reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

stara ale jara kochana!!!tez musze sie wybrac na ta stronke moja sister wlepila tam jakies swoje zdjatko z kielonkiem z mojego wesela,a byla starsza.
dzieki Mrowa wreszcie wlepilam ten suwak!!!:-D

reklama
prenatal Vitrum?bralam go ostatnio, a zaczynalam od feminatalu teraz wlasnie jakjuz 3 trymestr osiagnelam to postanowilam zainwestowac w nowosc Prenatal DHA,troche sie rybami po nim odbija ale jak moje dzieciatko ma byc po tym madrzejsze od rodzicow:p
to chyba warto

na forum tu zapytaj pisalam o tym jakie wozki mi sie podobaja i ze nie moge sie na nic zdecydowac.niestety nikt mi nie odpisal:-(
a moze wy macie jakies sprawdzone furki albo macie zamiar kupic jakis konkretny model?

Ja od 3 m-ca jem sobie "feminatal N".
Wcześniej jadłam Folik + Jodod 100 ( z racji mojej tarczycy, którą lecze już kope lat).
Feminatal zaczełam jeść po wyczytaniu w jakiejś gazecie i wsumie ginka powiedziała że troche falstarta z tym zrobilam, że kolosa urodze :tak: Jeszcze mi wystarczy na miesiąc, tak że może zmienie na inne witaminki, polecicie coś lepszego??

ja biorę Elevit jak w poprzedniej ciąży:tak:dla mnie idealny - dziecko urodziło sie 3200 i nie przytyłam wiecej niz sama sobie na to zasłuzyłam:-pteraz biore go od 15 tc wiec prawie 10 tygodniu ae cos czuję ze począwszy od przyszłego poniedziałku doładuje mi jeszcze gino żelazo bo mam dziwne wrażenie że anemia jak nic:confused2:

[quoteMarteczka23;1800569]jakie preparaty witaminowe dziewczynki przyjmujecie???o ile wogole bierzecie jakies???
nic mi nie wychodzi tak jak wlosy do cholery no!!!wkleilam swoje zdjecia z usg ale chyba cos zle:-(
od wczoraj faszeruje sie wapnem bo jakies swedzace krostki,jakby po ukaszeniu komara mi na podbrzuszu sie pojawily,czyzby jakies uczulonko???:szok:[/quote]

Marteczka, ja biore pregnacare ale nie jestem pewna czy jest dostepny w PL. od razu przeszly mi mdlosci i dziwne jedzeniowe zachcianki.

Co do wozeczka to na razie moj faworyt to: Pliko Pramette - City Scape - Mamas & Papas i 03 Sport Surefix - Ebony - Mamas & Papas ale ja tez dopiero zaczelam szukac i pewnie jeszcze zmienie zdanie!

cześć Marcóweczki:-)
ja od wczoraj do ... jutra na zwolnieniu (długo co?) ale to nie był mój lekarz a w czwartek idę do niego na kontrolę to będzie musiał mi jednak przedłużyć, bo czuję się FATALNIE:-(!!! Dziś miałąm morfo, mocz i ... glukozę:szok: przeżyłąm to jeszcze gorzej niż ostatnio:eek: ohyda!!!

Co do preparacików to na początku, jeszcze na kilka miesięcy przed ciążą, juz brałam folik ale od 12-13 tyg. mój gin kazał mi zmienic na feminatal N, no to go zażywam :-). No i thyrosan ale to juz na tarczycę , polecenie endokrynologa. Poza tym nic nie innego nie biorę.

A co byście mi teraz poleciły na ból gardła?? Bo jak kaszlę to umieram:-:)-:)-( może ktoś zna jakiś domowy sposób , ale skuteczny?

no to widzed ze jakis temat nawinelam do pogadania;-)
super feminatal sie oplaca bo duzo i tanio ale jaki jest??
moj lekarz mi nic nie doradzal bo powiedzial ze tyle tego jest i w takich cenach ze kupie co uwazam i babka w aptece mi go doradzila ale na mdlosci nie pomagalo a bralam od 4 tc i tak zjadlam go 2 op.,pozniej ten prenatal vitrum a teraz prenatal dha.

kasiu na ból gardla gorąco polecam tantum Verde - mozna brac w ciązy bez strachu,znieczula natychmastowo no i mnie przynajmniej okropniasty ból gardła pszeszedł po 2 dniach ssania czyli niecałe pół opakowania zuzyłam:tak:

reklama
u nas dalej zimno i biało:-) cały dzień na nogach więc jak chodzę czuje wszystko
nie było mnie jeden dzień a ty takie zaległości
widzę że pojawiła się druga ZUZIA :-)
idę coś zjeść i na ciepłą herbatkę
trzymajcie się ciepło pozdrawiam

glitteryourway90d0b5c5vn7.gif

Do góry