reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

A ja mam takie rozkminy i w związku z tym pytanie do tych z Was (jeśli w sumie tu są, bo nie kojarzę, żeby ktoras z Was miała), które mają już albo będą miały dzieci z większą różnicą wieku. Jak to widzicie, jak ta relacja się rozwija między nimi? Myślę o tym, że jak już mój mąż bu się zdecydował, to różnica wieku będzie conajmniej 8 i 6 lat. Ja mam młodszą 5 lat siostrę i nasze relacje to zawsze była katastrofa (choć tu duży udział miało też zachowanie rodziców), no i jednak gdzieś tam siedzi mi w głowie obawa, jak to będzie, czy to w ogóle rozsądne...
Ja mam dwie siostry- jedna młodsza o 4,5 roku, druga o 9 lat. W dzieciństwie lepszy kontakt miałam z tą najmłodszą 😄 Mojej środkowej siostry narzeczony ma brata starszego o 13 lat i super kontakt, codziennie ze sobą rozmawiają 🙂 Także duża różnica wieku nic nie przekreśla 🙂 Tak samo mała różnica nie gwarantuje dobrych relacji- moja mama ma siostrę rok młodszą i słaby mają kontakt 🤷‍♀️

reklama
A ja mam takie rozkminy i w związku z tym pytanie do tych z Was (jeśli w sumie tu są, bo nie kojarzę, żeby ktoras z Was miała), które mają już albo będą miały dzieci z większą różnicą wieku. Jak to widzicie, jak ta relacja się rozwija między nimi? Myślę o tym, że jak już mój mąż bu się zdecydował, to różnica wieku będzie conajmniej 8 i 6 lat. Ja mam młodszą 5 lat siostrę i nasze relacje to zawsze była katastrofa (choć tu duży udział miało też zachowanie rodziców), no i jednak gdzieś tam siedzi mi w głowie obawa, jak to będzie, czy to w ogóle rozsądne...
Ja mam dwie siostry- jedna młodsza o 4,5 roku, druga o 9 lat. W dzieciństwie lepszy kontakt miałam z tą najmłodszą 😄 Mojej środkowej siostry narzeczony ma brata starszego o 13 lat i super kontakt, codziennie ze sobą rozmawiają 🙂 Także duża różnica wieku nic nie przekreśla 🙂 Tak samo mała różnica nie gwarantuje dobrych relacji- moja mama ma siostrę rok młodszą i słaby mają kontakt

Między moja mamą a jej siostrą też jest rok różnicy,mama starsza. Ale mają też brata 17/18 lat młodszego (mój wujek jest 3 lata starszy ode mnie). Mama z siostrą niby dobrze żyła ale ciocia zawsze podkreślała,że "lepiej" ma w życiu niż mama. Gdy mama miała już 4 dziecko to ciocia miała 1(może to dlatego,że mama młodo wyszła za mąż,miała 19 lat,a ciocia miała 24/25). I mieszkała z dziadkami - rachunki na spółkę, jedno dziecko- gdy mój tata utrzymywał dom, 4 dzieci, niepracującą żonę i dwie os starsze (dziadka i jego siostrę) ale wiadomo jak to jest. Mama zawsze czuła się tą gorszą, nie potrafiła się cioci postawić,nie broniła nas przed głupimi komentarzami cioci itd.

Do góry