reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Befatka1982 u mnie też od wczoraj jest przepiękna pogoda - dosłownie wiosna :yes::wink:!
Widzę, że apetyt Ci dopisuje - znaczy się, że dzidzia potrzebuje i rośnie, hehe :-D
A Mężusiowi powiedź, że ekonomiczna to przestaniesz być jak się rozpakujesz, bo wtedy będzie miał już dwie kobietki do wykarmienia i nie tylko, hehe :laugh2::laugh2::laugh2:

No właśnie a kasia_s ciągle milczy.... :confused:

reklama
Witam wieczorkiem-byłam dzisiaj na zakupach,które tak mi dały popalić że szok:szok::szok::szok:Też musiałam zaopatrzyć co-nieco bo od poniedziałku-teściowa z mężulem rządzą chatką.
pPowiem wam,że Mrowa dodaje mi otuchy,że lepiej i szybciej dochodzi się po drugiej cc-dzięki-bo moje wizje niestety są mroczne(jak to u mnie:baffled::sorry2:)

BETI - taka ze mnie pracoholiczka , jak z ciebie. :-)
W 7 m-cu chodziłam tylko na 4 godz. do pracy, od połowy 8 przestałam zupełnie. Nawet się nie pokazuję szefowej, żeby mnie na siłę nie ściągała:)

ewa33 nie polecam tej dostawki do wózka,bo to najczęściej montowane jest pod rączką i albo musisz iść maleńkimi kroczkami żeby nie poobijać kostek albo okrakiem. :-(
mamma ja też strasznie się boję drugiej cc wogóle to jestem ną przerażona, pierwszą przeszłam źle i boję się że po drugiej tez będę 2 dni po ścianach chodzić

mamma80 milla 29- w szpitalu leżała ze mną na sali dziewczyna po drugim cc i też mówiła że nie ma porównania z pierwszym lepiej się czuła i szybciej wstała jak ją widziałam to nawet też na przyszłość już się nie boje drugiej cesarki:-)

dziewczyny po cc macie jakieś problemu z układem moczowym po cc? przemywacie czymś ranę bo mi położna kazała myć szarym mydłem nie moczyć tylko przemyć albo jak chce to rivanolem a wy co robicie?

mamma, milla i darinia- nie straszcie tak przed cesarskim cięciem,bo mnie też to czeka:no:. Boje sie , ale co skoro mała się tak ułożyła:-p. To bedzie moje pierwsze cc, więc zobaczymy...
Na razie cały czas czekam,az coś się zacznie, ale teraz jakby spokój:tak:.

nulcia - nic sie nie bój ja już nie pamiętam nic z tego to tak szybko minęło a dziecko ci wszystko wynagrodzi czy cc czy naturalny każdy przezywa to po swojemu

Darinia ja pierwszym razem też nie moczyłam tej rany tylko przemywałam tym samym spirytem co pępek małemu i dużo wietrzyłam to.A jesli chodzi o układ moczowy to u mnie przez 2 dni było kiepsko bo miałam problem z trzymaniem moczu(na szczęscie trwało to tylko 2 dni)-używałam tantum rosa a myłam się normalnym mydłem do higieny intymnej

reklama
nulcia- nic się nie martw. Ja strasznie chciałam rodzić sn ale skończyło się na cc i bałam się jak dojdę później do siebie. I Już po pierwszej dobie jak się przemogłam i wstałam to czułam się dużo lepiej. Tylko trzeba się rozruszać. Na pewno nie jest łatwo ale ja już w 3 dobie śmigałam jak po rodzeniu sn ;-). A teraz nie czuję, że rodziłam:-). Także nie ma się co bać:-).
Darina- ja się myłam przez pierwszy tydzień systematycznie mydłem szarym i ładnie się zagoiła rana. Teraz już normalnie. W sumie mam taki szew, że go nie widać taka cienka kreseczka. Ale jeszcze kupię sobie ten krem aby zbladła blizna. A co do siusiu to mnie kuło troszkę przy końcówce oddawania moczu ale przeszło (to pewnie wina cewnika:baffled:).

Do góry