reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
witajcie....
jakos nie moge sie zebrac do pisania... ale czytam na bierzaco... jestem ciagle zmeczona i spie jak najeta, a najlepiej mi sie usypia na kanapie przed tv - 5 minut i mnie nie ma... zdolalam sie juz zaopatrzyc w kilka nowych ciuszkow dla mnie ( mimo,ze moglabym je nosic,bo tluszczyku u mnie nie brak) to jeszcze sobie poczekaja na koniec pierwszego trymestru... trafilam na super wyprzedarz i sobie pozwolilam na szlenstwo zakupowe ;-):-D... kupilam tez krem na rozstepy i zaczelam go uzywac,ciekawe,czy rzeczywiscie pomoze....
wszystkie nowe dziewczyny tez serdecznie witam!

Ja tez cały czas śpię,oczywiście nie dosłownie bo mając 2-latka w domu nie bardzo da się poleniuchować.Ale spanie mam niezłe teraz.Jutro mam wizyte u gina choć byłam u niego 2 tyg.temu.Nie wiem czemu mnie tak umówił,skoro wszystko jest ok?!może chłopakowi kasy potrzeba?..

mamma80- ja ide do gina dopiero w listopadzie, a w miedzyczasie moja ciaze bedzie prowadzic moja doktor rodzinna... no i oczywiscie wszystko za darmo...

Hej ja tez jestem Marcóweczka:)do lekarza ide za kilka dni ale już wiem że urodze ok 25 marca:)czekałam na to szczęscie długo.Moja 3 letnia córcia opowiada juz wszystkim ze mamusia ma dzidzusia w brzuszku:)

Hej Dziewczyny!

Nie było mnie chwilkę, ale już wyjaśniam. Niestety przeżyłam chwile grozy i myśl, że czeka mnie powtórka dramatu. W piątek (20.07) odebrałam wyniki i okazało się że spadł mi progesteron, wystraszona pojechałam do gin. I to był mój błąd. Gin był już w nastroju weekendowym i nie był zachwycony z niespodziewanej pacjentki. Nie zbadał mnie, zrobił tylko usg i powiedział, że pęcherzyk jest znowu spłaszczony, dzidzi brak, mięśniak umiejscowiony obok pęcherzyka, ciąża 4tyg a w wynik bety z 44dc (ponad 25 tyś) nie uwierzył. Był głuchy na moje pytania, po prostu mnie zbył. Przepisał duphaston i wziął 130zł . Załamałam sie totalnie. Pomogło mi na szczęście parę osób podnieść się z tego i pomógł mi o dziwo internet, który przewaznie w takiech sytuacjach dołuje jeszcze bardziej strasznymi informacjami. Umówiłam się do innego lekarza na 25.07 czyli na wczoraj. Nie musze Wam pisac co przeżywałam przez te kilka dni i te kilka minut przed gabinetem. Jednak szczęście mnie tym razem nie opuściło . Zobaczyłam moja małą Dzidzię 6mm i jej piękne serduszko, lekarz włączył głos i usłyszałam pufpuf pufpuf . Pęcherzyk jest nadal spłaszczony, ale nie mam za bardzo się tym przejmować tylko odpoczywać, duzo leżeć i brać duphaston. A mięśniak na razie w niczym nie przeszkadza więc tez na mam o nim nie mysleć. Nie mogłam uwieżyć że wszystko się wyjaśnilo pozytywnie. Stalismy z M przed gabinetem i płakalismy, ale tym razem ze szczęścia :-).

Także teraz jestem juz spokojniejsza :-).
Nasz wątek powoli sie rozkręca :happy2: ciesze się bardzo że coraz więcej mam marcowych piszę. Teraz jesteśmy słabe, zmęczone i śpiące :-p ale mam nadzieję, że już niedługo w pełni będziemy się cieszyć naszymi ciążami, brzuszkami i tańczącymi Bobasami :-)

Miłego dnia! Trzymajcie się!

reklama
hej dziewczyny mam na imię Ewa mój termin to 27 marca w/g obliczeń moich ale nie byłam jeszcze u lekarz bo boje sie badania .....:-(

Do góry