reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Marcel ma wielkie katarzysko a ostatnio i kaszelek i szukałam tu na forum ile razy dziennie i jak długo można podawac Nasivin bo nie wzięam ulotki a sama buteleczkę... oczywiscie nie znalazałm ale naszła mnie myśl uporczywa zę może by załozyc oddzielny wątek o chorobach niestety:confused:tam pisalibyśmy tylko o tym jakie laki podajemy na jakie dolegliwosci i co pomaga nalepiej na różne kaszelki katarki i inne ciulstewka:tak:
CO WY NA TO MOJE DROGIE PANIE???

reklama
Niekat nie mogę znaleć ulotki od Nasivinu, ale nam lekarka kazała 3 razy dziennie po 2 krople do każdej dziurki, przy bardzo uporczywym katarze:tak: A żeby był skuteczny, to nie wolno wkraplać na wprost do noska, ale tak na zewnętrzne ścianki:tak:Dobry pomysł z tym nowym wątkiem:tak:

niekat- na ulotce jest napisane, że dzieci pow 3 m-ca życia do ukończenia 1. roku życia od 1-2 kropli Nasivin Soft 0,01% do każdego otworu nosowego 2-3 razy na dobę.
Co do wątku to ja nie powinnam się wypowiadać, bo często zaniedbuję inne wątki:zawstydzona/y:.
My dziś lecimy wieczorkiem do lekarza z małą kontrolnie czy nie łapie czegoś ode mnie i ja ze sobą do internisty. Ja jeszcze karmie także mam ograniczone pole jeśli chodzi o leki:-( i ide się dowiedziec co zaleci lekarz aby mi szybko przeszło:tak:.
A Tosia dziś prawie cały czas przy cycusiu, rano zjadła kilka łyżeczek kaszki i kilka łyżeczek danio i soczku popiła. Aktualnie śpi:tak:. Jak się zbudzi mam nadzieję, że wciągnie troszkę mojej pomidorówki. A no i dziś podejrzanie robi często rzadką kupkę:crazy:. Czy biegunka może być przy ząbkowaniu? Już wyczekuję tego kolejnego zęba jak wybawienia:baffled::dry:.

Ja też jestem za nowym wątkiem ;-) kurcze Ania dzisiaj wymiotowała...Pomyliłam sie,wychodzi jej górny siekacz a nie kieł...Możliwe to żeby aż taka reakcja była na zęba??Ja już nie mam sił,dzisiaj kolejna nieprzespana nocka przede mną,cały dzień płacze:-(

Hej mamuśki :-) jakie macie plany sylwestrowe? My w tym roku spędzamy rodzinnie sylwestra z małym w domku, bo jakoś tak nie było nawet kiedy pomyśleć o tym by coś zorganizować. Byłam dziś na zakupach i nie mogłam dostać małego szampana to kupiłam nam drinka i tym będziemy wznosić toast. Zrobimy sobie małego sylwestra w domku w trojkę :-) mały dostanie soczek i tez będzie oblewał nowy rok (bobofrutem :p) Może w następnym roku uda nam się wyjechać w góry na sylwestra bo najbardziej sylwester podoba mi się w górach.

Filipkowi już przechodzi mam nadzieje ze szybko dojdzie do siebie i Wszystkie chorowitki rowniez dojda do zdrowia. Jesli chodzi o novisin to nie wolno go podawac dluzej niz 3 dni. tak mi lekarka mowila i chyba tez to czytalam na ulotce i po 1-2 krople 3 razy dziennie.

weronika my sie staramy dosc czesto a tu doopa bo juz drugi miesiac sie nie udalo. Chyba troche zluzuje poprostu i co bedzie to bedzie bo z Fifim szlismy na żywioł i niech teraz tez tak bedzie :-)
:-)

Anetka - to trzymam kciuki za starania, oby nie trzeba było za długo czekac :tak:
Swoja drogą Nelka nam wyszła dopiero na 3-ci miesiac intensywnego bzykanka a tu teraz prosze :wściekła/y: starać sie nie trzeba było:-:)wściekła/y:
Darinia - współczuję remontu, ale moze szybko pójdzie i będzie z głowy ;-)
Mrowa - no juz widze Melkę biegnącą z piernikiem :-D
Giza - bravo dla Zolinki, nabiera babeczka wagi :rofl2:
Niekat - zazdroszczę spotkania, ale jak pomyślę o wakacjach .... jak ja będę wyglądać .... jak wieloryb :szok::-D:szok:
No zobaczymy jak to będzie z moim uśmiechem widząc kolejne "pamiątki" na brzuchu i cycach (czyt. rozstępy:wściekła/y::angry:)
Zdrówka dla Precelka, ja Navisin podaję po razie do każdej z dziurek:blink: A jak Jego wysypka na buzi?? Bo coś mi umknęło:confused:
Asze - złóż życzenia mężusiowi z okazji kolejnej 18-stki:tak::-)!!!
PM - tak, biegunka może być przy ząbkowaniu, Nelka jak jej szły to nie dość że rzadkie to jeszcze więcej niż normalnie qpsztaki było:dry:

Nie na tym wątku, ale co tam u babeczek - budowniczek??? Bo cos cicho ostatnio na budowlanym wątku?!?!?!

Kurka, a ja zauważyłam że Nelka jakoś dziwnie nóżki stawia jak ją prowadzę, lewa do środka a prawa na zewnątrz :-:)-:)-( musze jej jakieś dobre butki kupić bo jak dotąd to tylko w kapciuszkach miękkich ganiała po domu (myślicie że to z tego tak się jej te nóżki układają??)

Ide luknąć na zamknięty i wrzucę kilka fotek Nelci z Świąt ;-)

darinia-to szybciutkiego i udanego remontu zycze:tak:
niekat-jestem za:tak:
weronikaa-oj nie wiem szczerze czemu tak stawia nozki:baffled:
Domisiowi juz cale szczescie przeszlo i bylam nawet w odwiedzinkach a Arecki dalej taki smarkaty ze hej i cos zaczyna kaszlec:dry::baffled: mnie tez juz bardziej bierze ale zaaplikuje sobie dzisiaj ferwex to moze pomoze:dry: a sylwka no i 3 rocznice slubu:sorry2: spedzimy tym razem sami bo co roku byly imprezy u nas a teraz jakos mi sie nie chce nic robic i nigdzie isc bo i co z ta moja 2 dzieciaczkow zrobic :eek:
Kurde Arek chory ale jakiego on ma dzisiaj tasiemca :szok: je jak male muuuu:sorry2: oki ide go polozyc nyny zdrowka dla wszystkich

Witam Panie:-)

Spóźnione buziulki dla Marysi, Konradka, Filipka, Michałka, Kubusia i dzisiejszych panienek : Kayi i Martynki
36_3_16.gif
36_3_16.gif
36_3_16.gif

przykro mi nie nadrobię zaległości... znowu:zawstydzona/y::-D poproszę usprawiedliwienie:-p wczoraj byłam konająca, już myślałam, że złapałam jelitówkę i bałam się, że mała zachoruje... na szczęście to tylko zatrucie pokarmowe:-) Jola prze kilka dni ma podwyższoną temperaturę, ale to chyba przez ząbki, w dzień śpi jak mysz pod miotłą, a w nocy budzi się kilka razy:-( do tego mąż okupuje kompa, więc zajrzeć bardzo nie mogę... jutro wybieramy się na Sylwka do strażaków, więc pewnie nie zajrzę:-(
Od razu składam życzonka na Nowy rok, aby każdy dzień przynosił moc wrażeń, radości, pociechy z rodziny a także szczęścia i obfitości... a dla nas wiele dobrej zabawy
8_6_11v.gif

Weronikaa, jeszcze raz wielkie gratulki i powodzonka w nowym domku... szkoda, że Wigilia była skromna, ale za to we czworo:tak: no i nie moge się doczekać nowego suwaczka w twojej sygnaturze...
PM, fajnie, że wyjazd się udał, no to Tosia zrobiła postępy... Jola za to od wczoraj woła tata:-D na brata
:-p
Siwona, Dusiu, PM, Giza,Aguniu, zdrówka dla Was i Waszych rodzin:-)
u nas dzis spokojny dzien i do konca roku z mezem mamy wolne wiec moze wyjdzie jakis Geniusz :-)
I jak idą prace...:-p u nas też mamy wolne, ale nad tym jeszcze nie pracujemy:blink:

Asze, szybkiej poprawy humorku, albo po prostu częściej wpadaj na BB... a może po urodzinowym wieczorku z mężulem się poprawi:tak: ja dzisiaj też miałam kiepski humor, aż się popłąkałąm z błąhej sprawy... ale za chwile mała sie uśmiechnęła i już trochę się wzięłam za siebie:tak:
Darinia,
fajnie że masz gdzie przezimować na czas remontu...:-) no i u nas też brak kafelków, ale zanim kje położymy to musimy zakupić jeszcze prysznic, bo nie mieścimy się w wannie:-p:-DNiekat, jestem za nowym wątkiem, bo to taki okres chorobowy i potrzeba matką wynalazku;-) zazdroszczę spotkanka z Kasik:tak: no może kiedys sie spotkamy w iększym gronie, bo baaardzo chciałąbym Was poznać w realu:tak:
Kasik, no tak zapomniałabym o waszej rocznicy... mam nadzieję, że dzieci wcześniej położycie spać i zaszalejecie...
Lecę oglądać nowe zdjęcia naszych ślicznych marcowiątek

Ostatnia edycja:
reklama
Jakoś te wasze życzenia nie pomagają:-( ma 39 gorączki i już drugi raz wymiotowała dzisiaj,nurofen dostaje od niedzieli 3 razy dziennie po 3ml i pomaga tylko na godzinke a potem gorączka rośnie...Ja już nie wiem co mam robić,ją zaczyna już nawet gardełko boleć od płaczu...widze bo im dłużej płacze tym bardziej chrypkę ma:-(
My sylwestra spędzamy sami w domku a o ile nie w szpitalu z Anią:-(

Do góry