reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

A moja Tosia dziś przechodzi samą siebie(co widać po udzielaniu się mamusi na bb:-D)...spała sobie od 16 do teraz 5h:szok::-) oczywiście z mamusią, bo cycuś musi być w pobliżu;-) co jakiś czas podjadała a mamusia sobie filmik puściła:tak:. Teraz zabawia tatusia:-D. Humorek dopisuje.
Poczekamy jeszcze chwilę i kąpanko i spanko cd.
Fajnie, że po kąpieli ma zakodowane, że jest spanko już na noc:rofl2:...mam nadzieję, że dziś mimo tak długiej drzemki też tak będzie:sorry2:.
Już się nie mogę doczekać długiego weekendu, bo chcemy pojeździć troszkę(Ciechocinek, Kazimierz Dln i Nałęczów)oby tylko pogoda dopisała:dry:.

reklama
RATUNKU!!!
dziś zauwazyłam u Marcela jak leżał na brzuszku że u podstawy czaszki po lewej stronie ma takie dosc spore wybrzuszenie.Delikatnie dotykałam i to jest twarde jakby kosć.Jestem rpzerażona.Druga strona karku jest normalna.
Nie mogę sie do męża dodzwonić bo jego kolega polecał nam babkę od masowania.Jedna z najlepszych w kraju... tak mnie to meczy że nei mogę sobie miejsca znaleźć a mały śpi po 10 mi i znów płacze:-(

Niekat Nikodem tez ma gulke na głowi to wezeł chłonny to sie czesto zdarza i nie jest nie bezpieczne ale warto sprawdzic czy to na pewno wezełek .

o widzisz nie doczytałam Niekat ze juz wiesz co to ;] hehe głupol taki ze mnie;]

A u nas troszke lepiej syn zarazil mame i tez jestem na antybiotyku Niko ma cala sina pupe w gulkach po zastrzykach :( tak mi go zal bo to bolace zastrzykli jeszcze 2 dni nam zostały czyli 4 zastrzyki...ale Nikodem jest nad wyraz dzielnym chłopcem. Ale musze sie pozalic ze myslalam ze bede sie cieszyc z tehgoz e mama wrocila z niemiec a ja chce zeby juz jechała.
mam na głowie cały dom 2 siostry tate i swoje dziecko musze wszytkim ugotpowac posprzatac prac prasowac wsyztsko i robie to sama a moja mama wrocila i stwierdzila ze jestem leniem ze w domu burdel i sie prawie do mnnie nie odzywa przyszła tylko po południu do mnie i powiedZiała ze nikodem jest TEPY.... popłakałam sie jak nie wiem jak w ogole mpogla tak powiedziec bo sie nie przekreca z brzuszka na plecki nie gaworzy nie reaguje jak sie go woła po imieniu i płacze duzo....poprostu odniechciało mi sie wszystkiego...

Sabincia, co to za babcia :szok: Jak można powiedzieć o dziecku, że jest tępe :no: Takie słowa bardzo ranią i ciężko o nich zapomnieć. Nikoś jest wcześniaczkiem i trzeba o tym pamiętać. A i dzieci urodzone w terminie nie zawsze to wszystko potrafią. Masz wspaniałego synka. I jesteś dla niego najwspanialszą mamą. Buziaki gorące dla Ciebie i Nikosia :-*

no i zapeszyłam... nie minęło pół godziny od mojego ostatniego posta, w którym cieszyłam się że Marcel spokojny i radosny a znów kolka nas nawiedziła.Zauwazyłam jednak o tyle porpawę ze teraz ataki sa krótsze i jakby mniej intensywne...moze tak działa to Gripe Water, a moze rumianek troszkę pomógł:sorry2:
potem uciął komara wykapaliśmy go i teraz udaje ze śpi.Wiercił sie przy piersi wiec pomyslałam że znów nie mam czym go nakarmić i Łukasz zrobił mleko.Zrobił całe 90 ml (tyle wypija max) żeby sie najadł i spał smacznie a ten wydusił z trudem utrzymując powieki 10 ml !!!potem co chwila mi się na kolanach przebudzał (oglądałam program o narzędziach chirurgicnzych pozostawionych w pacjentach na Discovery i nie chciało mi sie wstać i go odłozyć do łóżeczka) aż mnie to zaczeło drażnić.Łukasz mówi - odłóż go i puśc żabę (pozytywkę) - no i odłozyłam, wsadziłam smoka w pyszczek i puściłam żabę - póki co jest cicho.:tak:
dzieki dziewczyny za troskę:sorry2:

Sabincia - licza sie checi więc dzięki za otuchę;-)
co do twojej matki... cóz!Ona chyba nie wie co Ty rpzez ostatnie tygodnie przechodziłąś.Opieka nad synkiem i jeszcze dom na głowie a jak wczesniej juz nie raz pisałaś znikąd pomocy.... żal mi Ciebie dziewczyno, a na miejscu twojej matki zamiast takich przykrych słów przytuliłabym Cię i powiedziała zę jesteś dzielna i ze wszytsko będzie dobrze.Nikodem jest cudownym dzieckiem a Ty jego cudowną mamą - nie płacz!!!:sorry2:
Każde dziecko ma swoje tempo rozwoju a Nikoś i tak sie wymęczy rpzez te choroby i inne ciulstwa co sie do neigo co rusz doczepiają!!!Jest silny ze walczy - na przekręcanie się i gaworzenie ma jeszcze kuuupę czasu:tak:

Stefanna, fajnie jest sobie pospać dłużej, co? A kiedy wrócą przespane noce?:-p Już się nie mogę doczekać...:laugh2:
To kiedy się wybieracie na wesele? My mamy zaproszenie na 13 września:-)

Beti1982 pierwsze mamy 28-go czerwca, a to drugie, na które byli nas w sobotę zapraszać też mamy 13-go września, hehe:-):-D:-)
Niekat trzymam kciuki, żeby Marcelek był jak najszybciej zdrowy!;-):tak:
ewa33 super, że z bioderkami Tosi wszystko w porządku! Oby tak dalej!;-)
PrzyszłaMamusiu no to ładnie Tosia pospała:szok:! Życzę ładnej pogodny na długi weekend, a przy okazji pozdrówcie ode mnie Kazimierz..!:-)
Sabincia nie zazdroszczę takiej babci...:no::no::no: Nie rozumiem jak mogła tak powiedzieć o własnym wnuczku... Nie przejmuj się takim gadaniem, bo wspaniale zajmujesz się Nikosiem, a co do jego rozwoju, to zobaczysz, że wszystko zacznie robić w swoim czasie! Uszki do góry!!!;-)

Zmykam śpiu, bo oczka mi lecą...
Do jutra, papatki

cześć dziewczyny
niestety nie było mnie na BB juz tydzień czasu :zawstydzona/y: ale my albo w rozjazdach, albo mamy gości, albo Julka nie daje zasiąść do kompa:sorry2:niestety nie jestm w stanie nadrobić zaległości, poza tym ten tydzień będzie podobny, kolejni goście bo przyjechały dwie ciocie Julki z Belgii, ojciec chrzestny z Holandii i na dniach matka chrzestna z Niemiec:baffled: cała rodzina porozrzucana po świecie i pech (albo szczęscie) chciał że wszyscy zjechali w tym samym terminie :sorry2:
no a od czwartku/ piątku zaczynamy przygotowania do chrztu który mamy w niedzielę:tak:

Czesc kobitki
Wreszcie mi sie udało do kompa dostac.Jak juz mi sie udawalo to moglam tylko poczytac bo mala wiasia mi na rekach.
U nas jaos leci nie jest za dobrze ale jakos idzie. J chory bola go nerki i jutro idziemy do GP, przyjechal moj brat z PL i szukamy mu pracy.
Dzis bylam na wizycie u doktora z mala na takich ogledzinach malam ma dalej plesniawki przeniosly jej sie na pupcie i pisie.Taka jestem wku****a ze hej babsko potraktowalo mnie jakbym miala syf w domu i dawala dziecku jesc z podlogi albo nie wiem co.Takie durne pytania co mi zadawala to szok i przy ogledzinach prawie rzucala moim dzieckiem az nie wytrzymalam i kazalam jej uwazac bo Kaya sie wystraszyla i glosno plakala- i jak tu nie byc rasista(doktorka byla czarna):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Niekat ciesze sie ze wszystko ok z Marcelkiem
Sabincia tak mi Ciebie szkoda wiem ze słowa najblizszych ranią najbardziej jak by powiedzial to ktos obcy to bys olała temat i rzucila babie wiazanke ale matka??!!!!??:wściekła/y::wściekła/y:Chyba kazda z nas chciałaby miec taka dzielna córke jak Ty. Zamiast szwedac sie po baletach i podrzucac dzicie babci opiekujesz sie Nikosiem najlepiej jak potrafisz nie myslac o sobie.I jak dziewczyny pisaly Niko ma jeszcze czas jest wczesniakiem i na dotatek tyle juz przezył złych rzeczy jak na swoj młody wiek;-)ze ma prawo byc zmeczony i jak zbierze sliły to jeszcze wszystkim pokaze:-)Ja goraco w Was wierze i sciskam Was mocno.Duza buzka

Ale sie napisalam ...:") Przepraszam ze nie jestem w stanie do Was wszystkich napisac.Sciskam Was mocno,wypedzam wszystkie kolki i inne badziewia sio... sio...,zycze milych chrzcin ,wyjazdów ,imprezek itd.Oraz wygranych wojen cyckowych;-)

reklama
Sabincia żal mi ciebie że masz tak pod górkę zawsze,ale jednocześnie podziwiam bo dzielnie to wszystko znosisz-a durne teksty no cóż...ranią na pewno,ale trzeba to olać.A babci powiedz,że chyba średnio dzieci w tym wieku reagują na swoje imię:baffled:
My dzisiaj wybieramy się na szczepienie-drugie podejście,ale trzeba wykorzystać moment kiedy wszyscy są zdrowi;-):-DNiektóre z was pewnie szykują się do drugiej dawki a my dopiero pierwszą:sorry2:
U mnie w domu teraz wojna i obraza że ktoś tam nie jest proszony na chrzciny:baffled:ale jakbym chciała wszystkich zaprosić to by chyba wesele wyszło-i tak 15 osób to trochę jest+siódemka dzieci:dry:Dlatego właśnie nie lubię takich imprez:crazy:

Do góry