reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

mrowa- u mnie nie ma niestety wizyty patronażowej u pediatry:wściekła/y::wściekła/y:. Była tylko położna i tyle:wściekła/y:. A jak zadzwoniłam do położnej i powiedziałam jej czy przypadkiem nie powinnam się też w najbliższym czasie zapisać na taką wizytę do pediatry, to powiedziała, że taką wizytę będę miała dopiero przy szczepieniach:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:(za m-c). Wkurzyłam się:wściekła/y:. Zadzwoniłam do przychodni i chciałam się umówić na wizytę to terminy są wolne dopiero za 2 tyg:wściekła/y:. Niech się pukną w głowę. I jutro idę w ciemno do jakiegokolwiek pediatry i zapytam czy i wypisze receptę na D3(pani na recepcji już z góry założyła, że mi się nie uda:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:).

no to mamma się naczeka:no::no:, bez sensu dodatkowy stres ma.

weronika
- nie przejmuj się! Każdy ma zły dzień od tego jesteśmy aby się pocieszać:-D. A to w pełni zrozumiałe, że już ci się tęskni za maluszkiem ... stąd te narzekania;-). Ale już niedługo:-):-):-).

reklama
Witam wszystkich po weekendzie :-) Ale naskrobalyscie, az 24 strony :szok:, no i jak to ma czlowiek spamietac? :-D

Spoznione zyczenia imieninowe dla wszystkich Beatek :tak:

Elip, gratulacje! No to mamy kolejna Antosie na swiecie :tak:

ja tez wolę rodzić ciut dłużej niz Asze bo do swojego szpitala mam 50 min, hahahaahaha)

Te 35 mins do mojego szpitala to podejscie bardzo optimistyczne bo jak akcja w dzien ruszy to bedzie chyba okolo godziny zeby sie przez te korki przedrzec :dry: Ty chyba tez mozesz miec problem z korkami w Warszawie (no chyba ze od strony Lomianek do Bielanskiego jedziesz to wtedy powinno byc ok? :confused:)

Skaba, dobrze z praca juz koniec. mi tez praca sie ciagle odzywa. Chociaz zgodzilam sie wziac swoja blackberry do domu to ostrzeglam ze bede ja wlaczac i emaile z pracy czytac tylko raz w tyg. no i oczywiscie jakies wazne pytania sie znalazly i do mnie na komorke dzwonili w czwartek bo 'nie mogli czekac az sprawdze' :baffled:. caly dzien wiec spedzilam odpisujac :no:.
a przeciez instrukcje do wszyskich moich akt klientow zostawilam bardzo szczegolowe..hmm....:baffled: ciekawe czy za takie dni ''pracujace'' na maciezynskim powinni placic. musze sprawdzic ale z tego co pamietam to chyba nie :dry:. mam tylko nadzieje ze tak nie bedzie caly rok do mojego powrotu..:baffled::angry:

Pytanie do mamuś: Jak to jest z tą witaminą K i D3? Ja mam w zaleceniach od 15 doby życia maluszka To już od poniedziłku:szok::szok:.

Tu witamike K podaja chyba od razu po porodzie. Wybor jest doustnie 3 x dziennie albo zastrzyck, co jest bardziej skuteczne bo male nie wypluje albo nie zwymiotuje.

MrsF - widziałas gdzis moze kosmetyki dla bobasów z nivea chce dokupic krem na kazda pogode i szamponik nigdzie nie ma wszedzie tylko johnson&johnson a te raczej dla starszych maluchów bo ,, podobno'' czesto uczulaja.A moze zamówie w polskim sklepie jak nie znajde:sorry2:

Befatka, o kosmetykach juz odpowiadam na 'maluszkowych zakupach'.

Co do torby szpitalnej to ja sie z torby na walizke na koleczkach juz przenioslam bo nic mi sie nie miescilo :sorry2: ale teraz musze to wszystko przejzec bo sie okazalo ze i koszule do rodzenia i szpitalna daja i pieluszki i ubranka ''szpitalne'' dla maluszka i nawet szlafrok, wkladki poporodowe z gatkami i klapki... wiec torba powinna byc ok bo beda tylko kosmetyki, ubranka ''wyjsciowe'', iPod, CDs i chyba tyle :confused:

Dziewczyny, powiedzcie mi proszę, kiedy robiłyście ostatnie badania moczu i morfologię?

Beti, tu mi gin/albo polozna mocz badaja przy kazdym spotkaniu. a morfologia to tak jakos co 4 tygs. a teraz bedzie czesciej. no i kolejny scan (tzn usg) w czwartek, juz sie nie moge doczekac zeby hipcia znowu obejzec :happy2:

a słyszałyście o tym że teraz panuje przekonanie że lepiej nie kąpać dziecka codziennie? mi tak mówiła położna żeby nie przesadzać z kąpielą takiego malucha często:baffled:

Darinia, ja tez tak wlasnie slyszalam ze lepiej nie kapac codziennie bo skorke mozna wysuszyc i najlepiej tylko przemywac buzke, oczka, pupe i 'zagniecenia' zeby byly czyste i suche.

Moj maz tez nie jest zazdrosny, tez tak sie cieszy i nie moze doczekac na hipcia jak i ja :tak:

A ja w weekend mialam chyba moje pierwsze skurcze przepowiadajace braxton hicks (huuuuraaa! :-D:-)); nic nie bolalo tylko brzuch twardnial, co wystraszylo meza i od razu pokoik dzieciecy przyspieszyl hi hi. moze nam sie jakos uda go skonczyc przed przybyciem hipcia :-D

Kasia, ale mialas przezycia.Juz napewno sie niedlugo ruszy :tak:

Ktos ma jakies wiesci od Niekat? Izy?

Asze, jeszcze raz gratulacje! lece na zamkniety nowe marcowe cudenko ogladac :-)

MrsF - no to przyjmijmy, że chcemy, by nasz poród trawał te 2 h :-D:-D:-D. Ja będę jechała do bielańskiego od Połczyńskiej więc lepiej, żebym jechała tam po południu, jak wszyscy wracają z Wawy a nie rano (e, najwyżej policja pomoże mi się przedrzeć:-D:-D:-D)
A swoją drogą - proszę proszę, jaka u Ciebie orientacja w terenie ;-)

A Niekat odezwie się wieczorkiem. No a do Izy nie ma żadna z nas chyba kontaktu :-(

PrzyszłaMamusia - ja raczej wykupię abonament w LIM-ie (ale chyba tylko na 1 rok) , właśnie, żeby uniknąć takich cudów, tym bardziej, że nikt nie umie mi polecić żadnego pediatry w mojej okolicy...

Witam po weekendzie nadal 2 in 1
I jak tu was nadrobić. Dostałam w końcu pościel dla małej, więc czas włączyć pralkę.
Coraz bardziej puchnę, palce u rąk mam jak małe serdelki i z trudem je zginam. Wydaje mi się, że nawet na buzi jestem opuchnięta.

Ale fajowa pogoda na spacer, właśnie wróciłam z dworku i miałam się zabrać za mycie okien:-), ale mój A przywiózł azalie i wyładowałam je z koszy i poukładałam przy naszym mieszkanku, bo on miał to zrobić, ale mu się nie chciało... teraz odpoczywam na forum:-D
Monika, co do paluszków ja mam trudności ze zdejmowaniem pierścionków po kilku godzinach i buzia też jakaś spuchnięta i lekko zaczerwieniona?... a miałam taką ładną cerę:baffled:

Aha - dziewczyny, jak chcecie mieć więcej postów na stronie, to wejdźcie w swoje ustawienia, potem w "panel użytkownika" i tam w "edycję opcji" - tam jedziecie w dół i w opcjach wyswietlania wątku mozecie ustawić "40 postów na stronie"

Będziecie miały mniej stron do przeglądania ;-)

mrowa- u mnie nie ma niestety wizyty patronażowej u pediatry:wściekła/y::wściekła/y:. Była tylko położna i tyle:wściekła/y:. A jak zadzwoniłam do położnej i powiedziałam jej czy przypadkiem nie powinnam się też w najbliższym czasie zapisać na taką wizytę do pediatry, to powiedziała, że taką wizytę będę miała dopiero przy szczepieniach:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:(za m-c). Wkurzyłam się:wściekła/y:. Zadzwoniłam do przychodni i chciałam się umówić na wizytę to terminy są wolne dopiero za 2 tyg:wściekła/y:. Niech się pukną w głowę. I jutro idę w ciemno do jakiegokolwiek pediatry i zapytam czy i wypisze receptę na D3(pani na recepcji już z góry założyła, że mi się nie uda:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:).

no to mamma się naczeka:no::no:, bez sensu dodatkowy stres ma.

weronika
- nie przejmuj się! Każdy ma zły dzień od tego jesteśmy aby się pocieszać:-D. A to w pełni zrozumiałe, że już ci się tęskni za maluszkiem ... stąd te narzekania;-). Ale już niedługo:-):-):-).
Dziwne z tymi lekami u mnie przy wypisie dali mi recepty na wszystkie leki i w ogole dawkowanie wykaz szczepien do zrobienia skierowanie do lekarzy no normalnie wszystko...
A tak poza tym to przyszły wyniki na fenyloketonurie...Niko zupełnie zdrowy :D

ninja- orientujesz się ile kosztuje pakiet w LIM-ie (tam mnie jeszcze nie było:-D). Ja mam za sobą LuxMed i Medicover. A swoją drogą do Medicover dzwoniłam i wizyta u pediatry kosztuje 160zeta:szok:. Dużo! Za wypisanie samej recepty tyle kasy:no:, raczej się nie skuszę. Kurcze tu by mi pasowało, bo przychodnia jest ode mnie 5 min spacerkiem a do kliniki to do centrum najbliżej a to już wyprawa:baffled:. Ale tu jest taka KOMUNA!!!! Ludzie pracujący w przychodni muszą pokazać, że oni tu rządzą(od pani na recepcji po lekarzy) i trzeba być na ich łasce:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:.
Mrowa, Darina- smarujecie już czymś swoje szwy?

Ninjacorps, dzięki za info... jakbyś mogła jeszcze wprowadzić do albumu zamkniętego to byłabym w siódmym niebie... wiem, że Skaba mnie zanotowała, ale jestem strasznie niecierpliwa i nie mogę długo czekać...:-D

Sabincia, miło słyszeć, że u Was wszystko w porządku i Nikoś zdrowy. Tak trzymać...:tak:

reklama
Tak w sumie całkiem ok u nas Nikodem jest prze grzeczny:) Coraz lepiej je nawet pucusie na buzce mu sie robią :) Ja wruciłam do szkoły co prawda mam ulgi ale i tak fajnie wrócic :) Czekam na wozek az mama moja wróci bo obiecali ze jako dziadkowie kupia wózek i bedziemy z maluchem spacerowac bo coraz to ładniejsza pogoda :D

Do góry