reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Czesc laseczki
Hmmm nie wiem od czego zaczac.Caly czas jestem z Wami duchem ale do pisania jakos weny brak
Weronika -przykro mi ze dziadzi musi tak cierpiec:-:)-:)-(Oby bylo lepiej
Mamma -super ze Wy juz po badaniach i z Gabi wszystko git
Kra -jak zwykle Kudlacz i spólka mnie rozwalili:-D:-DNo i faktycznie babka przegina ze wszystko na ostatnia chwile mówi jak znam zycie to pewnie czesc dzieci zapomniala i niektórzy rodzice dowiedzieli sie po fakcie.U nas (jak bylam mala)jak jakies dziecko sie nie przebralo to zawsze babki z 3ki klasowej wygrzebywaly z torebek jakies okulary przeciw slonczne ,jakis szal i malowly wlasnymi kosmetykami takie dzieci
MrsF,Darinia wierze ze Wam ciezko jak wychodze na godzine to juz tesknie a jak wracam to sie witamy jakbysmy sie miesiac nie widzialy;-);-)Chociaz czasem mam takie dni ze ciesze sie z ucieczki z domu i mam chwile dla siebie ale to co innego
Kasik melduj sie jak chlopaki??Dawaj fote pierników Areckiego(wiem ze zrobilas)Kra Twoje tez chetnie zobacze ciekawia mnie te witrarze
Niekat dobrze ze juz chociaz wiecie co Marcelkowi jest choc wcale nie zazdroszcze.Mam nadzieje ze Marcello i Jacenty z tego wyrosna.
Niekat zapytaj meza co ,,bierze ''to ja zaczne podsypywac swojemu zeby chociaz sprzatac po sobie zaczal:-D:-D;-)
Marteczka zdrówka dla Zuziaczka i skladamy spoznione zyczona:-:)zawstydzona/y:
Anetka gratuluje wytrwalosci moja narzie mnie ustawia nie ja ja.Kilka razy juz mi sie udalo ale tatus rujnuje moja prace w weekendy i rozpieszcza córe.Co do samochodów to moj swojemu synkowi w zeszlym roku tez kupil 2 samochody sterowane radiem chyba w sumie to mnie ublagal zebym 2 kupila bo jedynak to z kim mial sie bewic jak nie z tata A samemu to nie zabawa-potwierdzam.Radoche mieli przez kilka tygodni:-D:-D
Iza ale masz akrobate w domu :-D:-D:-D:-D:-D
Siwona uff..strasznie sie ciesze ze sie pogodziliscie.Juz sie martwic zaczynalam
Agunia smigaj do apteki po test bo pewnie zaciazylas:szok::szok::szok:
Teraz co u nas
Mala zaczyna wstawac sama w turystycznym wczesniej jej sie udawalo np przy kanape.Teraz klęcząc np w lozeczku gibie sie w rytm muzyki , podskauje i wyma****e raczkami.Wyglada komicznie a jak sie nia zbytnio interesuje np. mówie brawo to przestaje jakby sie wstydzila albo zaciesza
Uwielbia program Cbeebies.
Ja zrobilam 32uszka z kapusta i grzybami i ponad 40malych z grzybkami i cebula musze dorobic moze jutro bo jak zaczelismy sprawdzac czy dobre wyszly to malo zostalo.A i pierwszy raz w zyciu nie jestem blondynka farbnelam sie dzis na zloty braz.Jacek mówi ze wygladam tak samo ale inaczej:-p:szok::baffled::baffled:ale dobrze jest
Sorki za meczacego-dlugiego posta

Ostatnia edycja:
reklama
Sorki to jeszcze raz ja Beti mamy wyniki ok.Dzieki za pamiec.
Dzwonilam dopiero wczoraj do Pl bo mialam focha na moja mame bo Kaya ma 8,5mca a moja mama jej nie widziala(tylko jak foty na plytce wyslalam i kilka normalnych) jestem zla bo moja ciocia zapraszla ja do siebie na skypa zebysmy mogly pogadac a ona zawsze jakies durne wymówki wymysla zeby tylko nie isc.A ma 7-10min spacerkiem.Moja mam jest kochana zawsze mi pomagala jak mogla ale najzwyczajniej jest mi k****przykro :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:i jej to za kazdym razem wypominam tylko ma szczscie baba ze ja kocham i uzywam bardziej wyszukanego slownictwa.
Jak jacka rodzice gadaja z Kaya na skypie robia durne miny spiewaja i zachowuja sie jak psychole zeby ja rozsmieszyc to mi sie plakac chce:-:)-(

Dobra wygadalam sie ide obejrzec jakis horror coby mi sie lepiej spalo
narka

Haj mamusie przepraszam ze tylko o sobie ale brak czasu no i komp nam sie sypie i nadal czekamy na info od gostka czy da rade odratowac nam foty od czerwca myslalam ze mnie rozwali bo nie mam ich na plytce:no:
befatka przyciagasz myslami he he:tak:
narazie dalam foty na nk pierniczkow zrobilam 500szt z mamuska i ok 30z Areckim
Ogolnie to u mie tak jak i u wiekszosci z was mialam sajgon z moim M i dwoma diabelkami wiec same pysznosci szkoda gadac z M juz ok ale z chlopakami to roznie bywa sciskam was mocno buzki dla dzieciaczkow na kolejne miesiaczki i zdrowka dla chorowitkow:tak:

A i zapomnialam ninja ja nadal czekam bo kurcze nie idzie odczytac adresu z paczki bo tak juz dawno bys miala zalegle przy sobie wiec pisz a mnie stresuj kobieto:-p:dry::tak:

Mamma super że z wynikami dobrze:-):tak:
Darinia niestety powrót do pracy i rozstanie z dzieciaczkiem na tyle godzin to koszmar:-(ale niestety to smutna konieczność dla wielu z nas - np. dla mnie :-(
Siwona podziwiam:szok: ja nawet jednego bym nie wybebeszyła a co dopiero 3
Kra przynajmniej wiesz że dobrze wychowujesz synka skoro taki kulturalny juz teraz :-D troszkę mało czasu na znalezienie stroju:baffled:ale jak widze nie będziesz miała z tym aż takich kłopotów :-)
Iza co do ceny za alergen ja słyszałam o kwocie ok 50 zł
Weronikaa na razie jeszcze nie jest tak źle:-Dbo górnych jeszcze nie widać ale jak troszkę podrosną... chociaż udało mi się zrobić jedną fotkę jeszcze zanim 4 się przebił :-) postaram się dziś wkleić ja na zamknięty:-)
ja znowu nie wyobrażam sobie świąt bez choinki która stoi u nas tak długo jak tylko może choć też juz się boję jak Julka się z nią zaprzyjaźni tym bardziej że mamy do sufitu:baffled:
Kasik, Befatka chylę czoła za waszą pracowitość przy wyrobach świątecznych:szok: 32 szt/40 szt / 500 szt:szok::szok::szok::szok::szok:

Ja naszczęście nie musze za wiele robić na święta bo wigilia podzielona na dwa domy teściowa stwierdziłą że nic nie mam robić tylko odpocząć sobie bo przeciez pracuję i jUlką się zajmuję a mamie trochę pomoge w przyszłym tygodniu :-) tylko to sprzątanie - okna spędzają mi sen z oczu no i zakupy prezentów:baffled: dzis pół dnia chodzenia po sklepach i jedyne co kupiliśmy to...... benzyna.... zatankowaliśmy samochód , aaaaaa i kupilismy chlebek na jutro:baffled:

od dziś K ma juz wolne i do 5.01 jest w domku więc babcia dostała wolne a tatus opiekuje się Julką:happy2: na razie jest nieźle, jakoś sobie radzi :-D karmi, zmienia pieluszki, ubiera, przebiera i nawet nie jest zdenerwowany jak wracam z pracy:-D

Hehe Agunia moja mama mówi, że z ch.... nie ma żartów:-p:-p;-);-);-):rofl2::rofl2:
Kra moja tez tak mówi :-D:-D:-D
Agunia moze troszke ;-);-);-)ale jednym z pierwszych objawów mojej ciazy byla sennosc,zmeczenie -niczym i cholerna zgaga chyba od dnia poczecia.

Kasia s ja sie dopiero rozkrecam hehhe.W tym roku przez moja chate przeleci stado zarócznych kolegów mojego J..Na wigilii bedzie 2ch kolegów z J.pracy w tym 1 z laska i moze taki jeszcze jeden nasz kolega tylko ten pewnie zostanie przez cale swieta moj brat z dziewczyna i my wiec juz male stado jest.Wszystko by szlo sprawniej i szybciej jakby mi chociaz dzieckiem sie zajal.Ale w dzien spi a w nocy pracuje i teraz juz do24go z jedna nocka przerwy.Dlatego mnie troche wkurzyl.Ale dam rade
Fajnie ze tatus sie sprawdza w roli opieunki:-D:-D;-)

Ostatnia edycja:
Weronika biedny dziadzio!Mój też tak cierpiał,i ostatnio zmarł"szwagra"dziadek po ciężkich długich mękach i walce z rakiem...:no::no:
Kasik dałaś czadu z tymi pppierniczkami:szok:
Befatka kamień z serca?No babcia się nie popisała w takim razie:baffled:ehh...chociaż w Twoim przypadku teściowie nadrabiają;-)
Agunia to może w listopadzie też już nie miałaś:confused:
Anetka Golonóg powiadasz?W tych wieżowcach?Znam Dąbrowę bo moje kuzynki i Chrzestny tam mieszkają na Alejach i często tam bywałam:-)po Realu i M1 też buszowałam,na Syberce mieszka z kolei moja druga kuzynka:tak:także Będzin też mam opanowany:-p.Jak będziemy się tam wybierac to koniecznie musimy się spotkac,tak bliziutko będziemy:happy:

reklama
Befatka, gratuluje posta giganta! :-D A mama moze nie chce rozmawiac bo wtedy bardziej teskni? moja babcia czasami ma tak samo i mowi ze woli nas na zdjeciach ogladac szczesliwych niz na kompie gadac bo wtedy mniej teskni...? :confused::dry:

Co do pracy i tesknoty to najgorsze jest to ze jest coraz gorzej! Im bardziej maly sie rozwija i nabiera charakterku tym bardziej za nim tesknie! co to bedzie za rok, dwa to ja nie wiem. trzeba bedzie kolejna przerwe od pracy zaaranzowac ;-)

Weronika wspolczuje choroby dziadka :-(. Moj mial 3ci wylew w poprzednim listopadzie i pamietam jak sie dowiedzialam to bylismy na moje urodziny w Rzymie a ja jak zombi chodzilam przez reszte pobytu

My tez choinki jeszcze nie mamy. Zawsze mialam choinke dosufitowa a teraz :no: pierwsze Swieta mojego dziecka i nic! :zawstydzona/y: trzeba bedzie cos kupic w weekend

Anetka, gratuluje konsekwencji! Ja to jak maly histeryzuje to przytulam, kolysze, spiewam i popelniam inne podobne 'zbrodnie wychowawcze', jak to pieknie ujela nasza pediatra :-D

no coz, probowalam zrobic posta a la Befatka ale pamiec zastrajkowala wiec nic z tego. moze jutro - practice makes perfect! :-D

Do góry