reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Cześć Marcóweczki!!!!

KINDZIA ale mam ochotę na to Twoje ciasto :tak: Ogólnie od początku ciąży nie maiałam ochoty na slodkie, a dzisiaj to po prostu marzę o małym co nieco :rofl2:

Mrowa1 no i oby tak dalej :-) Treaz już tylko będziemy sie cieszyć ciążą bez zadnych dolegliwości :tak: Pewnie tak do 3 trymestru, bo potem, to już ciężko :-( chyba :-)

Buziaczki.

reklama
czesc marcoweczki jak tam dzisiaj samopoczucie bo u mnie juz lepiej wczoraj mialam kiepski dzien mdlosci i wogole zly humorek najgorsze jest to ze jak mam kiepski dzien to wyrzywam sie na corci gdzie ona niczemu nie jest winna a zachwile ja przepraszam az mi glupio przed nia bo patrzy sie na mnie jak na wariatke

Ja nawet dziś spoko się czuję ale niestety u nas pododa do bani i ciężko mi się oddycha:-p:-(
Silka ja mam nadzieję ze wyczerpałam limit na dolegliwości ciążowe;-) oprócz rosnącego brzuszka mam nadzieję że nic mnie nie dopadnie:-D

hej dziewczyny!! skonstruowałam listę mam marcowych 2008... zajrzyjcie tam i czekam na uwagi.. dane są wpisane na podstawie wątku Poznajmy się, więc jeśli ktoś się tam nie wpisał nie ma go na liście.. brakuje mi też kilka dat porodu..
jeśli mam zmienić coś w formie lub danych - dajcie znać..

naliczyłam nas już 26 (chyba:-)).. ale niestety osób udzielających się jest znacznie mniej.. dlatego też myślę, iż musimy poczekać z wątkiem zamkniętym aż się wykrystalizuje kto sie tylko przywitał, a kto z nami został..

no chyba, ze zrobimy tak jak Lutówki - sporządziły listę osób najbardziej aktywnych i póki co im dały dostęp... ale z drugiej strony są wakacje i część z nas może przebywać na urlopach...

Skaba- lista super i proponuje priwa do Aletki zeby podpiela... co do watku zamknietego to proponuje jeszcze sie wstrzymac z miesiac dwa zanim nam sie wyklaruja stale bywalczynie... jest jeszcze duzo za wczesnie i sie nie znamy za dobrze....
Kindzia-nie wiedzialam,ze w Holandii taka zla opieka zdrowotna... ja tylko slyszalam,ze tam nie daja znieczulenia podczas porodu i jest bardzo duzo porodow domowych.... w Kanadzie jest lepiej niz w Polsce choc tez na pewno nie jest idealnie; lekarze i badania sa za darmo bez zadnej "laski" i proszenia sie - przynajmniej te podstawowe a i specjalistyczne jesli jest taka potrzeba, rowniez zwykle robia 2-3 usg podczas calej ciazy - ja czekam na moje do 13 tc kiedy rowniez zrobia podstawowe badania na wady genetyczne z usg i krwi- wiecej usg robia tylko i wylacznie jesli sa podstawy typu zagrozenie ciazy,krwawienie we wczesnej ciazy itp... nie daja zwolnien od samego poczatku-wyjatek jesli jest na prawde ku temu powod... mozna wybrac czy chce sie rodzic z polozna w domu lub szpitalu czy raczej z ginem, nie nacinaja chyba ze sobie tego wyraznie zyczysz;nie ma lewatywy;ostatnio slyszalam,ze cc jest rowniez na zyczenie, a gdy jest na prawde potrzebna nikt sie nie bawi w ryzykanta "a noz moze uda sie naturalnie";jesli chodzi o znieczulenie to musisz wyraznie wielokrotnie powtarzac ze go nie chcesz, nie podadza tylko jesli sa jakies przeciwwskazania do niego;podczas cc jest obecny partner lub inna wskazana osoba; rowniez podczas porodu naturalnego mozesz miec w pokoju kogo sobie zyczysz wlacznie z dziecmi ( to mi sie akurat srednio podoba,ale sa kobiety,ktore lubia "widownie") ;do domu mozna wyjsc juz w kilka godzin... to tak z grubsza co juz wiem,a jak bedzie to sie okaze :-)...
Ninjacorps- ja tez spalam jak szalona pierwsze 5 tygodni ale teraz juz mi przeszlo :-),za to chyba zaczely sie "tuli tuli" z panem kibelkiem :-D... na szczescie jak na razie bardzo sporadyczne...
Mrowa1- uczucie,ze chce sie wymiotowac ale nic nie leci jest okropne.... fajnie,ze juz ci przeszlo...
Mamma80- nie przejmuj sie bluzka-mozesz zalozyc inna :-D-a mialas odpoczywac zdaje sie....
reszte Marcoweczek pozdrawiam :-)
no i zapomnialam sie pochwalic,ze dostalam prace i zaczynam we wrzesniu :-)

helol !
EWA to TY w raju mieszkasz ! Tu znieczulenie mozesz dostac jesli rodzisz w tygdoniu miedzy 8 a 17 CC tylko wtedy jak juz zchodzisz z tego swiata,bo naturalnie urodzic jest tu najwazniejsze.Mozna miec przy porodzie meza lub kogos innego.28 mam wyzye to sie dowiem dokladnie jakie badania mi zrobili,ale nie licze na to ze zrobia jakies genetyczne zeby sprawdzic czy z dziecieciem wszystko ok.ja mam tyle szczescia w nieszczesciu ze bede rodzic w szpitalu,ale jesli bym byla calkiem zdrowa a chciala bym szpital to bym musiala zaplacic z wlasnej kieszeni,mimo ubezpieczenia :no: Gorzej niz sredniowiecze.
Gratuluje Ci pracki.Co bedziesz robic?
OK spadam,ide ogladac nasz liste.;-)

NINJA raczej jestem nacnym markiem,a rano lubie pospac :tak:
SILKA ciasto smakowalo?

gratuluje pracy ja jutro ide na rozmowe a u ciebie juz wiedza ze jestes w ciazy bo u mnie nic nie wiedza i mam nadzeje ze nie zobacza bo troszeczke urosl mi brzuszek

reklama
Ale mnie wkurzyła dziś własna mama!!!
Stwierdziła, że uważała mnie za bardziej ODPOWIEDZIALNĄ, jak gadając z nią przez tel. (mieszka 450 km ode mnie) powiedziałam że jem normalnie, tylko więcej zdrowych rzeczy. Jej zdaniem głodzę malucha bo powinnam jeść stertę kotletów jak dziewczyna mojego brata (jest w 5 mc). To ja rzuciłam moją codzienną litrową dawkę pepsi i chipsów laysów, nie palę fajek, jeżdżę ostrożniej samochodem, kładę się wcześnie spać a ona mi mówi że uważała mnie za bardziej odpowiedzialną! Opieprzyłam ją od razu ale zła jeszcze jestem! Grrrrrr!!!:wściekła/y:
Zaczyna się wychowywanie mojego dziecka przez innych, doświadczonych...

Do góry