Cześć Mamusie,
Pokarm powrócił:-), ale mała zaczęła strajkować. Nie chce za bardzo ssać
. Butla a owszem , a cycuś bleee
. Mimo,że jak ją dokarmiałam (odciągniętym pokarmem lub czasem sztucznym) to robiłam pierś-butla-pierś. A ta mała kombinatorka zorientowała się, że jednak wygodniej z butli. I zauważyłam, że cyca zaczyna ssać jak butle tzn słabo chwyta (tylko sutek) i lekko cmoka. Czasami ua mi się dostawić ją z otoczką ale za chwilę to samo. A i jeszcze najlepiej jej pasi jak chodzę przy karmieniu, bo tak to się denerwuje...no ale efekt jest taki, że po kilku minutach (niestety nieefektywnego ssania) zasypia królewna
.
Dziś muszę wypożyczyć elektryczny laktator, bo już nie mam siły:-(. A zastanawiałam się nawet nad kupnem(w ramach desperacji) laktatora Medela Swing ...czy któraś z was go używa? Albo może znacie kogoś kto go używa...ciekaw jestem opinii?
PM, ja mam Medele Swing i nawet ja lubie. Mialam podobny problem na poczatku ciazy (po cesarce mleko nie chcialo sie szybko pojawic i maly byl skonfundowany jak robilam piers-butla-piers i tez sie rozleniwil) i wyslalam meza po laktator. Rod wpadl do najwiekszej apteki jak po ogien i poprosil o najlepszy i dali mu ten ale czy najlepszy to nie wiem bo innych nie uzywalam. Jest dosyc cichy (slyszalam ze cichszy niz inne) i (chyba jak w innych) reguluje sie moc ssania. Jest z 150ml buteleczka i pokrowcem na wypadek 'wyjscia'. Jak masz jakies pytania to wal!
Spoznione zyczenia wszystkiego naj dla wszystkich urodzinowych dzieciacznow no i ich dzielnych mam!
AsiaM, no to i nasze najmlodsze marcowe skarby wreszcie tez do pierwszego miesiaczka dobily! Maly juz dostal swoje pierwsze "urodzinowe" prezenty od tatusia wiec lecimy sie bawic :-)