reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

No teraz będę już częściej :-)

Przed chwilą w Dzień Dobry TVN mówili o paleniu w ciąży. :no: Prof. Dębski mówił o zagrożeniach. Akurat koleś jakby nie patrzeć autorytet w środowisku. Naprawdę trzeba być jebniętym, żeby narażać swoje dziecko na śmierć łóżeczkową itd. :no::no::no:

Szkoda, że nie ma dziś słonka, bo na spacerze zawsze fajniej :sorry2:
Aha - zapomniałam Wam napisać, żę Tymon nadal nie ma zębów :baffled: Nasz pediatra powiedział, że do roku jest to w normie ale później już robi się badania bo może byc zaburzona gospodarka wapienno-coś-tam :sorry2:
Wiecie, ja też jeszcze nie miałam @ ale to dzięki prochom ;-) Właśnei robię pierwszą przerwę - zobaczymy co to będzie :-p

Widzę, że dzieciaki w pary już się tu łączą!!! hahahahaahahaahah :-D
Beti - dołączam się : KRÓLOWA JEST TYLKO JEDNA! :-D:-D:-D
Doris - trzymam kciuki, byś wywalczyła dobre warunki zatrudnienia w firmie! :tak:
Anetkadg - cieszę się bardzo, że do góry sinusoida życia wam leci! Chyba limit złych rzeczy na ten rok wyczerpaliście! :tak:

reklama
Giza dobrze ze na forum nie trzeba głosu uzywac;-) fajnie ze lepiej sie czujesz:tak:
Ninja Kondzia koleznaka od niego o dzien młodsza tez jeszcze szczerbata;-) jej mama miała pierwszego zabka na 1,5 roku:szok:
Mrsf widze ze Dzemik jednak pozwoliła mamie pospac:tak:

a co tu takie puchy:no::-(

mrówa ja jestem:-ptylko usypiałam małego czytając, bo dopiero wróciłam do domu - chodziłam w imieniu Rady rodziców przedszkola zbierać po sklepach fanty na loterię :dry:
Beti od jakiegoś miesiąca mój Emi też śpi więcej w dzień, no i tfu tfu nawet 2 godziny cięgiem mu się zdarzją:szok: no a detronizacja TAKIEJ królowej byłaby wręcz nie na miejscu, bo długością postów można Cię dogonić, ale ich styl jest niepowtarzalny;-):-D
ninja mój małż miał zęby w wieku 16 miesięcy i jego brat podobnie, więc ja się narazie nie stresuję, a przecież Jeremi trochę starszy od Tymona:sorry2:ale dobrze wiedzieć, że trzeba mieć rękę na pulsie:tak:Co do palenia to ja bym chyba wyrzucała sobie każdą chorobę dziecka, że to przez to:wściekła/y:A co jeśli dziecko za ileś tam lat zachoruje np. na nowotwór? Ja bym nie mogła spać z wyrzutami sumienia:no: Palenie w ciąży to głupota i tyle i nie musi mi tego lekarz mówić:baffled:żebym miała tą świadomość:angry:
Dusia mój Emi też miewa katar dłuższy niż te standardowe 7 dni, a mi lekarka mówiła, że właśnie do 2 tygodni może być u małych dzieci, no a jak sezon jest grzewczy, to faktycznie moim zdaniem warunki są dogodne, żeby takie dolegliwości się przedłużały:tak:
Doris przyjemnych ćwiczeń życzę Tobie i Emilce:-D:tak:
anetka nawet nie wiesz jak się cieszę, że u Was zaczyna dziać się lepiej:tak:
giza widzę ciekawą zależność: nie możesz mówić = więcej do nas piszesz;-):-D
MrsF szalona kobieta z Ciebie, żeby o 5 rano nie móc zasnąć:-D:szok:

No i ostatnio zapomniałam podziękować za życzenia dla Jeremka, co niniejszym czynię:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
No my nie mamy wiele czasu bo Batman chodzi :) teraz mamy kolęde, ale nie wiem dlaczego teraz chodzą jak wczoraj mówili że popołudniu. Szkoda że Nasz ksiądz nie chodzi, ten co dawał nam ślub i chrzcił Filipka. Mąż jedzie w poniedzialek dalej szukać jakiejs pracy... może znajdzie coś ciekawego :)

ninja poki co się nie martw :) ma jeszcze czas zeby mu ząbki wyszły , poczekaj jeszcze miesiąc lub dwa. Filipek długo miał 1 ząbka a potem mu 4 gorne na raz wychodziły. Syn mojej koleżanki z porodówki mlodszy o 1 dzien od mojego filipka ma tez dopiero 1 zabka i jeszcze nie wyszedl duzo tylko troszeczkę przebił dziąsło. Musiałabyś się dowiedziec kiedy tobie i mezowi wyszly zabki bo to podobna jest podobnie u wlasnych dzieci.

Beti jeszcze nie mam ustalonego co do m-ca ale chciałabym chyba w przyszłym roku:tak:

Giza myślę że trzy wystarczą, bo jednak dzieci sporo kosztują. U mnie była nas trójka i u męża też.

Ninja w sprawie spódniczki to ja pamiętam jak byłam na fakultecie z matmy, miałam zajęcia na 7.30 z dyrektorką szkoły i spóźniłam się trochę i musiałam przed nią tzn. przed jej biurkiem przejść do swojej ławki a miałam spódniczkę szerokości szalika :-D trochę mi głupio było. Teraz od kilku lat to już nie noszę aż takich krótkich, bo prawie zawsze noszę spodnie. :-) Wyjątki robię latem. Oto przykład:

styl3.JPG

Anetka fajnie że sie Wam sytuacja poprawia z dnia na dzień :tak:

Doris a wiesz, ja u Baśki widzę tylko postępy ruchowe, intelektualnych raczej nie ;-)i wcale się nie denerwuję. Po prostu wiem że dzieci mają tak zróżnicowane tempo rozwojowe, że jedne robią w wieku 6 miesięcy to co inne w wieku roczku. Kiedyś spotkałam jak Ala miała dwa lata i mówiła kilka słówek jej rówieśniczkę która rozmawiała z mamą całymi zdaniami. Byłam w szoku. A teraz Ala mi tak nawija od rana do wieczora że czasami wolałabym żeby na chwilę chociaż przestała :-D.

Mrówa ja też od roczku zamierzam Baśkę odstawić od cyca:tak: mam nadzieję że pójdzie bezboleśnie. Alę odstawiałam jak miała 1,5 roku ale wtedy dostawała cyca tylko wieczorem, a rano butlę z mlekiem a w dzień inne posiłki. A dla Baśki na razie to podstawa :baffled: więc nie wiem czy nie będzie się złościć:no: a jak skończymy z tym to będzie trzeba jej smoczka zabrać :-p Gdyby ona wiedziała co ja knuję przeciwko niej to by chyba nie chciała się ze mną bawić ;-)

Ostatnia edycja:
Kra, więcej się udzielam bo w domu siedzę na zwolnieniu. Tylko Przemko nieszczęśliwy przez ten mój brak mowy, bo mu nie śpiewam kołysanek przed snem.
AsiaM, no no, taka laska i takie nogi to nic tylko mini.
Ja nigdy nie paliłam. No może słowo "nigdy" jest nie prawdziwe, bo próbowałam w pierwszej klasie podstawówki. Ale moja kariera palacza skończyła się jeszcze szybciej niż się zaczęła. No i całe szczęście.

przeczytałm, ale wybaczcie, że skomentuję.. padam na pysk.. Mary jest pokryta szczelnie bąblami.. a tak się cieszyłam, że ma ich mało i tajkie maleńkie, a tu dzis taaaaki wysyp:szok::szok: aż mnie potrząsało jak ją smarowałam.. i ryczeć mi się chciało:no::no: dobrze, że mąż wziął L4 i jest ze mną w domku, bo jakoś tak raźniej..

a od córki nini dostałam smsa, że jest bardzo trudna sytuacja w domu i w tym tygodniu do nas nie moze przyjśc, ale w nastepnym już będzie.. nie wiem co o tym myśleć, wuięc na razie nie myślę.. zobaczymy jak to wytłumaczy..

trzymajcie się ! i nie chorujcie!:-)

lece obcinać Bartka.. trzymajcie kciuki, bo lekko nie będzie..

Skaba, biedna Mary. Żeby tylko szybko jej minęło. A z nianią to musisz poczekać. Przyszło mi do głowy, że powodem może być czyjaś ciężka choroba albo śmierć.
Co tu taka cisza się zrobiła?

No ja jestem też :-p Ale lecę na inne, żeby ponadrabiać :sorry2:

Skaba - rany, zdrówka dla Mary!!!!
AsiaM - no no no! :-) Co za figura i to niedługo po porodzie!:tak:
Giza - Ty zdrowiej, bo z tymi kołysankami to faktycznie kiepska sprawa! :-);-)

reklama
ja paliłam ale w ciazy rzuciłam i jak anrazie tak do tej pory;-)
Asia fju fju niezła sztuka z ciebie:rofl2::-) z takim nogami to mozesz cały czas w mini chodzic;-):tak:
Skaba buziaczki dal biednej Marysi :-***** ciekawe co wyskoczyło niani:confused:
Kra i jak sie udała impreza?

a mój syn dzis strasznie marudny i jojda cały dzien dotego obraza sie i płacze jak mu czegos nie pozwole mam ostatnio dosc:-:)-p

Do góry