reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

bo ja dziś siedze w Marcelem w domu.wzięłam sobie wolne na Dzień Babci w przedszkolu żeby moja mama mogła pójśc na przedstawienie:tak:dawno nie było tak przyjemnie .Marcelek jest dziś kochany i radosny i wcale nie upierliwy jak zwykle:-pładnei sie bawił sam jak trzeba było i nie wchodził na mokra podłogę po zmywaniu:tak:cacy - tylko teraz już godzinę lezy w łózęczku i spiewa sobie sam bidulek kołysanki bo ja nadal szukam Oliwii kiecki na wtorkowy bal i ogarnia mnie powoli panika:szok:wszytskie aukcje albo przegapiam albo windują za wysoko.:dry:ehh dlaczego ja nie umiem szyć!!!!!miałabym w poważaniu to całe Allegro:-p

reklama
hejka
Dusia Kondzik tez jadł wczesniej ładnie ale mu sie odwidziało:wściekła/y:
Ewa zdrówka dla Alexa:tak:
Weronika ja tez robiłam kalendarze dawniej, a laurka to zawsze miły gest i niesmiertelny;-)
Niekat moze uda ci sie ejszcze cs upolowac, trzymam kciuki!

Dobry wieczór,
wybaczcie mi moją nie obecność ale nauka nocnika trwała ale już nie.
Mała się zraziła przez mego brata ..eech:-(

U nas po mału do przodu ,mała zna nowe słowa i policzy ze mną do 8:-D oczywiscie idealnie nie wymawia ale slychac o co chodzi.

A co u Was?
prawde mowiac ciezko Was dogonić

Halo
Wczoraj chcialam troszke posiedziec na bb a tu szlak trfil nam twardy dysk tyle ze M juz wymienil na stary a tamten do reklamacji fru
giza- na bobo jeszcze jest czas ale... dziekuje:rofl2:
niekat-ja tu tak caly czas dzieki weronikaa itd a gdyby nie Ty toby tego wszystkiego nie bylo. Ty w sumie jedyna wiesz gdzie mieszkam wiec DZIEKUJE :tak: ale i tak Cie wyscisakm jak sie zobaczymy w tym roku bo na 99% jedziemy w odwiedzinki do rodzinki kolo Radomia:-) To moze sie obie postaramy o male bobo :-p i brawo dla Marcela juz wnet Cie zagada
Doris-dzieki
mrowa-zdrowka dla mamy i Kondzika i brawo za nocus a o M to wole na zamknietym;-)
ewa-zdrowka dla Alexa
Dusia-Ty juz na wylocie:shocked2: jak to zlecialo:happy2:
weronikaa- nie nie nie za szybko jeszcze wole poczekac:-p musze zyli doprowadzic do ladu Arusia wyprowadzic (na koncu napisze co z nim) to tak prawie mysle za 2latka czyli koniec 2011r :-) tez chcialam zrobic takie laurki co Ty ale jakos ochoty brak bo jeszcze roznie z moim nastrojem moje dzieciaczki niestety juz nie maja zadnego dziadka:-(
ColorWomen-witaj i zdrowka zyczymy
Oj no i o dzieciaczkach to napisze inny razem bo wlasnie Domis wstal to narazie babeczki

kasik oj tam... najwieksza robotę odwaliła weronika ja tylko współpracowałam:tak::-)najwazniesjze że sprawiło ci to przyjemność.Już się nie mogę doczekać jak przyjedziecie:tak::-)ja dzidziusia na razie nie wypatruję tylko ta moja mama chyba sie nudzi heheh;-)ale jakby się trafiło to bym nie waliła głową w ścianę.Zawsze chciałam mieć troje dzieci.Na razie jednak finansowo nie dalibyśmy rady więc...
a tak dla rozluźnienia - bajeczka z Radomianek:
"Śpiący Kopciuszek"

Pewna rozwódka dosyć puszysta
Nie miała męża, rzecz oczywista

Lecz miała za to dwie głupie córki
Co malowały ciągle pazurki

Nie myły garów, nie słały łóżka
Więc wynajęły sobie Kopciuszka

Była to całkiem- całkiem dzieweczka
Figurka owszem, biuścik czwóreczka

Kopciuszek często przycinał oko
Bo krzywą cukru miał dość wysoką

Wtedy Kopciuszka niewiasty wredne
Kopały celnie w nocy i we dnie

Raz w swojej willi wydawał party
Sam król sedesów Cichopuk Czwarty

Bo Sedesowicz, syn Cichopuka
Od lat dziewicy na żonę szukał

A był to łysy przystojny młodzian
W czarne gustowne dresy przyodzian

- Słuchaj, Kopciuszku- rzekły babsztyle-
Masz nam usmażyć z powietrza filet

I trzy puszyste rozchichotane
Wyszły na party w tiule ubrane

Sen chwilę potem zmorzył Kopciuszka
We śnie zjawiła się Dobra Wróżka

Masz tu, Kopciuszku, niecałą stówkę
Jedź na przyjęcie i weź taksówkę

Nie dam ci więcej, bo nie mam kasy
Takie na wróżki przyszły dziś czasy

Wróć przed taryfą nocną, idiotko,
Później drałować będziesz piechotką

Tam na przyjęciu młody Cichopuk,
Wyznał je miłość, w takim był szoku

Tutaj się wytnie sceny z prywatki
Ze względu na was, kochane dziatki

Ale do rzeczy. Wróćmy do chwili,
Kiedy Kopciuszek wybiega z willi

Wersja dla dzieci o tym nie mówi
Co tak naprawdę Kopciuszek zgubił.

Zgubił on bowiem biegnąc z imprezki
Czerwone stringi, w dodatku "eski".

Papa Cichopuk wysłał nazajutrz
Emisariuszy po całym kraju

Żeby znaleźli jedną z dzieweczek
Która pasuje do tych majteczek

Tysiące panien doznało stresu
Przy naciąganiu ciasnego desu

Założyć stringów nie dały rady
Bo wszystkie miały za tęgie wkłady

Ale zdębieli emisariusze
Kiedy założył stringi Kopciuszek

Potem odbyło się weselisko
Gdzie wielu gości upadło nisko

Były prezenty i czek od papy
I noc poślubna- całkiem od czapy

Bo choć pan młody był niewyżyty
Śpiący Kopciuszek spał jak zabity

Teraz, dziewczęta, nadeszła pora
Na coś mądrego, czyli na morał

Niech was nie zwiedzie przykład Kopciuszka
Kiedy wskoczycie komuś do łóżka

Bo nie wystarczy gdzieś majtki zgubić
By księcia z bajki zaraz poślubić.

:-)

Ja to tu tylko zaglądam ..i wypatruję kiedy Dusia urodzi..kiedy Asia.....i też mnie na małe baby wzięło:szok::-D..
Ale podobnie jak Niekat ..jak by było to bym sie cieszyła!:tak:
A mój Alex kaszle ..i to nieźle:-(..Dziś w nocy musiałam z nim spać..(niewyspałam się)..ale juz mu się ładnie odrywa.. W planach na wieczór mamy kino..dzieci Piotrek zawozi do swojej mamy..Wszystko załatwił..kino,babcię:tak::-D.. Tylko ze juto z rana musi dzieci od babci odebrać,bo później na noc też do niej jadą(beze mnie)..bo ja w pon.mam dyżur..A on już od mamusi wyjedzie..zawsze to bliżej o 15 min.:tak:
Ale mnóz!!!!! więc nigdzie nie wychodzę z dziećmi..tj.z Tośką..
Miłego weekendu babeczki!:-)

Dusia - głowe dałabym uciąć że miałaś planowane CC:zawstydzona/y: Michałek urodził się 29.02 z tego co pamiętam. To i lepiej, na pewno szybko teraz pójdzie :tak:
Niekat - heh dobry wiersz :-D
Ewa - biedny Alex, zdrówka dla niego!
Mężuś miły wieczór zorganizował ..."gdy nie ma w domu dzieci to jesteśmy niegrzeczni":-)

Właśnie wróciliśmy od dziadków, laurka się podobała.
Mnie dziś babka w sklepie roz****a. Fakt, mróz był straszny (-13) ale dzieciaki ubrałam solidnie. Stałam już przy kasie, przede mną jakaś stara babka i kasjerka do niej oburzonym tonem "gdzie to w taką pogodę dziecko na pole brać!" (i coś tam jeszcze burczała pod nosem) - patrząc na Nele jak biega przed drzwiami a M za nią. Na co nie wytrzymałam i powiedziałam, że nie zawsze babcia może zostać!
Q***a bzy jej do tego, to nie jej dzieci! Nie wypadało bardziej się oburzać, bo (ta kasjerka) matką moją mogłaby być, ledwo jęzor za zębami utrzymałam....
Jakoś mi dziecko nie choruje jak dotąd .... jak już to łapie katar ale nic więcej, antybiotyk miała ze 2x (baktrim przy przejściach z bakteriami w moczu), wrrrrrrrrrr

reklama
Halo babeczki
niekat-Ty mnie strasz :-D jak bedzie predzej to ok ale raczej musimy sie wszyscy doprowadzic do porzadku zeby przy 3dzidziolku bylo lzej bo kolejny remoncik jeszcze w tym roku nas czeka na bank lazienka a co wyjdzie w praniu (czyli przedpokoj i salonik ) to nie wiem:-):baffled:
Ja zeby poprawic sobie troszeczke humorek poszlam sobie paznokcie zrobic i do fryzjera :sorry2: a teraz o dzieciaczkach
Domis spi jeszcze przez dzien z reguly godzinke w poludnie zdazy sie ze popoludniu tez ale to rzadko, lata w pamperku jak bedzie cieplo to sie zacznie nocnikowanie chociaz dzisiaj troszke pobiegal bez i oj co to sie dzialao:shocked2: placz jak spodnie mial mokre ale 1siku bylo do nocusia:-p, mial przerwe w nowych slowkach ale od paru dni mowa znowu troszke sie rozwija, zlosnik straszny, cwaniak i kombinator nr1 hym to chyba tyle narazie:tak:
Arek- no po sylwestrze byl tydzien ze nie szlo z nim wytrzymac znowu piszczal i wkurzal sie o wszystko i to tak ze mialam dosc ale od swiat mila przyzwolenie na slodycze no bo to swieta wiadomo szkoda mi go bylo no i skutki tego tez byly:wściekła/y: ale odkad jest na diecie tak po ok 2tyg znowu zaczelo sie normowac zlosci mniejsze i jak cos to londuje za kare na krzeselko i wie ze poki sie nie uspokoi ma na nim siedziec jak juz widze ze sie uspokoil albo sam wola to podchodzi do mnie i mowi "mama kochanie przepraszam" i buziak:-):-) mowa nadal kwitnie, zachowanie odnosnie Dominika tez sie zmienilo bo teraz widze ze ma 2 synkow ktorzy sie bawia jak rodzenstwo bo biegaja po calym mieszkaniu, scigaja sie na autkach, tula sie Arek mowi "Nononis kochanie" jak wychodzimy gdzies to patrzy czy Domis tez idzie z nami:-). Wiadomo sa chwile co sie gryza ale to normalka ciesze sie ze Arus mimo wszystko potrafi nawet bardzo czesto ustapic Domisiowi bez zajakniecia jesli sie go o to poprosi:tak: Uwielbiam patrzec jak razem szaleja -wkoncu sie doczekalam tych chwil:-):-):-) Ciesze sie rowniez z tego ze Arecki potrafi zaspiewac pare piosenek (slowa nie do konca wyrazne ale pamieta, potrafi) i w przedszkolu sam podchodzi do bawiacych sie dzieci:-) Od wrzesnia ma chodzic do grupy integracyjnej juz nie autystycznej bo jak narazie wszystko idzie w dobrym kierunku a Domisia tez zapisujemy do przedszkola. To sie rozpisalam uciekam bo wlasnie pizza nam przyszla paaaaaaaa
ewa-udanego wieczorku i zdrowka dla Alexa

Do góry