reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Dziewczyny a wolałybyście chlopca🩵 czy dziewczynkę🩷?
Ja bardzo długo czekam na dziecko więc mi to obojętnie ale nie ukrywam że zawsze myśleliśmy o synku i mamy imię😌 Dla dziewczynki zupełnie nie bo nawet nigdy nie myśleliśmy👶
I wierzycie w te chińskie kalendarze poczęcia albo że niby przed owulacją to dziewczynka a po chłopak?😂ja w żadne „zabobony”, czarne koty, bociany nie wierzę 😂😂

reklama
Ja bardzo długo czekam na dziecko więc mi to obojętnie ale nie ukrywam że zawsze myśleliśmy o synku i mamy imię😌 Dla dziewczynki zupełnie nie bo nawet nigdy nie myśleliśmy👶
I wierzycie w te chińskie kalendarze poczęcia albo że niby przed owulacją to dziewczynka a po chłopak?😂ja w żadne „zabobony”, czarne koty, bociany nie wierzę 😂😂
Ja chyba wolałabym dziewczynkę ,bo już chłopca mam :) chociaż jestem już tak przesiąknięta zabawami chłopca że nie wiem czy umiałabym się bawić lalkami np. :D mąż chce drugiego chłopca ,bo za dużo bab jest w rodzinie :D ja dzisiajd zrobiłam i prenatalne mam dopiero na 3 września więc trochę jeszcze czasu ,ostatnio dowiedziałam się już o tym kto mieszka na prenatalnych wlasnie

Wszystko jedno, parkę już mam :D

Aczkolwiek mąż ma 3 córki i wszystkie moje poronione ciąże to też były dziewczynki, więc to byłby szok gdyby nagle był chłopiec 😂😂 Chociaż jakoś w kościach czuję, że tym razem może być właśnie syn ;) Ostatnia ciąża, która mnie tak wykończyła fizycznie to była z synem 😅😅

OK, to też będę kibicować Niemcom 🤣 Francuzów w sumie nie lubię, Niemców też nie (za dużo z nimi pracowałam), Włosi też nie. Kto mi zostaje w tych ćwierćfinałach 🙈
Niemcom w tie breaku nie idzie. Niestety nie wyeliminowali Francuzów. A szkoda, mają takiego przystojnego polskiego trenera 😁 Michał Winiarski... 👍

ja bym wolała druga córeczkę jakoś nie widzę siebie jako mamy chłopca ale czuję że będzie wymarzony synek tatusia 🙂

Ja chyba wolałabym dziewczynkę ,bo już chłopca mam :) chociaż jestem już tak przesiąknięta zabawami chłopca że nie wiem czy umiałabym się bawić lalkami np. :D mąż chce drugiego chłopca ,bo za dużo bab jest w rodzinie :D ja dzisiajd zrobiłam i prenatalne mam dopiero na 3 września więc trochę jeszcze czasu ,ostatnio dowiedziałam się już o tym kto mieszka na prenatalnych wlasnie
Ooo to juz tak wczesnie widac płeć ?😀

Ooo to juz tak wczesnie widac płeć ?😀
Tak, jak dzidzia się dobrze ułoży to lekarz już na prenatalnych może stwierdzić jaka to płeć 😄

Aczkolwiek bardziej wiarygodne są wiadomo połówkowe. Moja koleżanka na przykład do końca ciąży była pewna, że urodzi chłopca. Jakież było moje zaskoczenie jak o 3 rano dostałam od niej SMSa, że ma córkę. Myślałam że mi się to śni. Okazało się, że jednak nie. Faktycznie urodziła dziewczynkę, a wszystko już gotowe na chłopca łącznie z imieniem i taki szok 🤣🤣🤣

Tak, jak dzidzia się dobrze ułoży to lekarz już na prenatalnych może stwierdzić jaka to płeć 😄

Aczkolwiek bardziej wiarygodne są wiadomo połówkowe. Moja koleżanka na przykład do końca ciąży była pewna, że urodzi chłopca. Jakież było moje zaskoczenie jak o 3 rano dostałam od niej SMSa, że ma córkę. Myślałam że mi się to śni. Okazało się, że jednak nie. Faktycznie urodziła dziewczynkę, a wszystko już gotowe na chłopca łącznie z imieniem i taki szok 🤣🤣🤣
A nie boicie się robić prenatalne? Ja bym nie chciała wiedzieć jakby dziecko miało być chore

reklama
Mi jedynie w cytologii wyszło jakieś zapalenie i w moczu sporo bakterii i leukocytów. Ale poza tym wszystkie wyniki się poprawiły, sama nie wiem dlaczego

Dziewczyny, macie jakiś sposób na mdłości poza tabletkami? Męczą mnie w całkiem randomowych momentach, najczęściej jak jestem głodna (ale nie tylko). A jutro mam badania na których muszę być na czczo, plus kilka spraw do pozałatwiania i nie wiem jak to ogarnąć żeby się nie porzygać gdzieś w trakcie... 😅
Też mam obecność tych leukocytów 🫣

Do góry