reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

Oczywiście i to rozumiem. Jestem bo chciałam potwierdzić ciążę dlatego zrobiłam betę. Decyzja jest podjęta chociaż jeszcze się waham . Nie pójdę do ginekologa z prostego powodu- żeby nie być z rejestrze ciąż.
A ja Ci powiem z perspektywy osobę, która to zrobiła..to była 4 ciąża, nie będę opisywała szczegółów, dlaczego i z jakich powodów, ale powiem jedno, do dziś to przeżywam i wiem, że nigdy więcej bym tego nie zrobiła, nigdy. A teraz kiedy okres mi się spóźnia i mogę być w 4 ciąży to inaczej na to patrzę, mąż wie, że już nigdy byśmy tego nie powtórzyli. A rejestr? Ja byłam u gina i co ten rejestr, nikt nie pytał, nie czepial się, można powiedzieć, że miało się krwotok, itp. ale.. ja będę żyła z tym krzyżem do końca życia, ale jeśli masz choć cień zawahania to znaczy że pewna nie jestes

reklama
A ja dziewczyny się witam, choć jeszcze pewna nie jestem.. mam 3 dzieci - 10, 8 i 4 latka. Nie planowaliśmy kolejnego dziecka, ale miesiąc temu się zdążyło..i juz mam dzień spóźnienia, a mam regularne jak w zegarku, do tego piersi mocno bolą i brzuch. Boje się. Czy są tu mamy 3 dzieci i spodziewają się następnego?

Zapytałam tylko o betę. Bo wydała mi się podejrzanie wysoka. To wszystko. Każdy niesie z sobą jakąś historię. Dla mnie ważniejsza jest praca.
Jeśli praca jest dla Ciebie tak szalenie ważna, to może zadbaj o swoje zdrowie, żebyś mogła z uśmiechem na ustach pracować? Jak dziewczyny pisały, możesz być w stanie, który grozi Twojemu życiu i zdrowiu, a bez badania dowiesz się, jak będzie bardzo albo za późno.
Weź też pod uwagę, z jakim rodzajem publiczności piszesz, bo potrzebujesz pomocy psychologa, nie kobiet, które chcą ciąże utrzymać, a które są po stratach na różnym etapie, nieudanych zabiegach i co nie tylko.

A ja dziewczyny się witam, choć jeszcze pewna nie jestem.. mam 3 dzieci - 10, 8 i 4 latka. Nie planowaliśmy kolejnego dziecka, ale miesiąc temu się zdążyło..i juz mam dzień spóźnienia, a mam regularne jak w zegarku, do tego piersi mocno bolą i brzuch. Boje się. Czy są tu mamy 3 dzieci i spodziewają się następnego?
Witaj, ja czekam na 6 dziecko, damy radę!!

O żeż, nie załapałam, że masz aż tyle dzieciakow! Kilka innych dziewczyn pisało chyba o 3-4, to będziecie moją kopalnią wiedzy dla nowicjusza :D
Ja już weteranka 😅
Tak u mnie w domu piąteczka, ale trójka to już nastolatki takie konkret, najstarszy syn skończył 13 marca 18 lat ( teraz termin też na 13 marca😆) córa 17 prawie i syn 14 rok leci....no i maluchy córka 6 w grudniu i synek 3 we wrzesniu.
3 porody naturalne za mną i 2 cc, także conieco tam wiem 😁

Ja już weteranka 😅
Tak u mnie w domu piąteczka, ale trójka to już nastolatki takie konkret, najstarszy syn skończył 13 marca 18 lat ( teraz termin też na 13 marca😆) córa 17 prawie i syn 14 rok leci....no i maluchy córka 6 w grudniu i synek 3 we wrzesniu.
3 porody naturalne za mną i 2 cc, także conieco tam wiem 😁
Zostajesz porodowym sensejem :D

reklama
Do góry