reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Ewa-Krystyna bardzo mi przykro, podpisuje się pod wszystkimi wcześniejszymi mamusiami, czekamy na Ciebie, aż niebawem do nas znów zajrzysz.. Trzymaj się cieplutko.

Pogoda się zmieniła, teraz wciąż pada, i wszystko było by dobrze, bo ja dobrze się czuję w taką pogodę, ale strasznie dokuczają mi bóle żołądkowe. Znacie jakiś naturalny sposób by dolegliwości zniknęły zanim pójdę do lekarza ? To jest poprostu nie do wytrzymania, a do lekarza idę w następnym tygodniu.
Pozdrawiam wszystkie mamusie, życząc kolejnych miłych dni.;-)

reklama
Ewa - Krystyna, ale smutek... Tak mi przykro! Trzymajcie się dzielnie i nie traćcie nadziei, a Ty zaglądaj do nas i dawaj znac co słychać!

Amie - znam ten ból, niestety. Z tego co dowiedziałam się od różnych lekarzy, na żołądek dobre są banany. Jeden ginekolog - położnik zalecił mi także niecałe pól szklanki piwa codziennie. Mówił że doskonałe jest na żołądek, a dziecku taka ilość nie zaszkodzi. Nie próbowałam, bo mi na szczęście przeszło, ale przekazuję dalej na odpowiedzialność doktora Chrzanowskiego ;) Poza tym można krople miętowe, żołądkowe i Rennie.

U nas dziś ponad 30 stopni, ukrop. Po południu nastawiłam pranie, pełna pralka Irenkowych ciuszków, a tu po 5 minutach prania wybiło korki. Pralka nawaliła, mokre ciuchy trzeba wykręcić i jutro jedziemy prać do znajomych. Jak narazie mieszka nam się w nowym mieszkaniu beznadziejnie :/

mnie moje problemy żoładkowe mijaja powolutku,.nie chcę zapeszac dlatego się nie ekscytuję tym faktem.na razie musze utrzymaywac taki stan żeby nie chodzic głodna i nie przejadać się.A przejedzenie ostatnio pojawia sie duzo wczesniej u mnie niz wczesniej totez uważać musze jeszcze bardziej,,,,,wczorajsze kopytka w liczbie 6 czułam do zasnięcia....blee
dziś wieczorem kino a teraz ide po bułeczke z serkiem smietankowym - mój ulubiony posiłek ostatnio (a upodobania zmieniaja mi sie pod tym względem co kilka dni)

Witam Ewa-Krystyna przykro mi naprawdę,ale trzeba mieć dużo pozytywnej energii na przyszłość.Na pewno jeszcze wam się uda i będziesz szczęśliwą mamusią.Trzymaj się cieplutko...Pozdrawiam

A przejedzenie ostatnio pojawia sie duzo wczesniej u mnie niz wczesniej totez uważać musze jeszcze bardziej,,,,,wczorajsze kopytka w liczbie 6 czułam do zasnięcia....blee
dziś wieczorem kino a teraz ide po bułeczke z serkiem smietankowym - mój ulubiony posiłek ostatnio (a upodobania zmieniaja mi sie pod tym względem co kilka dni)

ja też się ostatnio szybciej przejadam.. i nie jest to przyjemne uczucie:no::no:
a w sprawie serka śmietankowego to objadałam się nim w poprzedniej ciąży, zresztą wogóle jadłam tylko to co białe lub kremowe... serki, ser biały, jogurty, mleko... a teraz.. kiszone ogórki, sałatki śledziowe, chipsy... byle tylko pikantne, kwaśne - generalnie muszą być bardzo wyraźne smaki... zobaczymy co z tego wyjdzie:-):-):-)
według mądrości ludowych to poprzednio miałam smaki na dziewczynkę, a teraz na chłopca, tyle że mnie się poprzednio chłopak urodził:-):-):-) fakt, że bielusieńki - maksymalny blondyn:-):-)

skaba1 no ja w poprzedniej ciąży nie miałam w ogóle żadnych smaków prócz tego że ukochałam sobie na pocżatku ciaży żurek.nie pamietam jednak żadnych zachcianek.teraz Prócz tgo serka chodzi za mną ciagle chłodnik pomidorowy (jadłam taki niedawno w Katowicach) a na rzeczy które ty wymieniasz nie moge patrzeć.jakbym miała wziaść do ust jakies mieso czy rybę (śledź) chyba bym... zrezygnowała:) z pikantych nic ale za to kwaśne mnie kręci.dwie wycisniete cytryny wypijam bez mrugniecia okiem i chce jeszcze ale boję sie o żołądek...banany nie podchodzą, za to sliwki owszem:)cięzko nawet mnie samej trafic za sobą:)

witam Ja Mam Termin Na 15 Marca​

Nadin nie wiem czy już cię witałam czy jeszcze nie, ale na wszelki wypadek:
WITAJ WŚRÓD NAS!!!!
gdybyś miała ochotę wpisz się na nasz wątek Poznajmy się, a ja szybciutko dodam cię do listy mamuś marcowych:-):-):-)

a wogóle to przywołuję do porządku wszystkie mamy marcowe - lista mamuś jest bardzo długa a na forum tylko kilka.. odzywajcie się choć tyle na ile czas wam pozwoli..

Hej
ja 21 do ginki i zobaczymy co dalej, ja smaka jako takiego nie mam za specjalnie, mdłości też, ale zmęczenie daje mi się we znaki, szczegulnie przy trzylatku.
jestem teraz powolna jak żółw :)
A jutro na wesele się wybieramy
wieloródki czy wy też już macie taki spory brzuch?

reklama
Hej
wieloródki czy wy też już macie taki spory brzuch?

oj u mnie też brzusio jak poprzednio w 6 miesiącu.. wczoraj kolegę zagadnęłam czy już wiem, a on odpwiedział, że się domyślił, więc ja naiwnie zapytałam "Po czym?" i w tym samym momencie spojrzałam na brzusio i wybuchnęłam śmiechem:-):-):-)

Do góry