupotami (deser.pl itd).
A dla mnie taka kobieta to sie chwyta taniej sensacji i chce zarobic na tym..ewentualnie wybielic...

Swoja droga,rozumiem cale te zarzuty zabijania tysiaca istnien itd...ale nie jestem przeciwko tej metodzie. To znaczy...osobiscie wierze, ze zarodek to nie dziecko, a takze, ze bezplodnosc to choroba naszej cywilizacji i kazdy ma prawo byc rodzicem.
Tym bardziej nie moge zrozumiec, ze w Polsce ludzie sa tak bardzo przeciwko- nawet teraz...Bo tutaj sie to refunduje....A w PL placi gruba kase (i zobaczycie,ze jeszcze dlugo trzeba bedzie).

I jedna rzecz mnie interesuje jeszcze bardziej, chociaz to jest ciezki temat na poranek.
Skoro kosciol to ludzie, a ludzie maja podobne opinie co ja i Agacina, to dlaczego kosciol tak wlasnie walczy? Nie mowie o tym, zeby zmieniac podstawowe zasady religii, ale czuje,ze jest taka wielka potrzeba uaktulnienia tego wszystkiego...bo co jak co, ale te gnioty ktore nam wmawiano - o uniwersalnosci katolicyzmu przrz wieki- jakos mnie nie przekonuja... Duzo ludzi odchodzi od religii, ale nie dlatego, ze nie wierza w Boga...odchodza- poniewaz kosciol jest nieudolna instytucja! Wyciagajaca kase.

szykuje sie do logopedy. Bedzie smiesznie, bo moje r jest taki francuskie troche, mam polski akcent, a logopeda - hinduska :-D I Olo oglupieje :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Madzikm, u nas na podwieczorek jest zupa(obiad jest 1-daniowy i to drugie danie jest treściwe, np: mięsko - dzieci nie dają rady 2 dań na raz zjeść:no:), jakieś ciasto lub placek czy racuch i coś do picia, napój z wit. C, mleko w kartoniku, soczek. Jestem z tego sposobu rozdzielenia obiadu bardzo zadowolona:tak:, bo jak rodzic odbiera po 16-ej dziecko, to jest ono w miarę najedzone, bo zupa dużo daje:tak:. W poprzednim przedszkolu było tak, że na podwieczorek były 3 małe wafelki i szklanka kisielu do picia i tyle:sorry2: i jak M zabierał Olka przed 17-ą to młody głodny był.

Agacinka moze smignij do szpitala lepiej byc spokojnym niz mialabys sie denerwowac przez ten czas napewno to nic powaznego ale nerw juz jest

a ja na sniadanko zjadlam paczka z owocami i zagryzlam jogurtem pychota szkoda ze sie juz skonczylo:p

dziewczyny, co do in-vitro to również jestem za. W Polsce ta metoda powinna być refundowana, bo osoby mające pieniądze i tak sobie zafundują zabieg, zaś biedne skazane zostaną na bezdzietność, a przecież każda kobieta zasługuje na bycie matką!

Aga-cinko- ja też radzę pójść do szpitala, lepiej dmuchać na zimne, pomyślności życzę.

Mamy nadzieję, że to fałszywy alarm!
idę się gimnastykować, karimata rozłożona czeka :-) już od 2 tygodni nie byłam na basenie i czuję się okropnie - tak bardzo mi brakuje sekcji pływackiej, treningów, prawdziwego wycisku... ale w ciąży nie wolno:no:

czesc Lasęcje:-D:-D

własnie jestem w pracy i czekam az piekarz przywiezie swieże bułeczki bo stem mega głoda a on sie jak na złość spóźnia:wściekła/y::wściekła/y:

wczoraj po 17 jak mie zaczeła bolec głowa to normlanie szok mroczki przed oczyma mialam rece mi dretwiały a cisnienie 109/ 73:szok::szok: masakra jakas ta migrena ciazowa mnie wykonczy to juz 3 ci raz w ciagu 13 tygodni............

ok wpadne pozniej bo buleczki dojechały.....:-p:-p

reklama
agacina - też pomyślałam, że to z drugiego otworka ;)

Mieszkam przy samym kościele na wsi, ksiądz mym sąsiadem, ale już darował nas sobie, bo nie mam ochoty chodzić na silę do kościoła, bo tak wypada ;p Kilka razy się upomniał, innym gada, że na obiady go nie zapraszamy, phi. dobre sobie. Ksiądz spoko pogadamy nieraz nt. koni. Ale w dyskusje z nim o kościele to się nie włączam. Co jakiś czas Wiktor prosi, że chce iść do kościoła no to idziemy, ale po ok 15 min. moje dziecko na cały głos stwierdza "ja już nie chcę tu być" i wychodzi.
Na siłę nie będę też go zmuszać do grzecznego siedzenia i nic nie robienia w zimnie w tłumie ludzi, dla dzieci to przecież jak kara. No ale jak będzie chciał potem chodzić na msze to nie będę go krytykować.

Do góry