reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Czesc Mamusie
Ja nic nie lykam bo moj gin stwierdzil ze badania bardzo dobrze wyszly i nie musze nic brac takze narazie nie musze sie pilnowac z lekami .
DARINA witamy serdecznie i zapraszamy czesciej

reklama
Ja biorę folik ale dopiero odkąd się dowiedziałam o dzidziusiu :zawstydzona/y:, czyli od 6 tygodnia - mój lekarz mnie za to opieprzył zdrowo. Teraz biorę aż 15 mg (!!!) Myślę że to trochę przesada (to dawka 30-krotna) ale niech mu będzie - to on jest specjalistą. no i jeszcze biorę Falvit -M ale co 2 dzień (morfologię miałam w dolnej normie)

skaba1 - ja mam akurat dobre łącze, ale dajmy szansę dziewczynom które mają słabsze - może faktycznie trzeba ograniczyć piksele zdjęć na forum głównym?

PrzyszłaMamusia - może trzeba stworzyć nowy wątek o imionach? Myślę, ze wiele z nas już kombinuje jak nazwać swoje dzieciątko (ja wiem od jakiś 5-6 lat :-))

ps. Miałam iść dzisiaj na usg bo się trochę niepokoję ale mój mąż wyjechał na 3 dni , więc nie chcę iść bo jeśli coś byłoby nie tak (tfu tfu tfu!!!!) to nie wiem co sama bym zrobiła. Pójdę w poniedziałek.

Witam
ja nie wiem co to ciążowe mdłości ale drugi miesiąc ciąży byłam strasznie senna no i często chodze do kibelka.Jesli chodzi o folik to też go łykam przy następnej wizycie u gina mam dostac vitaminy a za kilka dni ide na drugie usg i nie moge się doczekać aż znów zobacze swoje maleństwo na ekranie. Jak będzie chłopak to Adaś jak dziewczynka to Zosia albo Zuzia ale sama nie wiem bo ciągle inne imiona mi sie podobają :) Pozdrawiam wszystkie mamy :)

Ja biorę folik ale dopiero odkąd się dowiedziałam o dzidziusiu :zawstydzona/y:, czyli od 6 tygodnia - mój lekarz mnie za to opieprzył zdrowo. Teraz biorę aż 15 mg (!!!) Myślę że to trochę przesada (to dawka 30-krotna) ale niech mu będzie - to on jest specjalistą. no i jeszcze biorę Falvit -M ale co 2 dzień (morfologię miałam w dolnej normie)

skaba1 - ja mam akurat dobre łącze, ale dajmy szansę dziewczynom które mają słabsze - może faktycznie trzeba ograniczyć piksele zdjęć na forum głównym?

ja mam tą samą końską dawkę kwasu foliowego:-):-):-) a lekarze zazwyczaj przepisują 5 mg, Folik ma 0,4 (chyba:zawstydzona/y:).. ale już skończyłam go brać i teraz zajadam Feminatal N.. ale jak widać co lekarz to inne zalecenia, więc chyba najlepiej zaufać jednemu i robić tak jak on mówi.. nie wiem czy jest inne wyjście..

a co do zdjęć to nie mam nic przeciwko ograniczeniom.... ale pamiętam, że przy Neostradzie to był ogólny problem z otwieraniem się całych stron, bo one sa przeładowane... zdjęcia wklejane czasem po prostu bardzo wolno otwierały się, ale to nie był największy problem... milla29 mówiła o przeładowanych podpisach.. to rzeczywiście utrudnia sprawę...

Ja lykam folik juz od roku (przed poprzednia poroniona ciaza zaczelam i juz nie przestalam). Pani dr zalecila mi Falvit od poczatku ciazy a to chyba dlatego ze tu w Irlandi jedzenie jest bardziej przetworzone i chemiczne i malo witaminek z niego mozna uzyskac niestety. Do tego biore jeszcze magnez (wlasciwie to niewiem dlaczego, ale prikaz pani dr to sie slucham).

Ja co wymyslam jakies imie np Franek, Janek, Antos, Maja, Zosia to sie okazuje ze znajomy, ex dziewczyna mojego M albo znajomy znajomego tak nazwal swoja dzidzie i nie bedziemy kopiowac...:wściekła/y: Myslimy tez o imieniu anglojezycznym. Bo ze skoro znajomi maja Franciszka to my bedziemy miec Frank'a (z ang.) :) Oj czuje ze bedzie wojenka o te imiona...

oj doskonale to rozumiem... ja korzystam ze stałego łącza, ale jak kiedyś chciałam przejrzeć BB przez Neostradę to po dwóch próbach odpuściłam...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mam jednak nadzieję, ze starczy ci cierpliwości i choć czasem dasz znać co u ciebie i jak fasolinka;-);-)
spoko spoko;-)
mamma80 ja niestety nie mogę wchodzić do piekarni/cukierni i nie mogę patrzeć na słodkie bułki:-D
Folik łykam cały czas ale teraz chyba gin włączy mi już witaminki inne

reklama
Do góry