reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2025

No ja nam wszystkim życzę, żeby mdłości i nudności nas szerokim łukiem omijały! Tego się chyba najbardziej obawiam, mimo że emetofobii jako takiej nie mam.
Ja się okropnie boję mdlosci, raz że praca, a dwa że dzieci którymi się trzeba zająć, a ja wtedy nie funkcjonuje....słyszałam że jest jakiś nowy lek, niby genialny....ale na recepte kurde🤐

reklama
Ja się okropnie boję mdlosci, raz że praca, a dwa że dzieci którymi się trzeba zająć, a ja wtedy nie funkcjonuje....słyszałam że jest jakiś nowy lek, niby genialny....ale na recepte kurde🤐
Mnie jak dopadają mdłości, to też jestem już nie do życia i nie potrafię normalnie funkcjonować.;-(( zaraz atakuje mnie taki lęk i różne objawy jak przy nerwicy lękowej .. i też się bardzo tego boję bo już powoli zaczynam je chyba odczuwać... ;-((

Mnie jak dopadają mdłości, to też jestem już nie do życia i nie potrafię normalnie funkcjonować.;-(( zaraz atakuje mnie taki lęk i różne objawy jak przy nerwicy lękowej .. i też się bardzo tego boję bo już powoli zaczynam je chyba odczuwać... ;-((
Będzie dobrze !! Staraj się być spokojna, nerwy nasilają objawy.

Próbujesz z imbirami i innymi w miarę jeszcze naturalnymi sposobami? Może sam początek chociaż złagodzą, bo te mdłosci naprawdę potrafią rozwalić cały dzień...

X o n v e a...taki lek ale z przepisu lekarza, znajoma mówiła że działa cuda, zamierzam go mieć.

Próbujesz z imbirami i innymi w miarę jeszcze naturalnymi sposobami? Może sam początek chociaż złagodzą, bo te mdłosci naprawdę potrafią rozwalić cały dzień...
Ja miałam każda ciążę z miłościami, pamiętam jak chodziłam po biedronce i cały czas mi się cofało 🤢 coś okropnego.

No ja nam wszystkim życzę, żeby mdłości i nudności nas szerokim łukiem omijały! Tego się chyba najbardziej obawiam, mimo że emetofobii jako takiej nie mam.
ja mam ogromną. Od 6 roku życia mnie trzyma. Zawsze mam przy sobie aviomarin tak na wszelki w. Wymiotowałam ostatni raz 26 lat temu. Sama na sobie stosuje psychoterapię behawioralno-poznawcza i rzucam się na głęboką wodę studiując pielęgniarstwo. U mnie z objawów to znów chudnięcie i mulenie. Z racji że wciąż karmię jakoś bardzo nie odczuwam cycków. Częściej sikam. Szybciej się męcze i czasem kręci mi się w głowie.

My cały czas sprzątamy, montujemy, robimy wylewki bo wróciliśmy do mojego rodzinnego domu i adaptujemy poddasze samodzielnie ( mój mąż to humanista- historyk rekonstruktor) więc można sobie wyobrazić jak to idzie ale jakoś przemy do przodu.

jest i naprawdę działa cuda. Jeden minus w cholerę drogi bo jak musisz brak maksymalna dawkę to 85 zł wychodzi na 5 dni

Ja miałam każda ciążę z miłościami, pamiętam jak chodziłam po biedronce i cały czas mi się cofało 🤢 coś okropnego.
To moja pierwsza ciąża w życiu i do końca nie wiem, czego się spodziewać i o co chodzi. Najbardziej mdłości się boję, bo mam raczej tendencje do drugiego końca i te zniosę, laptop na kolana i pracujemy z tronu :p Jeszcze mi na głowę wchodzi wyższe ryzyko poronień przy endometriozie i jak tylko poczuję, że coś mi wycieka, to w myślach odprawiam wszelkie modły, żeby to nie była krew.

reklama
ja mam ogromną. Od 6 roku życia mnie trzyma. Zawsze mam przy sobie aviomarin tak na wszelki w. Wymiotowałam ostatni raz 26 lat temu. Sama na sobie stosuje psychoterapię behawioralno-poznawcza i rzucam się na głęboką wodę studiując pielęgniarstwo. U mnie z objawów to znów chudnięcie i mulenie. Z racji że wciąż karmię jakoś bardzo nie odczuwam cycków. Częściej sikam. Szybciej się męcze i czasem kręci mi się w głowie.

My cały czas sprzątamy, montujemy, robimy wylewki bo wróciliśmy do mojego rodzinnego domu i adaptujemy poddasze samodzielnie ( mój mąż to humanista- historyk rekonstruktor) więc można sobie wyobrazić jak to idzie ale jakoś przemy do przodu.
No ja sobie ubzdurałam, że do przyjazdu znajomych musimy panele położyć i szpachlę zrobić w łazience, gdzie wcale nie musimy, więc rozumiem ułamek Waszych doznań.

Ale pielęgniarstwo przy emetofobii... szacun z głębi, naprawdę.

Do góry