reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Cześć Mamusie!!!

Ale się fajnie zaczyna robić na naszym BB:-):-D ciągle nowe wieści :-D:-). I ta ciekawość i niepewność co będzie chłopczyk czy dziewczynka? Mi się to udziela:-D Także czekam na nowe wieści:-D.

Ja niedawno zaczęłam dzień:zawstydzona/y: i właśnie czekając na jajka (bo mam dziś ochotę na gotowane jajeczka) zajadam się nutellą prosto ze słoika:zawstydzona/y:. Trochę to nierozsądne:wściekła/y:. Ale staram się nad tym panować:-p.
Dziś zamierzam opracować menu i zrobic zakupy, bo w niedziele spodziewamy się gości (aż 8 osób:-D). Tak więc aby nie było to dla mnie męczące to sobie rozplanowuję poszczególne posiłki na kilka dni np. bigos będę dziś lub jutro gotować :zawstydzona/y: itp. :tak:.
Fajnie lubię pichcić. A jeszcze jak jest okazja:-).
mrowa1- jak zobaczyłam godzinę o której pisałaś to mało z krzesła nie spadłam:-D. Szok! tylko nie padnij dziś na stojąco ze zmęczenia;-). Ja wczoraj byłam nie do życia. Musiałam się walnąć na godzinkę, bo miałam problem z funkcjonowaniem. Ale mężuś wrócił z pracy i miał to samo:-p i też poszedł drzemkę zaliczył:-).

weronikaa- fajnie, że się odezwałaś. Prosimy tak częściej!!!

Skaba1- czekamy z niecierpliwością na wiadomości:-D:-). Chłopaków też dziś zabierasz?

mamma80- współczuję wyjazdu. Ja też nie lubię tego typu wyjazdów służbowych/szkoleń, szkoda mi się było rozstawać z mężusiem a mowa jak będzie dzidziuś:szok::shocked2::eek:. życzę powodzonka i aby ten czas szybko zleciał. A jak Jasiek się czuje?

milla29- oj ciekawe co tam masz w brzusiu. I ciekawe jak Przemko zareaguje:laugh2:. Daj koniecznie znać jak już bedziecie po wizycie.

ninja- wracaj do nas szybciutko:-D no i czekamy na nowe wiadomości dot. małego mieszkańca brzuszka:-).

No idę robić śniadanko, bo jajeczka ugotowane. A tak na marginesie wyobrażcie sobie, że non stop mam ochotę na sałatkę (sałata lodowa, kukurydza, papryka czerw. sok z cytryny, sos winegrette na oliwce z oliwek, i do tego domieszać tuńczyk w sosie własnym). zajadami się takimi ilościami:shocked2: i to codziennie. Szok:zawstydzona/y:. Jest ona w moim codziennym jadłospisie od tygodnia:-D:szok:.

Trzymajcie się cieplutko!!!

reklama
czesc kochaniutkie jak sie macie?? Do mnie w przyszly poniedzialek przylatuje tata na kilka dni faaaajnieeeeeee tylko nie bedziemy sie raczyc drineczkami,a my tak lubimy bo potem mamy rozne glupie pomysly jak np o 1 w nocy urwac sie na festyn czy jakiegos fajnego baru.Musimy poczekac do przyszlego lata.Mama nie moze,musi pilnowac interesu i psa Przygodka i zolwia Zolwianka :-)

Zaraz musze spadac "na roboty" ale w przyszlym tyg mam troszke wolnego,dobrych mam szefow ;-)
dziewczynki ile macie w pasie hi hi i odajcie swoja wage,pobawimy sie w porownywanie :laugh2:

aaa wiecie jak sie mierzy date porodu od pierwszych kopniec maluszkow?Podobno taka tata to na 100%

Kindzia nieprawda z ta date od pierwszych kopnieć;-)nawet sobie tym główki nie zaprzątaj - jesli chodzi o wage to jest juz wąteczek to zapraszam sie rozgoscic:-Dja mam w pasie 76 (talia) i 85 (w pepku)...po 8 cm mi przybyło:-p

Ile mi przybyło to niewiem ale domyślam sie ze dosc sporo mam w pasie:-p
Telma Melci chodzi na 4-5h do przedszkola i odbieram ją po obiadku moze z czasem jak sie przyzwyczai od nowego roku będzie chodizć normalnie:-) podobac sie jej podoba gorzej z odprowadzaniem bo wtedy marudzi i popłakuje:blink::dull:
Cicha tez mam andzieję ze moja bezsennośc mi przejdzie bo inacze to załamka:-p:no: i jeszcze do tego mnie dziwnie prawa noga rwie jak an zmianę pogody :confused:

No, my jeszcze nie wyszłyśmy, bo czekam żeby praleczka skończyła pracę, bo chcę pranko na ogrodzie powiesić- na słoneczko i wiaterek:-):-D:-)!
Przyszła mamusiu- sałateczka pyszności! sama jestem maniaczką takiego jedzonka!
Kindzia - Niekat-ma racje z tym terminem według kopniaków, szkoda sobie głowę tym zawracać! A tak nawiasem mówiąc, widzę po suwaczku,że masz termin jeden dzień przede mną;-);-)!
Mrowa- żyjesz jeszcze:-):-)? A do tego przedszkola to chodzi prywatnego czy państwowego? Bo u nas tyle dzieciaków,że zapomnij żeby 2,5 latkę przyjęli a jeszcze na kilka godzin- marzenie!
My jak zlądujemy do Polski w grudniu, to zamierzam dać Melkę do prywatnego niedaleko domu, tak na 4 godziny dziennie! Przeboleję ten wydatek, bo mała coraz bardziej potrzebuje kontaktu z dziećmi i myślę,że dobrze jej to zrobi!

telma moja Oli poszła do przedskzola w wieku 2 lat i 3 mieisęcy i nie było problemu z przyjeciem.warunkiem było zeby wołała siusiu i sama jadła:laugh2:od razu poszła na 8 godzin ale w tym roku chodzi na 5 bo i moja mama w domu wiec może sie nia zajać i 130 zł w budzecie zostaje miesięcznie a to teraz dla nas nie mało bo wiadomo czemu:tak:wole jej za to kupic coś fajnego niż przepłacac za podwieczorek wiecej i bajki po południu na DVD:dry:więc spi juz w domua le jesli mam nie mozę jej odebrac po obeidzie to nei ma problemu zeby Oli leżakowała w przedszkolu i wraca do domu wtedy o 14.30 - przed podwieczorkiem:tak:

Niekat-wiem, wiem, że dzieci mogą iść wcześniej do przedszkola, zgodznie z ustawą od 2,5 roku, ale przedszkola podchodzą także indywidualnie i jeśli dziecko jest samodzielne, tak jak twoja Oli to może iść wcześniej. Tylko tak jak pisałam, w Poznaniu, w tej chwili problem polega na tym,że jest bardzo dużo dzieciaczków w wieku przedszkolnym, (pomimo niżu:-):-)) i jest nawet problem z tym żeby 3 latka przyjeli a o młodszych dzieciakach to zapomnij! Dzięki temu zyskują na tym prywatne przedszkola.

ano... jak jest duzo dzieci to rozumiem:dry:ja sie w zeszłym roku ubezpieczyłam bo papiery złozyłam już w maju wierząc silnie że Oli nauczy sie korzystac na stałe z nocnika przez wakacje bo to tego czasu korzystała jak go widziała a jak nie to sorry Vinetou:dry:

reklama
witam
ja licze dni do 29 wtedy mam usg ale z drugiej strony się martwię że coś będzie nie tak
ja tez mam ostatnio manie jedzenia jabłek ogólnie pożeram wszystko :zawstydzona/y:;-)a dzis mam ochote na barszczyk więc siedze i gotuje :-)
też czekam na kopniaczki a tu nic tylko dobijanie się mojego dzieciątka
ostatnio dużo chce mi się spać i nie wiem czy to od tego leżenia boli mnie kręgosłup chyba zaczynam chodzić jak kaczuszka:-:)zawstydzona/y:
pozdrawiam wszystkie mamy :-)

Do góry