Skaba- lista super i proponuje priwa do Aletki zeby podpiela... co do watku zamknietego to proponuje jeszcze sie wstrzymac z miesiac dwa zanim nam sie wyklaruja stale bywalczynie... jest jeszcze duzo za wczesnie i sie nie znamy za dobrze....
Kindzia-nie wiedzialam,ze w Holandii taka zla opieka zdrowotna... ja tylko slyszalam,ze tam nie daja znieczulenia podczas porodu i jest bardzo duzo porodow domowych.... w Kanadzie jest lepiej niz w Polsce choc tez na pewno nie jest idealnie; lekarze i badania sa za darmo bez zadnej "laski" i proszenia sie - przynajmniej te podstawowe a i specjalistyczne jesli jest taka potrzeba, rowniez zwykle robia 2-3 usg podczas calej ciazy - ja czekam na moje do 13 tc kiedy rowniez zrobia podstawowe badania na wady genetyczne z usg i krwi- wiecej usg robia tylko i wylacznie jesli sa podstawy typu zagrozenie ciazy,krwawienie we wczesnej ciazy itp... nie daja zwolnien od samego poczatku-wyjatek jesli jest na prawde ku temu powod... mozna wybrac czy chce sie rodzic z polozna w domu lub szpitalu czy raczej z ginem, nie nacinaja chyba ze sobie tego wyraznie zyczysz;nie ma lewatywy;ostatnio slyszalam,ze cc jest rowniez na zyczenie, a gdy jest na prawde potrzebna nikt sie nie bawi w ryzykanta "a noz moze uda sie naturalnie";jesli chodzi o znieczulenie to musisz wyraznie wielokrotnie powtarzac ze go nie chcesz, nie podadza tylko jesli sa jakies przeciwwskazania do niego;podczas cc jest obecny partner lub inna wskazana osoba; rowniez podczas porodu naturalnego mozesz miec w pokoju kogo sobie zyczysz wlacznie z dziecmi ( to mi sie akurat srednio podoba,ale sa kobiety,ktore lubia "widownie") ;do domu mozna wyjsc juz w kilka godzin... to tak z grubsza co juz wiem,a jak bedzie to sie okaze :-)...
Ninjacorps- ja tez spalam jak szalona pierwsze 5 tygodni ale teraz juz mi przeszlo :-),za to chyba zaczely sie "tuli tuli" z panem kibelkiem
... na szczescie jak na razie bardzo sporadyczne...
Mrowa1- uczucie,ze chce sie wymiotowac ale nic nie leci jest okropne.... fajnie,ze juz ci przeszlo...
Mamma80- nie przejmuj sie bluzka-mozesz zalozyc inna
-a mialas odpoczywac zdaje sie....
reszte Marcoweczek pozdrawiam :-)
no i zapomnialam sie pochwalic,ze dostalam prace i zaczynam we wrzesniu :-)