reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Loo u mnie też dzisiaj 9+2 :) to co umawiamy się na wspólny poród ?:D będzie ciekawie :D ja gdyby nie te moje całodniowe leki o to czy dam radę ,czy nie zniszczyłam synowi życia rodzeństwem itp. to też bym mogła stwierdzić że spoko jest . Przy synu miałam tak że mogłabym być cały czas w ciąży :D bo nawet jak miałam mdłości to się śmiałam :D a teraz hormonu mną tak cioraja że czekam z niecierpliwością jak to się skończy bo zabiorą mnie w kaftanie :D a najgorsze jest to że ja sobie mogę tłumaczyć ,wszyscy mi moją tłumaczy że nie ma się czym martwić że wszystko będzie w porządku a ja nadal swoje :D
O extra! 10 marca przygoda życia się zapowiada 😎
No z tym zniszczeniem mu życia to polecialaś po bandzie 😅 może póki wszystkie dzieci będą małe to będzie różnie, ale rodzeństwem się nie niszczy dzieci, raczej na odwrót 😅
A z tym tłumaczeniem że nie ma się co martwić... Tiaaaaa, se gadajcie, my wiemy swoje 😎

reklama
O extra! 10 marca przygoda życia się zapowiada 😎
No z tym zniszczeniem mu życia to polecialaś po bandzie 😅 może póki wszystkie dzieci będą małe to będzie różnie, ale rodzeństwem się nie niszczy dzieci, raczej na odwrót 😅
A z tym tłumaczeniem że nie ma się co martwić... Tiaaaaa, se gadajcie, my wiemy swoje 😎

No to fakt ja potrafię polecieć po bandzie i to później odbija się na mojej psychice :D ale masz rację na początku pewnie będzie ciężko no ale jakoś to się wszystko wytłumaczy :) mam nadzieję że faktycznie uda nam się razem w podobnym czasie urodzić :)

Udało mi się zarejestrować na prenatalne, ale współczuję trochę tym, które nie dostały skierowania z wyprzedzeniem. Ogólnie na całe warm.-maz. są 3 miejsca, z czego jedno nie ma już właśnie od teraz odnowionego kontraktu z NFZ i nie zapisują ze skierowaniem :D Pani w szpitalu wojewódzkim dała radę mnie się wcisnąć akurat na urlop we wrześniu w 12 tygodniu, ale jak się rozejdzie szerzej info, że te badania są refundowane, to naprawdę będzie trudno o dogodny termin.
Proście od razu o skierowania!

Udało mi się zarejestrować na prenatalne, ale współczuję trochę tym, które nie dostały skierowania z wyprzedzeniem. Ogólnie na całe warm.-maz. są 3 miejsca, z czego jedno nie ma już właśnie od teraz odnowionego kontraktu z NFZ i nie zapisują ze skierowaniem :D Pani w szpitalu wojewódzkim dała radę mnie się wcisnąć akurat na urlop we wrześniu w 12 tygodniu, ale jak się rozejdzie szerzej info, że te badania są refundowane, to naprawdę będzie trudno o dogodny termin.
Ja to jestem pod wrażeniem jak mają to kobiety z małych miast i wsi ogarnąć. Z mojej rodzinnej miejscowości nawet pksu nie ma żeby dotrzeć na właściwą godzinę...

Ja to jestem pod wrażeniem jak mają to kobiety z małych miast i wsi ogarnąć. Z mojej rodzinnej miejscowości nawet pksu nie ma żeby dotrzeć na właściwą godzinę...
No daj spokój, u nas jest tylko opcja Olsztyna i Elbląga. Jak ktoś zaszedł w jakimś Gołdapie czy Ełku to ma grube kilkaset kilometrów do takiego przybytku. Fajnie, że refundowane badanie, ale coś czuję, że niewielki % ciężarnych skorzysta...

No daj spokój, u nas jest tylko opcja Olsztyna i Elbląga. Jak ktoś zaszedł w jakimś Gołdapie czy Ełku to ma grube kilkaset kilometrów do takiego przybytku. Fajnie, że refundowane badanie, ale coś czuję, że niewielki % ciężarnych skorzysta...
W kujawsko-pomorskim Bydgoszczy, Torunia lub Włocławka. Na szczęście to małe województwo więc max 100-120km jest do pokonania

Czy jeśli prowadzę ciążę prywatnie i w luxmed to któryś lekarz też może mi wystawić skierowanie na NFZ?

reklama
Ja wizytę mam za tydzień wczoraj dopiero. Wyczułam że mnie bolą piersi. A dziś. W trakcie wizyty w WC. Czerwone nitki krwi. W śluzie. … więc odpoczywam I już mam stres

Do góry