reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2020

@kipotka ja mojemu mówię że ma jeszcze grzecznie siedzieć i się nie spieszyć, choć nie ukrywam że chciałabym aby już był ten 38 - 39 tydzień :)
Ja mam dzisiaj 39+0 I jeszcze nie czuje się gotowa... Zobaczymu co będzie... Przeczytałam w książce że w ostatnim tygodniu dziecko pobiera od matki dużo przeciwciał wiec niech siedzi, chociaż powoli robi się słoniątko ;)

reklama
Ja mam dzisiaj 39+0 I jeszcze nie czuje się gotowa... Zobaczymu co będzie... Przeczytałam w książce że w ostatnim tygodniu dziecko pobiera od matki dużo przeciwciał wiec niech siedzi, chociaż powoli robi się słoniątko ;)
Jeśli nie czujesz się gotowa, to super że Maluch grzecznie siedzi w brzuszku. To idealna sytuacja urodzić w dobrym czasie gdy już będziemy gotowe. Trzymam kciuki za lekki poród :)

O, to bardzo jestem ciekawa kiedy urodzimy czy w tym samym czasie :) Mierzysz brzuszek? Ja zmierzyłam tydzień temu (89-90 cm w pępku) ale przez tydzień nic nie urósł i zastanawiam się czy to jest prawidłowe. Do czwartku będę w niepewności ile mierzy i waży mój Synuś.
Nie mierzylam. Teraz zmierzylam i mam 99 cm -pewnie podobnie mam w biodrach.. Co za proporcje 😂😂😂 niczym bałwanek

Ostatnia edycja:
Szpital wybrałam ale oddział położnych a nie taki typowy (troszkę się obawiałam w domu, to pierwsze dziecko więc nie wiem czego się dokładnie spodziewać).
Na zajęciach oglądaliśmy sale i są bardzo przytulne. W każdej jest prysznic z toaletą, kanapy (piankowe chyba, nieprzemakalne takie), piłki, w niektórych jest w takim mini pomieszczeniu wanna (cudownych rozmiarów, marzy mi sie taka w domu ale na marzeniach musze skończyć 😉). No i plus ogromny, że sale są pojedyncze.
Te Twoje świece brzmią cudownie😍
A co do prasowania to osobiście tego nienawidzę. Wyprasowalam absolutne minimum za co zgarnelam od mamy spojrzenie pelne nagany ("bo ja tobie to wszystko prasowalam") 😂
Ja się cały czas dygam czy iść na salę porodów naturalnych czy na normalną. Dopuszczam mimo wszystko nacięcie krocza czy podanie znieczulenia (bo wiem jak nieprzewidywalny jest poród) ... Przygotowuje ciało i głowę do tego żeby obyło się bez
Niestety oglądając szpital usłyszałam, że na naturalnych nie ma możliwości nacięcia krocza... Że muszę być przeniesiona na normalny
... Ju to widzę!!!! 🤦‍♀️ w trakcie partych😳😂

Nie lubię takich sytuacji " bez wyjścia"- takich w których jestem zależna od innych (bo odpala mi się atak paniki)
Dziewczyna która rodziła w tym moim wybranym szpitalu, twierdzi że metoda na to jest wykupienie położnej - wtedy i w razie co anestezjolog się znajdzie który niby nie ma wejśia na ta salę i wszystkie inne zabezpieczacze do których nie będę musiała się przenosic
Oni tu mam możliwość porodu do wody 😍

@jarana13 ja też lubie mieć wszystko wcześniej więc to, że jeszcze nie jestem spakowana i rzeczy niepoprane powoduje, że pomału tuptam nóżkami :)
A w jakiej temperaturze pierzecie? Naczytałam się że 40 albo najlepiej 60 stopni, ale z drugiej strony nie wiem czy jest ąz taka potrzeba sterylności 🤔 poza tym na większości ubranek, które mam jest na30st. i boję się że jak wrzuce na więcej to z rozmiaru 56 albo 62 zrobi się 50 🤗

Cześć dziewczyny :) ja ostatnio czuje się coraz gorzej ciągle wymiotuje, i jeszcze rozwolnienie. Dziś zaczęło mnie boleć ucho :/ masakra. Mam mega napadu gorącą, a za jakiś czas musz3 się grzać pod kocem. Miałam wizytę u ginekologa z moim brzdacem jest wszytko okej. Miała być malutka do 3 kg A już waży 3100 :D . Znacie jakieś sposoby żeby szybciej urodzić ;)?

@jarana13 ja też lubie mieć wszystko wcześniej więc to, że jeszcze nie jestem spakowana i rzeczy niepoprane powoduje, że pomału tuptam nóżkami :)
A w jakiej temperaturze pierzecie? Naczytałam się że 40 albo najlepiej 60 stopni, ale z drugiej strony nie wiem czy jest ąz taka potrzeba sterylności 🤔 poza tym na większości ubranek, które mam jest na30st. i boję się że jak wrzuce na więcej to z rozmiaru 56 albo 62 zrobi się 50 🤗
Ja wszytko pralam w 40 stopniach :) uważam że nauczenie dziecka od początku takiej sterylnosci może później powodować jakieś alergie itd. Podobno przy pierwszym dziecku każda kobieta ma szał na sterylnosci i prasowanie. A przy drugim już nawet nie zwraca na to uwagi

Hej, byłam wczoraj w szpitalu bo lekarz dał mi skierowanie ze względu na hipotrofie małej. Ale waży 2600 w 37 tc. Od miesiąca nie urosły jej nóżki i rączki. Nie przyjęli mnie bo nie ma miejsca, umówili na przyszły czwartek na badania, ale doradzali żeby szukać miejsca po innych szpitalach. Mała ma za krótkie kości od samego początku, a tu nagle się obudzili wg mnie. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale pohechalam do.domu i wrócę do szpitala w czwartek.

reklama
@Werka0913 dokładnie mam takie samo zdanie, ale że to pierwsze dziecko to się zastanawiam czy aby napewno nie trzeba tak sterylnie. Też myślałam, żeby poprać w 40 stopniach, to taki kompromis między 30 a 60 😉 a odnośnie Twoich objawów to myślę że to już tuż tuż jak masz nudności i biegunkę :) pewnie lada dzień napiszesz Nam że Ty już po :)

Do góry