Zagubiona-we-mgle
Fanka BB :)
Nie wybieram sięMoim zdaniem powinnaś iść na USG żeby zobaczyć czy jest wszystko ok. Zdarza się że od samego początku pęcherzyk rozwija się nieprawidłowo, lub co gorsza jest pusty. Albo nie rozwija się w macicy tylko gdzieś indziej. Wtedy dostajesz skierowanie do szpitala i niestety ciąża jest już zakończona. A wtedy twój problem jest rozwiązany. Nie musisz wtedy wybierać co będzie lepsze. Może warto sprawdzić najpierw a dopiero później się martwić .
W przypadku jednej Mojej ciąży było od początku powiedziane że rozwija się nieprawidłowo, za wolno itd.... lekarz skierował mnie do szpitala. Tam poobserwowali moja ciążę jeszcze jakis tydzień i niestety pęcherzyk się dalej nie rozwijal stał cały czas w miejscu, nie rósł i nie było widać aby coś miało zamiar się rozwijać. Więc podjęto decyzję o zakończeniu tej ciąży. Tabletek na wywołanie krwawienia i łyżeczkowanie.
Drugi mój przypadek....na początku wszystko wydawało się okej .... Był pęcherzyk, potem pokazal się zarodek i nawet była już akcja serduszka. To był przełom 7/8tygodnia. Oczywiście przyszły mdłości, wymioty i wszystkie objawy ciazy. Następną wizytę miałam za miesiąc czyli w 12 tygodniu. Jak na nią poszłam zarodek już nie żył. I co się okazało że obumar w 8 tygodniu ciąży więc cały miesiąc chodziłam myśląc że jestem dalej w ciąży... Nie miałam żadnych oznak poronienia i cały czas miałam objawy ciążowe.
Jak widać różnie to bywa.
Ja bym się najpierw upewniła czy ciąża jest prawidłowa.