Beta w ciąży raczej nie ma górnych wartości, więc niektóre dziewczyny będą mieć 600 a niektóre 20. Może też owulacja była szybciej niż Ci się wydaje.Boję się bardzo czy ktoś miał tak wysoką betę w przeddzień planowanej miesiączki?
reklama
hemoglobina
Moderator
Wysokość bety zależy od tego, kiedy była owulacja i kiedy doszło do zagnieżdżenia. Jeśli u Ciebie stało się to wcześniej, to masz wyższą betę.Boję się bardzo czy ktoś miał tak wysoką betę w przeddzień planowanej miesiączki?
W poprzedniej ciąży miałam w przeddzień spodziewanej miesiączki ponad 700. W tej nie pamiętam, ale też coś koło tego.
Zagubiona-we-mgle
Fanka BB :)
4-5 tydzień właśnie nie jest możliwe. Dziękuję za odpowiedziJesteś w ciąży albo masz chorobę, która powoduje podniesienie poziomu tego hormony, np. nowotwór. Wynik wskazuje na 4-5 tydzień ciąży. Tyle.
Doktur_M
Moderator
Podoba mi się Twoje zdanie o tym, że nie musisz szaleć z miłości. Nie musisz! A co jak będzie gardził risotto? Możesz wcale nie być powalona tuż po porodzie, jak Ci podadzą dziecko. Miłość przychodzi z czasem, dla jednego ten czas to pozytywny test, dla drugiego 3 tygodnie po porodzie, wszyscy jesteśmy inni pod tym kątem.Byłam na usg w 5+3 i lekarz widział pecherzyk ciążowy (betę obstawiam na jakieś 15tys). Odnośnie usg.
Odnośnie objawów - ja też jestem strasznie zmęczona, zaczynam reagować pewna awersja na niektóre jedzenie (aktualnie mam problem z risotto, które uwielbiam ). No i siusiu. I bolały mnie cycki. Ech.
Jestem strasznie niespokojna i jakby zestresowana ta cała sytuacja, zmianami, wyobrażeniem sobie, jak będzie wyglądać moje życie itd. Dlatego tak mało się odzywam. Ale staram się powtarzać sobie, że to normalne, że czuję się niepewnie, że hormony robią swoje, że nie muszę szaleć z miłości od pozytywnego testu do kogoś, kogo nie znam (mimo że ciąża planowana). Na szczęście chodzę i tak na terapię, więc w czwartek mam wizytę, to liczę, że trzeźwe spojrzenie psychologa i jej logiczne argumenty trochę uspokoją moje myślenie.
hemoglobina
Moderator
U każdego beta przyrasta inaczej. Miałam taką betę w ok. 3+5 lub 3+6, to jest zaczęty 4 tydzień. Ciążę liczymy od dnia ostatniej miesiączki, a nie według widełek i nie według wielkości bety (każda ma inną długość cyklu)!4-5 tydzień właśnie nie jest możliwe. Dziękuję za odpowiedzi
Termin dokładny ustala się na usg.
Twoja beta JEST NORMALNA!!!
Zagubiona-we-mgle
A co jeśli się już wie że miłość nigdy nie przyjdzie?Podoba mi się Twoje zdanie o tym, że nie musisz szaleć z miłości. Nie musisz! A co jak będzie gardził risotto? Możesz wcale nie być powalona tuż po porodzie, jak Ci podadzą dziecko. Miłość przychodzi z czasem, dla jednego ten czas to pozytywny test, dla drugiego 3 tygodnie po porodzie, wszyscy jesteśmy inni pod tym kątem.
Doktur_M
Moderator
Się nigdy nie wie z absolutną pewnością.A co jeśli się już wie że miłość nigdy nie przyjdzie?
Nie chcę wchodzić w dyskusję, bo mam mgliste wspomnienie posta, w którym informujesz o podjęciu decyzji, ale jednak wracasz do wątku, na którym są kobiety chcące spróbować, mimo wielu obaw i trudności. Jeśli zmienisz zdanie, zawsze postaram się znaleźć słowa, które mogą pomóc (mogą to słowo klucz, nie jestem specjalistą). Jeśli trwasz przy swojej decyzji to nie wiem, czego oczekujesz od tego wątku.
Zagubiona-we-mgle
Zrobiłam betę z krwi żeby mieć pewność. To wszystko. Zaszłam w ciążę mając założoną spiralę.Się nigdy nie wie z absolutną pewnością.
Nie chcę wchodzić w dyskusję, bo mam mgliste wspomnienie posta, w którym informujesz o podjęciu decyzji, ale jednak wracasz do wątku, na którym są kobiety chcące spróbować, mimo wielu obaw i trudności. Jeśli zmienisz zdanie, zawsze postaram się znaleźć słowa, które mogą pomóc (mogą to słowo klucz, nie jestem specjalistą). Jeśli trwasz przy swojej decyzji to nie wiem, czego oczekujesz od tego wątku.
Doktur_M
Moderator
To się zdarza przy spiralach, stety albo niestety. Twoje beta wskazuje na ciążę, tak trzymając się typowo różnych tabelek możesz być 2-3 tygodnie po zapłodnieniu (one zazwyczaj zakładają książkowe owulacje 14 dnia cyklu i cykle 28 dni). Jak dziewczyny pisały, tutaj nie ma sztywnych norm i tak naprawdę każdy wynik powyżej 5 jest traktowany jako pozytywny. Pewność co do tego, czy i jaka to ciąża i gdzie umiejscowiona, da w odpowiednim czasie USG.Zrobiłam betę z krwi żeby mieć pewność. To wszystko. Zaszłam w ciążę mając założoną spiralę.
reklama
Zagubiona-we-mgle
Rozumiem. Niestety nie mogę pójść na USG nawet prywatnie bo założą mi kartę ciąży i wpiszą do rejestruTo się zdarza przy spiralach, stety albo niestety. Twoje beta wskazuje na ciążę, tak trzymając się typowo różnych tabelek możesz być 2-3 tygodnie po zapłodnieniu (one zazwyczaj zakładają książkowe owulacje 14 dnia cyklu i cykle 28 dni). Jak dziewczyny pisały, tutaj nie ma sztywnych norm i tak naprawdę każdy wynik powyżej 5 jest traktowany jako pozytywny. Pewność co do tego, czy i jaka to ciąża i gdzie umiejscowiona, da w odpowiednim czasie USG.