reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

wspólczukje wam z ta ciemieniucha:no: ale nie poddawajcie sie walczcie;-)
a ja mam złe wieści Kondzik zaczał wczoraj akszlec i byłam z nim dziś u lekarza i dostał tantum verde i cebion jak to nei pomoze to do szpitala mamy skierowanie:no:bo podobno dla takich dzieci nie ma jeszcze lekarstw :eek: w kazdym razie myśmy nie dostali

Darina ja bym uwazała z ta maścia

reklama
Mrówa trzymam kciuki bardzo mocno!!!!:tak::tak::tak:
Wszystkim choruszkom zdrówka!!!!!!!!!!
u nas pogoda ładna wiec za chwile pojedziemy na spacerek:-)
a jutro chrzciny...

Mrowa, trzymam kciuki za zdrówko Kondzika... mam nadzieję, że kaszelek łagodnie przejdzie w zapomnienie:-)
A co lekarstw, to masz rację, ale pediatrzy przepisują dla starszych, tylko w mniejszych dawkach

Dziewczyny, życzę powodzenia w walce z ciemieniuchą... i gratulacje dla wyspanych i trochę chorej Ninji... A Jola jak poszła spać o 20 to wstała dopiero o 4:tak::szok: ale obudziła się o 7 z krzykiem, bo nie mogła zrobić kupki... biedactwo:-(
Dlatego Weronika, rozumiem Cię bardzo dobrze... na szczęście jola z wielkim trudem zrobiła kupkę przed snem:-p

Niekat, jak dobrze mieć w domu tak wszechstronnego męża:-)

Dziekuje Warszawiankom za odpowiedzi :-) A moze wyslijcie mi dane waszych pediatrow (nawet tego w Sochaczewie :tak:) bo mi sie napewno przydadza na wypadek jak niczego innego nie znajde. Wielkie dzieki!

Jeśli chodzi i szczepienia, to obaj neurolodzy nam mówili, żeby się z nimi nie spieszyć. Mamy w książeczce wpisane zalecenie, żeby teraz zaszczepić na żółtaczkę, a te skojarzone dopiero za 4-6 tyg po żółtaczce - żeby za bardzo nie obciążać organizmu.

Doris, co do szczepien to ja sie zgadzam w 100% ze nie powinno sie wszystkiego robic naraz i robic tylko to co potrzebne. Tu szczepia dzieciaczki dopiero od 8mego tyg i to tylko na diphtheria, tetanus, pertussis, polio, haemophilius influenzae type b (6 w 1) i pneumoccocal infection (jeszcze niestety nie wiem jak sie nazywaja po pol ale to podobno to samo co w PL w 6tym tyg). Tuz po narodzinach szczepia tylko na np TB (gruzlica) jesli matka pochodzi ze srodowiska gdzie TB stanowi zagrozenie a na Hep B (zoltaczka wszepienna) tylko jesli matka jest nosicielem wirusa. Tu coraz wiecej rodzicow decyduje sie na robienie szczepien osobno z przerwa 2 tyg- miesiac zeby organizm maluszka mogl sie w 100% zregenerowac przed kolejna dawka wirusow.
Probujac sie doedukowac na necie co do szczepien w PL znalazlam wiele arykulow typu Szczepienia i powiklania poszczepienne - u niemowlat i malych dzieci >
Szczepienia i autyzm ? - Zdrowie ma�ego dziecka - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
http://sonia.low.pl/sonia/art2/szczep_a_autyzm.htm
Some Parents Refusing Vaccines For Their Kids -- Signs of the Times News :szok:
No i jak tu sie nie martwic :no:

Mrowa, napewno bede trzymac kciuki za Kondzika :tak:. Ma tez temperature czy tylko kaszel? Jamie ma ok 37-37.2 (mierze termometrem 'dousznym' Braun'a), troche kicha i pokaslal z 3 razy wczoraj wiec tez go do lekarza od razu zawiozlam. Zbadala mu gardziolko, uszka i osluchala oskrzeli i plucek i powiedziela zeby sie nie martwic, nie przegrzewac go, i zglosic sie jesli nie bedzie chcial pic (na razie je coraz wiecej) albo temp wzrosnie ponad 37.5. Dzis ciagle ok 37 ale je ok i ladnie oddycha bez sapania i juz nie kaszle wiec mam nadzieje ze chorobsko juz przechodzi

Co do fotografa to zdjecia J z sesji wyszly piekne, tatus tez wyszedl niczego sobie tylko niestety mamusia jak zapasnik sumo wyglada z podwujnym podbrodkiem :zawstydzona/y:. Kupilismy w koncu az 17 zdjec na sciane bo "niestety" J tak slicznie wygladal na wszystkich ze nie moglismy wybrac no i kobieta tak potrafila wciskac ze hej! Trzeba teraz bedzie to wszystko oprawic i nadmiar rodzinkom porozdawac czy chca czy nie :laugh2:

Mrówa trzymajcie się i nie dajcie!!!!!Kciukasy zaciśnięte(przez Gabrysię na pewno)
Asze no to się wybawicie jutro!!!A swoją drogą tak mi się dni pokiełbasiły przez wczorajsze wolne,że się zastanawiałam czemu masz chrzciny w poniedziałek:dry::laugh2:
ninja mam pytanie -ten krem oilatum co stosowałaś u Tymona na twarz to taki w tubce do cery suchej i podrażnionej??Bo małej coś wyskoczyło i kupiłam ten właśnie krem ale tam ni cholery nie jest napisane czy to u dzieci można:sorry2:

reklama
Mrówcia - trzymamy kciuki razem z Nelą ;-)
A swoją drogą to też wczoraj co jakiś czas pokasływała, ale mama (tzn. babcia) mówiła że to z tego jej gugania bo ani gorączki (co prawda nie mierzyłam) ani innych niepokojących objawów nie ma.

No i dąłączam się do tych z Was które już mają @ WRRRRRRRRRRR wczoraj coś tak zauważyłam, ale dziwne to jakieś bo wkładka mi wystarcza :baffled: Wy też tak macie??

Do góry