reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2025

reklama
Ja też po wizycie, nic nie pisałam, bo stan psychiczny okropny... Lekarz powiedział, że nadal jest sam pecherzyk, w sumie to chyba coś widzi w nim, ale żeby się nie nastawiać, bo nie ma czynności serca, nic nie zmierzył, nie wydrukował zdjęcia. Pod koniec wizyty wspomniał tylko, że kiepski sprzęt ma. Ja już szukałam w necie, jak się odbywa łyżeczkowanie 🙄
Poszłam prywatnie do gabinetu z porządnym sprzętem na usg wczesnej ciąży. I jest pecherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i malutkim zarodkiem... Bardzo fajna lekarka powiedziała, że trzeba poczekać tydzień i sprawdzić czy będzie tętno, ale wyglada dobrze i po prostu jest różnica wieku z OM i z wymiarów. 15 min trwało usg, wszystko dokładnie sprawdzone, mnóstwo zdjęć.
Ile to wszystko nerwów kosztuje to szkoda gadać. Osiwieje przez to czekanie.
A lekarz z mesicover i ich sprzęt. .. brak słów.
Boże mój kochany takie sprzęty to powinny być wycofane bo później jest kupa nerwów niepotrzebnie . Daj spokój 🙄
Najważniejsze że jest okej ❤️

Ja też po wizycie, nic nie pisałam, bo stan psychiczny okropny... Lekarz powiedział, że nadal jest sam pecherzyk, w sumie to chyba coś widzi w nim, ale żeby się nie nastawiać, bo nie ma czynności serca, nic nie zmierzył, nie wydrukował zdjęcia. Pod koniec wizyty wspomniał tylko, że kiepski sprzęt ma. Ja już szukałam w necie, jak się odbywa łyżeczkowanie 🙄
Poszłam prywatnie do gabinetu z porządnym sprzętem na usg wczesnej ciąży. I jest pecherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i malutkim zarodkiem... Bardzo fajna lekarka powiedziała, że trzeba poczekać tydzień i sprawdzić czy będzie tętno, ale wyglada dobrze i po prostu jest różnica wieku z OM i z wymiarów. 15 min trwało usg, wszystko dokładnie sprawdzone, mnóstwo zdjęć.
Ile to wszystko nerwów kosztuje to szkoda gadać. Osiwieje przez to czekanie.
A lekarz z mesicover i ich sprzęt. .. brak słów.
Przeżywałam to samo ostatnio. Słaby sprzęt, byłam pewna że już będzie zarodek a tu klops. Maleńki, zupełnie pusty pęcherzyk. Na szczęście kilka dni później na innym sprzęcie był już zarodek z bijącym serduszkiem i wszystko się zgadzało. Ale ile nerwów mnie to kosztowało to moje

Ja wiem, że lekarze mają mnóstwo takich pacjentek jak my, ale czasami brakuje mi od nich empatii. 😞
Lekarz pyta jak się czuje, no to mu opowiadam, a on stwierdza, że no ciąża to będę się tak czuć. Ja wiem, że będę, ale skoro pytał. Dla mnie to zupełnie nowa sytuacja. Może jestem przewrażliwiona, ale źle się poczułam. 😞
W ogóle miałam dziś jechać na basen, ale od rana boli mnie brzuch jak na okres. 😞 I totalnie totalnie mi się nie chce.

reklama
My już po wizycie . Wszystko wygląda dobrze . ❤️ Maluszek ma ponad 2cm i wg USG wychodzi 9+0 co daje termin na 6 marca . Muszę tylko dać heparynę w brzuch bo czeka mnie jutro podróż autem ponad 18h.

Załączniki

• IMG_8339.jpeg
    IMG_8339.jpeg
    100,2 KB · Wyświetleń: 63
Do góry