reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Gretka, Milla29 witam serdecznie. Mam nadzieję, że się tu zadomowicie :tak:
Milla29, a jakoś tak wyszło, że synek jest Przemek, mi się właśnie najbardziej podoba forma Przemko. Długo nie mogliśmy się zdecydować, nawet jak synuś się urodził, to jeszcze kilka dni nam zajęło podjęcie ostatecznej decyzji. Samo imię nie miało związku z nikim znajomym czy z rodziny. Po prostu nam się podobało i nie chcieliśmy imienia popularnego. A u Was skąd taka decyzja o imieniu?

A u Was skąd taka decyzja o imieniu?
Nasz miał mieć na imie Kacper ale jakos wtedy tych Kacperków się narobiły stada więc zaczęliśmy szukać innego imienia. A do mnie do pracy przyjechał dzielnicowy (bo mielismy włamanie) i miał na imię Przemko :-D Tak mi sie spodobało, że tak nazwalismy synka

cześć dziewczyny!
Dołączam i ja do was..
Mam termin na marzec..,wczoraj byłam u lekarza.jest wszystko w porządku (a tak się bałam!),fasolka ma 8.3mm.i 6tyg4d. !
A ,widzę jest parę dziewczym co mają juz dwulatki..Mój w niedzielę skończy 2!
to narazie...Niemogłam się już doczekac kiedy to oficjalnie tu się wpiszę..No i jestem!

dev072pr___.png

Cześć dziewczyny!
Jestem w 7 tygodniu ciąży!!! Przed ciążą miałam cukier na granicy i martwię się o maluszka. Może wiecie jakie są normy cukru na czczo?
Monika

Ja mam 99. Jestem umówiona na wizytę 1 sierpnia i strasznie sie martwię, bo lekarz nie kazał mi zrobić testu obciązenia glukozą. Czy mam sie sama wybrać i zrobić? Jak myślicie?

obciążenie glukozą robi się(z tego co pamiętam)o wiele później ...A 99 to masz b.dobrze,i nie masz co się przejmować..Najwyżej rób jak ci kazał ,,pij słodką herbatę,podjadaj coś słodkiego...

Ja mam 99. Jestem umówiona na wizytę 1 sierpnia i strasznie sie martwię, bo lekarz nie kazał mi zrobić testu obciązenia glukozą. Czy mam sie sama wybrać i zrobić? Jak myślicie?
Ja miałam teraz na czczo 85, a w poprzedniej ciazy cukrzycę ciążową wiec jestem na cenzurowanym. Ale obciążenie robi się koło 20 tyg. Może wynik Ci taki wyszedł bo poprzedniego dnia jadłaś duzo słodkiego, ziemniaków, ryżu lub innych produktów które mają duzo skrobii lub cukrów.
Dla spokoju zrób jeszcze jedno badanie przed wizyta u lekarza i jesli znów wyjdzie Ci taki jak teraz to powiedz że Cię to niepokoi:tak:

reklama
Do góry