reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

z ogromna radoscıa stwıerdzam, ze forum nam rosnıe.. tak jak moj brzuszek:-):-):-)
gretka, mılla29, ewa33, Monıka A, nıekat, myszaka1, remeny, Dusia08, martaaa123 wıtam Was wszystkıe baaaaardzo serdecznıe!!

ewa33 najserdecznıejsze zyczenıa dla twojego dwulatka!!:-):-):-)

witajcie....
kupilam tez krem na rozstepy i zaczelam go uzywac,ciekawe,czy rzeczywiscie pomoze....

oj ale cı zazdroszcze tych zakupow.. ja tez jak patrze na moj rosnacy brzuszek to wıdze konıecznosc wybranıa sıe na zakupy:-) w poprzednıej cıazy wogole nıe mıalam ubran cıazowych, bo brzuszek pojawıl sıe dopıero w pod konıec 6 mıesıaca, a wtedy zrobılo sıe juz cıeplo ı spokojnıe wystarczyly moje wıosenne ı letnıe spodnıce ı sukıenkı... ale wtedy tez mıalam ınna prace,a teraz musze nosıc raczej "bıurowe" ubranıa...
a co do kremu na rozstepy tocaly czas smarowalam brzusıo olıwka dla dzıecı ı nıe mam anı jednego rozstepu,ale tto wszystko zalezy od skory...

Ja tez cały czas śpię,oczywiście nie dosłownie bo mając 2-latka w domu nie bardzo da się poleniuchować.Ale spanie mam niezłe teraz.Jutro mam wizyte u gina choć byłam u niego 2 tyg.temu.Nie wiem czemu mnie tak umówił,skoro wszystko jest ok?!może chłopakowi kasy potrzeba?..

oj tak... my mamy dwulatkow...:-):-):-)
w poprzednıej cıazy na wızyty do gına chodzılam caly czas co dwa tygodnıe ı to byl dla mnıe naprawde duzy komfort psychıczny.. tym bardzıej, ze na kase chorych:-):-):-)

AMK az mı lzy w oczach stanely na mysl o tym co przezylas.. ı az mnıe cholera bıerze na myslotym, ze polowe tych stresow to wına lekarza (tu powstrzymalam sıe przed wymıana epıtetow pod jego adresem).. nıe dosc, ze kase bıerze to jeszcze cı laske zrobı.. dobrze, ze to sıe juz skonczylo... no ı wıdze, ze obıe jestesmy mıesnıakowe mamy.. tzn. u mnıe to jeszcze nıe jest jednoznaczne, ale pojawılo sıe cos takıego na USG.. po powrocıe mam wızyte ı zobaczymy czy rosnıe.. jestem dobrej myslı, ale obawa zawsze pozostaje..

Jak już sie zadomowimy w nowym mieszkaniu to będę leżeć do góry brzuchem do końca ciąży :)
Pozdrawiam Was, Ciężarówki, będę tu częściej zaglądać jak juz wydostanę się spod pudeł. Spokojnej nocy i kolorowych snów!

oj remeny juz wıdze to lezenıe do gory brzuchem z drugım maluchem u boku:-):-)

jeszcze raz pozdrawıam!! ı do nastepnego zagladnıecıa:-):-):-)

reklama
a co do kremu na rozstepy tocaly czas smarowalam brzusıo olıwka dla dzıecı ı nıe mam anı jednego rozstepu,ale tto wszystko zalezy od skory...
Ja smarowałam kremami a i tak wylazły mi w ostatnich 2 tyg jak brzuch zaczął się opuszczać:-(

skaba1 ale Ci zazdroszczę wakacji ja jeszcze tydzień potem Bieszczady i łódka na Mazurach:-D

Hej!Umówiłam sie na wizytę na 2 sierpnia ale niesttey będezmuszona ja rpzełożyć.Moze uda mia się na pierwszego... bo 2 sierpnia wyjeż=dząmy z mężem po nowe (większe) auto do jego rodziców do Niemiec.Przynam sie że boli mnie wciąż brzuch i mam męczące nudnosci całe dnie od tygodnia prawie:(szkoda że nie wymiotuję bo by mi ulżyło chociaż...nie wyobrażam sobie tej podróży kilkunastogodzinnej w czwartek...

Pierwsze badanie USG wykonywane jest dopochwowo, czyli tak jak robi je lekarz kobietom które nie sa w ciaży.Moze troszke byc bolesne o ile nie rozluxnisz sie odpowiednio.Proponuję zamknąc oczy i pomyślec o czymś przyjemnym.To badanie ejst bardzo wazne bo pomaga stwierdzić dokąłdniej niz kalendarz wiek ciąży i czy w szystko z dzidzia oki:)nie ma sie czego bać:)ja nie mogę sie doczekac sowjego badanie w czwartek bo postanowiłam nie ropzekłąac wizyty tylko wyjazd;)

Przynam sie że boli mnie wciąż brzuch i mam męczące nudnosci całe dnie od tygodnia prawie:(szkoda że nie wymiotuję bo by mi ulżyło chociaż...nie wyobrażam sobie tej podróży kilkunastogodzinnej w czwartek...
to No-spa i u lekarza powiedz może Ci jakąś luteinę albo duphaston zapisze:tak:
ja też mam wizytę w czwartek a potem wyjazd na urolop:-)

No własnie chciałam wczoraj No-spę wziaść do tak na mnie domownicy napadli ze mi sie odechciało.Bo w ciaży nie powinno sie brac leków... ale ciepiec można,tak? i chyba nawet trzeba!?Bo co dziecku zaszkodzi bardziej - no-spa czy cierpienie mamy:(

witajcie....
watek nam sie rozrasta.... ja ostatnio nie mam zbytniej werwy do pisania... poza tym z piatku na sobote meczyla mnie potworna migrena i poniewaz nie skonsultowalam z moja rodzinna jakie leki moge brac,ratowalam sie zimnymi kompresami na czole - oczywiscie bezskutecznie..... ale juz w sobote wieczorem mi ustapilo i wreszcie moglam sie usmiechac.... u mnie poza sennoscia,brakiem @ i smakiem na slone i pieprzne zadnych objawow.... czasami zastanawiam sie czy jestem w ogole w ciazy?;-):-)... na moje pierwsze ciazowe usg bede musiala poczekac do polowy wrzesnia i wtedy tez bede miala robione badania pod katem wad genetycznych...
Skaba1- moje zakupy ciazowe tak wczesne byly jedynie checia skorzystania z na prawde duzej przeceny... chociaz jak przymierzalam ciuchy w domu to wygladam calkiem calkiem ;-):-D:-D,ze sie tak nie skromnie pochwale... ( a to tylko dlatego,zem kobieta "silnie" zbudowana i natura nie poskapila okraglosci)...
Milla29- wlasnie sie boje,ze mimo smarowania i tak dostane rozstepow,ale mam nadzieje,ze chociaz moze mniej....
AMK- mam nadzieje,ze juz duzo lepiej u ciebie i oszczedzasz sie na maxa....

mam pytanie,czy lekarz moze w jakis sposob zbadac czy uslyszec bicie serca fasolki w 8 tc bez badania usg... i stwierdzic czy to ciaza pojedyncza czy mnoga?

Drogie Marcoweczki 2008, poprosilam o polaczenie pierwszych dwoch watkow "Marzec 2008" i "Marcoweczki 2008- watek glowny" w jeden wspolny watek....
rowniez poprosilam o podklejenie watek "Poznajmy sie..." ,zeby byl zawsze w gorze... bardzo was prosze o czytanie pierwszego postu w tym watku,ktory bede na biezaco edytowac i uzupelniac o nowe info ,aby kazda z nas nastepnie mogla edytowac swoj wlasny i uzupelnic swoje info... czy rozumiecie o co mi chodzi? chcialabym tez prosic abyscie nie wpisywaly tam zadnych komentarzy,jesli macie jakies propozycje o rozszerzenie info prosze o wyslanie mi wiadomosci na priwa i ja uzupelnie schemat edytujac pierwszy post. Pomyslalam,ze tak bedzie bardziej czytelnie ...
Myszaka1- wyslalam ci prywatna wiadomosc ...

reklama
Hej Dziewczyny!

Ewa-Krystyna super, że sie wszystkim zajęłaś i w końcu jest u nas jakiś porządek :-). Oczywiście oszczędzam się na maxa :-), całe dnie leże a i tak jestem padnięta i strasznie zmęczona. W dodatku mdłości, brak apetytu ... ale wszystko dla Dzidzi. Najważniejsze, żeby Bobasowi było dobrze :-D
Wspólczuję bóli migrenowych, znam to niestety, ale dobrze że sobie jakoś poradziłaś tzn że juz przeszło.
Ja też juz za niedługo będę musiała pomysleć nad ubrankami ciążowymi :cool2: Brzuszek wyskoczył i jest mi już niewygodnie w starych spodniach, a co do kremów na rozstepy - oczywiście będę sie smarować dniami i nocami :-p , ale z moją skórą i tendencją do wszystkich niechcianych "zjawisk" obawiam się że i tak mnie zaatakują :-D.
skaba1 ciesze się, że super spędzasz czas no i oczywiście że brzuszek rośnie :-). Uważaj na siebie w te upały :cool2:.
niekat z tego co wiem to duzo kobiet w trakcie ciąży bierze no-spe. Ja jestem na duphastonie więc brzuch mnie w ogóle nie boli. Będziesz niedługo u gin to powiedz o swoich problemach. Trzymaj się i daj znać po wizycie :-).
giza super że takie dobre wieści po wizycie i że fasola to juz powoli ludzik :-D. Udanego wypoczynku :-)
milla29 widzę, ze Ty też w czwartek wizyta u gin. Bedę trzymać kciuki za same pozytywne informacje. A potem urlop :cool2: Super :-) Tylko uważaj na tej łódce ;-)

Pozdrowienia i uściski dla wszystkich marcóweczek :-)

Do góry