reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

oj dziewczyny, migren nie zazdroszczę, choć osobiście nie wiem co to znaczy.
A co do objawów ciążowych, to u mnie jest zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży. Wtedy na początku biegałam co chwilę do ubikacji i miałam bardzo nadwrażliwe piersi. Teraz za to mam napady głodu i nudności. No ale w końcu nie ma dwóch takich samych ciąż ;-)

reklama
hej dziewczyny!! witam wszystkie nowe mamusie marcowe!! baaardzo się cieszę, że nasze grono jest coraz większe...:-):-):-)

będę samolubem i najpierw napisze co u mnie:-) otóż dzisiaj powiedziałam szefowi.. i najlepsze jest to, że się ucieszył:-):-) kurcze tak sie stresowałam, a on naprawde się świetnie zachował (lepiej niż moja mama:-):-)) i jeszcze na koniec dnia specjalnie przyszedł mi pożyczyć udanego urlopu.. i żeby o siebie dbala.. przyznał co prawda, ze mu się lekko zawirowało, bo sporo projektów teraz ciągnę, ale uznał, ze musimy sobie poradzić... ale w końcu na ostatnich zebraniach głosił politykę prorodzinną i nawet się śmiali, ze kto zajdzie w ciążę dostanie podwyżki:-):-) no to jest!

Nie umiałam się zdecydować czy pisać na Marcóweczki 2008 czy na Marzec 2008 :-) Pasowałoby te wątki połączyć :-)

oj chyba namieszałam z tym drugim wątkiem:zawstydzona/y::zawstydzona/y: nie wiedziałam, ze nam Marzec 2008 przekleją:zawstydzona/y: ale rzeczywiście musimy się zdecydować na jeden..

witam sie z rana...
u mnie ciagle objawow brak... z czego chyba powinnam sie cieszyc...

Skaba1- my mielismy leciec pod koniec sierpnia do Portugalii i moze Polski,ale teraz to nie da rady... wprawdzie moja doktor powiedziala,ze nie ma przeciwwskazan,ale jakos nie bardzo mam ochote... za to bardzo podoba mi sie siedzenie w domu ;-)... mam tyle planow co chce zrobic,ze czas najwyzszy przegonic lenia i pozaczynac choc czesc :tak::-D:-D...

oj Ewa-Krystyna naprawdę musimy się cieszyć brakiem objawów... wystarczy poczytać co u lutóweczek.. oj tam już objawy szaleją..

a w sprawie wyjazdu to przyznam, że też nie bardzo miałam ochotę.. stres i zmęczenie.. ale teraz nawet się cieszę, bo wiem, ze jesli zostanę w Polsce to nie odpocznę, bo zamęczą mnie telefonami i sama też będę o pracy myśleć, a tak.. za drogie rozmowy:-):-)

lutóweczki oj będziecie mialy informacje dublowane, bo ja też pisze troszke na luitówkach, ale chyba czas się ustatkować:-):-) ale pewnie z podczytywania nie zrezygnuję, bo przecież zawsze może się maluch pospieszyć:-)

oj dziewczyny, migren nie zazdroszczę, choć osobiście nie wiem co to znaczy.
A co do objawów ciążowych, to u mnie jest zupełnie inaczej niż w pierwszej ciąży. Wtedy na początku biegałam co chwilę do ubikacji i miałam bardzo nadwrażliwe piersi. Teraz za to mam napady głodu i nudności. No ale w końcu nie ma dwóch takich samych ciąż ;-)

ja też migren nie zazdroszczę.. i rzeczywiście każda ciąża inna.. choć paradoksalnie tą stresuję się znacznie bardziej.. a objawy mam podobne, choć poprzednio nie chodziłam częściej siusiu, a teraz latam co chwilę... ooo i głód też doskwiera.. ale poprzednio jadłam mnóstwo nabiału - generalnie wszystko co białe, a teraz same owoce.. nie umiem sobie odmówić..:-):-):-)

Witajcie!
Ja mam termin tak akurat na połowę miesiąca:-) Cieszcie sie, że objawów nie macie, bo ja mam ich juz dość. Może mam je za was? ;-) NIc w przyrodzie przecież nie ginie:laugh2:Co prawda przez 10 dni miałam plamienia i te objawy mnie uspokajalay, że jednak jest OK. TEraz juz tydzien nie plamię, więc mam dosć i basta tych nudności!! A te upały jeszcze bardziej poteguj amoje złe samopoczucie. :-(
Od powniedziałku wyruszam z rodzinką - mąż, i dwoje dzieci - nad morze aż na trzy tygodnie:-)
Ale sie zorientowałam że najbardziej zaawansowana wiekowo i dzieciowo jestm w tym gronie:blink:Ja juz miałam nawet dwa USG. NA pierwszym w 5 tygodniu dzidzia wyglądała jak kijanka, ale za tydzien to juz dorodna malinka była z walącym serduchem:-)
Zatem zyczę braku migren i innych dolegliwości, a samych uśmiechów i wsparcia od najbliższych:-)
Dobrej nocki:tak:

Witam, i z wielka radoscia dopisuje sie do Was Marcoweczeki 08.

Czekalam na ten watrk i czekalam, ...3 dni nie zagladalam a tu bah nie dosc ze jest marzec 08 to juz troche stron do nadrobienia!:-)

Termin mam na 8mego Marca!:) Malenstwo widzialam w poniedzialek i mialo wtedy 5 mm, serdunko slicznie bije! Widok cudowny..szczegolnie dla mnie gdyz w zeszlym roku bedac w ciazy nie bylo mi dane tego ogladac. Poprzednio mialam byc Czerwcowka 07 ale niestety nie udalo sie i mam 1go aniolka.
Tym razem czuje sie od razu duzo lepiej, i tak jakos ogolnie optymistycznie i mam nadzieje ze razem ze wszystkimi tutaj dotrwam szczesliwie do Marca!

Witam, i z wielka radoscia dopisuje sie do Was Marcoweczeki 08.

Czekalam na ten watrk i czekalam, ...3 dni nie zagladalam a tu bah nie dosc ze jest marzec 08 to juz troche stron do nadrobienia!:-)

Termin mam na 8mego Marca!:) Malenstwo widzialam w poniedzialek i mialo wtedy 5 mm, serdunko slicznie bije! Widok cudowny..szczegolnie dla mnie gdyz w zeszlym roku bedac w ciazy nie bylo mi dane tego ogladac. Poprzednio mialam byc Czerwcowka 07 ale niestety nie udalo sie i mam 1go aniolka.
Tym razem czuje sie od razu duzo lepiej, i tak jakos ogolnie optymistycznie i mam nadzieje ze razem ze wszystkimi tutaj dotrwam szczesliwie do Marca!

agatkaa witaj!! ale mamy zbliżone terminy:-):-) ja mam na 9 marca:-):-) ale poprzednio urodziłam przed terminem:-) może będą z jednego dnia:-)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry