reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

No teraz będę już częściej :-)

Przed chwilą w Dzień Dobry TVN mówili o paleniu w ciąży. :no: Prof. Dębski mówił o zagrożeniach. Akurat koleś jakby nie patrzeć autorytet w środowisku. Naprawdę trzeba być jebniętym, żeby narażać swoje dziecko na śmierć łóżeczkową itd. :no::no::no:

Szkoda, że nie ma dziś słonka, bo na spacerze zawsze fajniej :sorry2:
Aha - zapomniałam Wam napisać, żę Tymon nadal nie ma zębów :baffled: Nasz pediatra powiedział, że do roku jest to w normie ale później już robi się badania bo może byc zaburzona gospodarka wapienno-coś-tam :sorry2:
Wiecie, ja też jeszcze nie miałam @ ale to dzięki prochom ;-) Właśnei robię pierwszą przerwę - zobaczymy co to będzie :-p

Widzę, że dzieciaki w pary już się tu łączą!!! hahahahaahahaahah :-D
Beti - dołączam się : KRÓLOWA JEST TYLKO JEDNA! :-D:-D:-D
Doris - trzymam kciuki, byś wywalczyła dobre warunki zatrudnienia w firmie! :tak:
Anetkadg - cieszę się bardzo, że do góry sinusoida życia wam leci! Chyba limit złych rzeczy na ten rok wyczerpaliście! :tak:

reklama
Giza dobrze ze na forum nie trzeba głosu uzywac;-) fajnie ze lepiej sie czujesz:tak:
Ninja Kondzia koleznaka od niego o dzien młodsza tez jeszcze szczerbata;-) jej mama miała pierwszego zabka na 1,5 roku:szok:
Mrsf widze ze Dzemik jednak pozwoliła mamie pospac:tak:

a co tu takie puchy:no::-(

mrówa ja jestem:-ptylko usypiałam małego czytając, bo dopiero wróciłam do domu - chodziłam w imieniu Rady rodziców przedszkola zbierać po sklepach fanty na loterię :dry:
Beti od jakiegoś miesiąca mój Emi też śpi więcej w dzień, no i tfu tfu nawet 2 godziny cięgiem mu się zdarzją:szok: no a detronizacja TAKIEJ królowej byłaby wręcz nie na miejscu, bo długością postów można Cię dogonić, ale ich styl jest niepowtarzalny;-):-D
ninja mój małż miał zęby w wieku 16 miesięcy i jego brat podobnie, więc ja się narazie nie stresuję, a przecież Jeremi trochę starszy od Tymona:sorry2:ale dobrze wiedzieć, że trzeba mieć rękę na pulsie:tak:Co do palenia to ja bym chyba wyrzucała sobie każdą chorobę dziecka, że to przez to:wściekła/y:A co jeśli dziecko za ileś tam lat zachoruje np. na nowotwór? Ja bym nie mogła spać z wyrzutami sumienia:no: Palenie w ciąży to głupota i tyle i nie musi mi tego lekarz mówić:baffled:żebym miała tą świadomość:angry:
Dusia mój Emi też miewa katar dłuższy niż te standardowe 7 dni, a mi lekarka mówiła, że właśnie do 2 tygodni może być u małych dzieci, no a jak sezon jest grzewczy, to faktycznie moim zdaniem warunki są dogodne, żeby takie dolegliwości się przedłużały:tak:
Doris przyjemnych ćwiczeń życzę Tobie i Emilce:-D:tak:
anetka nawet nie wiesz jak się cieszę, że u Was zaczyna dziać się lepiej:tak:
giza widzę ciekawą zależność: nie możesz mówić = więcej do nas piszesz;-):-D
MrsF szalona kobieta z Ciebie, żeby o 5 rano nie móc zasnąć:-D:szok:

No i ostatnio zapomniałam podziękować za życzenia dla Jeremka, co niniejszym czynię:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
No my nie mamy wiele czasu bo Batman chodzi :) teraz mamy kolęde, ale nie wiem dlaczego teraz chodzą jak wczoraj mówili że popołudniu. Szkoda że Nasz ksiądz nie chodzi, ten co dawał nam ślub i chrzcił Filipka. Mąż jedzie w poniedzialek dalej szukać jakiejs pracy... może znajdzie coś ciekawego :)

ninja poki co się nie martw :) ma jeszcze czas zeby mu ząbki wyszły , poczekaj jeszcze miesiąc lub dwa. Filipek długo miał 1 ząbka a potem mu 4 gorne na raz wychodziły. Syn mojej koleżanki z porodówki mlodszy o 1 dzien od mojego filipka ma tez dopiero 1 zabka i jeszcze nie wyszedl duzo tylko troszeczkę przebił dziąsło. Musiałabyś się dowiedziec kiedy tobie i mezowi wyszly zabki bo to podobna jest podobnie u wlasnych dzieci.

Beti jeszcze nie mam ustalonego co do m-ca ale chciałabym chyba w przyszłym roku:tak:

Giza myślę że trzy wystarczą, bo jednak dzieci sporo kosztują. U mnie była nas trójka i u męża też.

Ninja w sprawie spódniczki to ja pamiętam jak byłam na fakultecie z matmy, miałam zajęcia na 7.30 z dyrektorką szkoły i spóźniłam się trochę i musiałam przed nią tzn. przed jej biurkiem przejść do swojej ławki a miałam spódniczkę szerokości szalika :-D trochę mi głupio było. Teraz od kilku lat to już nie noszę aż takich krótkich, bo prawie zawsze noszę spodnie. :-) Wyjątki robię latem. Oto przykład:

styl3.JPG

Anetka fajnie że sie Wam sytuacja poprawia z dnia na dzień :tak:

Doris a wiesz, ja u Baśki widzę tylko postępy ruchowe, intelektualnych raczej nie ;-)i wcale się nie denerwuję. Po prostu wiem że dzieci mają tak zróżnicowane tempo rozwojowe, że jedne robią w wieku 6 miesięcy to co inne w wieku roczku. Kiedyś spotkałam jak Ala miała dwa lata i mówiła kilka słówek jej rówieśniczkę która rozmawiała z mamą całymi zdaniami. Byłam w szoku. A teraz Ala mi tak nawija od rana do wieczora że czasami wolałabym żeby na chwilę chociaż przestała :-D.

Mrówa ja też od roczku zamierzam Baśkę odstawić od cyca:tak: mam nadzieję że pójdzie bezboleśnie. Alę odstawiałam jak miała 1,5 roku ale wtedy dostawała cyca tylko wieczorem, a rano butlę z mlekiem a w dzień inne posiłki. A dla Baśki na razie to podstawa :baffled: więc nie wiem czy nie będzie się złościć:no: a jak skończymy z tym to będzie trzeba jej smoczka zabrać :-p Gdyby ona wiedziała co ja knuję przeciwko niej to by chyba nie chciała się ze mną bawić ;-)

Ostatnia edycja:
Kra, więcej się udzielam bo w domu siedzę na zwolnieniu. Tylko Przemko nieszczęśliwy przez ten mój brak mowy, bo mu nie śpiewam kołysanek przed snem.
AsiaM, no no, taka laska i takie nogi to nic tylko mini.
Ja nigdy nie paliłam. No może słowo "nigdy" jest nie prawdziwe, bo próbowałam w pierwszej klasie podstawówki. Ale moja kariera palacza skończyła się jeszcze szybciej niż się zaczęła. No i całe szczęście.

przeczytałm, ale wybaczcie, że skomentuję.. padam na pysk.. Mary jest pokryta szczelnie bąblami.. a tak się cieszyłam, że ma ich mało i tajkie maleńkie, a tu dzis taaaaki wysyp:szok::szok: aż mnie potrząsało jak ją smarowałam.. i ryczeć mi się chciało:no::no: dobrze, że mąż wziął L4 i jest ze mną w domku, bo jakoś tak raźniej..

a od córki nini dostałam smsa, że jest bardzo trudna sytuacja w domu i w tym tygodniu do nas nie moze przyjśc, ale w nastepnym już będzie.. nie wiem co o tym myśleć, wuięc na razie nie myślę.. zobaczymy jak to wytłumaczy..

trzymajcie się ! i nie chorujcie!:-)

lece obcinać Bartka.. trzymajcie kciuki, bo lekko nie będzie..

Skaba, biedna Mary. Żeby tylko szybko jej minęło. A z nianią to musisz poczekać. Przyszło mi do głowy, że powodem może być czyjaś ciężka choroba albo śmierć.
Co tu taka cisza się zrobiła?

No ja jestem też :-p Ale lecę na inne, żeby ponadrabiać :sorry2:

Skaba - rany, zdrówka dla Mary!!!!
AsiaM - no no no! :-) Co za figura i to niedługo po porodzie!:tak:
Giza - Ty zdrowiej, bo z tymi kołysankami to faktycznie kiepska sprawa! :-);-)

reklama
ja paliłam ale w ciazy rzuciłam i jak anrazie tak do tej pory;-)
Asia fju fju niezła sztuka z ciebie:rofl2::-) z takim nogami to mozesz cały czas w mini chodzic;-):tak:
Skaba buziaczki dal biednej Marysi :-***** ciekawe co wyskoczyło niani:confused:
Kra i jak sie udała impreza?

a mój syn dzis strasznie marudny i jojda cały dzien dotego obraza sie i płacze jak mu czegos nie pozwole mam ostatnio dosc:-:)-p

Do góry