reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

reklama
tak. Na pewno po cytologii . Też tak miałam i lekarka mówiła że można przez kilka dni plamić po tym
Zgadza się. Mi nawet położna powiedziała, że ona nie pobiera cytologii we wczesnej ciąży właśnie dlatego że 90% kobiet potem plami i to przynosi niepotrzebny stres. Jak widać lekarz ma na ten temat inne zdanie 🤣🤣

Ostatnia edycja:
Ja jestem po martwym urodzeniu w 27+2 włącznie z sepsą, ogromna utrata krwi, ale potem urodziłam dwoje zdrowych dzieci :) pierwszą ciążę po tej traumie ukrywałam do 16 tygodnia, drugą praktycznie do samego końca, ale nie miałam brzucha w ogóle. A w tej ukrywanej do 16 miałam olbrzymi i się nie dało…
U mnie zawsze jest tak, że ciąża na samym początku wygląda na jakieś 10 dni młodsza, a potem nadrabia. Taki mój urok ;) ja mam wizytę za równe 2 tygodnie, będę w 7+6 i przynajmniej już wszystko zobaczę 🫣
U mnie każdy ginekolog, włącznie z tymi wszystkimi w szpitalach, które przeszłam, zawsze używają skończonych tygodni ciąży :)

Ja też po wizycie .
Zarodek ma 6mm bije serduszko .
Wg USG 7 t a wg @ jestem 8+0 🥹 gin mówił że to nic złego . I tego się trzymam .🤞
u mnie też ciąża była młodsza o 10 dni wg ostatniej miesiączki , później o 7 dni a teraz tylko 4 . Więc sądzę że to już będzie to . Cały czas mówiłam że wiem kiedy zaszłam i jednak wyszło na moje . 😅

u mnie też ciąża była młodsza o 10 dni wg ostatniej miesiączki , później o 7 dni a teraz tylko 4 . Więc sądzę że to już będzie to . Cały czas mówiłam że wiem kiedy zaszłam i jednak wyszło na moje . 😅
Ja to szczerze nie wiem kiedy bo jeden cykl wcześniej przed testem dostałam po 25 dniach @ i jak robiłam w okolicach tych dni test to wyszedł negatyw i potem poczekalam do 30 dnia i wyszedł + więc o tak 🤷 cud ♥️

Ja to szczerze nie wiem kiedy bo jeden cykl wcześniej przed testem dostałam po 25 dniach @ i jak robiłam w okolicach tych dni test to wyszedł negatyw i potem poczekalam do 30 dnia i wyszedł + więc o tak 🤷 cud ♥️
Ja sobie robiłam testy owulacyjne , więc stąd miałam pewność, że w okolicach tamtego cyklu musiałam zajść . Wiem , że najbardziej wiarygodny jest monitoring . Ale jednak w pierwsza ciążę (która poroniłam) udało się zajść dzięki tym testom w pierwszym cyklu .. w tą również zaszłam dzięki nim, ponieważ jednak mniej więcej pokazują kiedy jest największe prawdopodobieństwo zajścia. Dlatego też byłam przekonana, że na bank 10 dni młodsza nie mogła być .
Więc pewnie i u Ciebie przy kolejnej wizycie ten czas się skróci o 2-3 dni . Tak jak ginekolog mówiła , teraz dzieciątko jest bardziej wyprostowane, stąd też pomiar bardziej wiarygodny .

reklama
Ja też po wizycie, nic nie pisałam, bo stan psychiczny okropny... Lekarz powiedział, że nadal jest sam pecherzyk, w sumie to chyba coś widzi w nim, ale żeby się nie nastawiać, bo nie ma czynności serca, nic nie zmierzył, nie wydrukował zdjęcia. Pod koniec wizyty wspomniał tylko, że kiepski sprzęt ma. Ja już szukałam w necie, jak się odbywa łyżeczkowanie 🙄
Poszłam prywatnie do gabinetu z porządnym sprzętem na usg wczesnej ciąży. I jest pecherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i malutkim zarodkiem... Bardzo fajna lekarka powiedziała, że trzeba poczekać tydzień i sprawdzić czy będzie tętno, ale wyglada dobrze i po prostu jest różnica wieku z OM i z wymiarów. 15 min trwało usg, wszystko dokładnie sprawdzone, mnóstwo zdjęć.
Ile to wszystko nerwów kosztuje to szkoda gadać. Osiwieje przez to czekanie.
A lekarz z mesicover i ich sprzęt. .. brak słów.
Kurczę tacy lekarze nie powinni już mieć miejsca. Wprawiają kobietę w ogromny stres i jeszcze mają czelność brać za to kasę :/

Mój obecny lekarz po każdej wizycie daje mi pełen opis sytuacji, opis USG i zalecenia. I tak wprowadza to sobie do komputera, a wydrukowanie tego to przecież chwilka.

Do góry