reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

@kipotka ja mojemu mówię że ma jeszcze grzecznie siedzieć i się nie spieszyć, choć nie ukrywam że chciałabym aby już był ten 38 - 39 tydzień :)
Ja mam dzisiaj 39+0 I jeszcze nie czuje się gotowa... Zobaczymu co będzie... Przeczytałam w książce że w ostatnim tygodniu dziecko pobiera od matki dużo przeciwciał wiec niech siedzi, chociaż powoli robi się słoniątko ;)

reklama
Ja mam dzisiaj 39+0 I jeszcze nie czuje się gotowa... Zobaczymu co będzie... Przeczytałam w książce że w ostatnim tygodniu dziecko pobiera od matki dużo przeciwciał wiec niech siedzi, chociaż powoli robi się słoniątko ;)
Jeśli nie czujesz się gotowa, to super że Maluch grzecznie siedzi w brzuszku. To idealna sytuacja urodzić w dobrym czasie gdy już będziemy gotowe. Trzymam kciuki za lekki poród :)

O, to bardzo jestem ciekawa kiedy urodzimy czy w tym samym czasie :) Mierzysz brzuszek? Ja zmierzyłam tydzień temu (89-90 cm w pępku) ale przez tydzień nic nie urósł i zastanawiam się czy to jest prawidłowe. Do czwartku będę w niepewności ile mierzy i waży mój Synuś.
Nie mierzylam. Teraz zmierzylam i mam 99 cm -pewnie podobnie mam w biodrach.. Co za proporcje 😂😂😂 niczym bałwanek

Ostatnia edycja:
Szpital wybrałam ale oddział położnych a nie taki typowy (troszkę się obawiałam w domu, to pierwsze dziecko więc nie wiem czego się dokładnie spodziewać).
Na zajęciach oglądaliśmy sale i są bardzo przytulne. W każdej jest prysznic z toaletą, kanapy (piankowe chyba, nieprzemakalne takie), piłki, w niektórych jest w takim mini pomieszczeniu wanna (cudownych rozmiarów, marzy mi sie taka w domu ale na marzeniach musze skończyć 😉). No i plus ogromny, że sale są pojedyncze.
Te Twoje świece brzmią cudownie😍
A co do prasowania to osobiście tego nienawidzę. Wyprasowalam absolutne minimum za co zgarnelam od mamy spojrzenie pelne nagany ("bo ja tobie to wszystko prasowalam") 😂
Ja się cały czas dygam czy iść na salę porodów naturalnych czy na normalną. Dopuszczam mimo wszystko nacięcie krocza czy podanie znieczulenia (bo wiem jak nieprzewidywalny jest poród) ... Przygotowuje ciało i głowę do tego żeby obyło się bez
Niestety oglądając szpital usłyszałam, że na naturalnych nie ma możliwości nacięcia krocza... Że muszę być przeniesiona na normalny
... Ju to widzę!!!! 🤦‍♀️ w trakcie partych😳😂

Nie lubię takich sytuacji " bez wyjścia"- takich w których jestem zależna od innych (bo odpala mi się atak paniki)
Dziewczyna która rodziła w tym moim wybranym szpitalu, twierdzi że metoda na to jest wykupienie położnej - wtedy i w razie co anestezjolog się znajdzie który niby nie ma wejśia na ta salę i wszystkie inne zabezpieczacze do których nie będę musiała się przenosic
Oni tu mam możliwość porodu do wody 😍

@jarana13 ja też lubie mieć wszystko wcześniej więc to, że jeszcze nie jestem spakowana i rzeczy niepoprane powoduje, że pomału tuptam nóżkami :)
A w jakiej temperaturze pierzecie? Naczytałam się że 40 albo najlepiej 60 stopni, ale z drugiej strony nie wiem czy jest ąz taka potrzeba sterylności 🤔 poza tym na większości ubranek, które mam jest na30st. i boję się że jak wrzuce na więcej to z rozmiaru 56 albo 62 zrobi się 50 🤗

Cześć dziewczyny :) ja ostatnio czuje się coraz gorzej ciągle wymiotuje, i jeszcze rozwolnienie. Dziś zaczęło mnie boleć ucho :/ masakra. Mam mega napadu gorącą, a za jakiś czas musz3 się grzać pod kocem. Miałam wizytę u ginekologa z moim brzdacem jest wszytko okej. Miała być malutka do 3 kg A już waży 3100 :D . Znacie jakieś sposoby żeby szybciej urodzić ;)?

@jarana13 ja też lubie mieć wszystko wcześniej więc to, że jeszcze nie jestem spakowana i rzeczy niepoprane powoduje, że pomału tuptam nóżkami :)
A w jakiej temperaturze pierzecie? Naczytałam się że 40 albo najlepiej 60 stopni, ale z drugiej strony nie wiem czy jest ąz taka potrzeba sterylności 🤔 poza tym na większości ubranek, które mam jest na30st. i boję się że jak wrzuce na więcej to z rozmiaru 56 albo 62 zrobi się 50 🤗
Ja wszytko pralam w 40 stopniach :) uważam że nauczenie dziecka od początku takiej sterylnosci może później powodować jakieś alergie itd. Podobno przy pierwszym dziecku każda kobieta ma szał na sterylnosci i prasowanie. A przy drugim już nawet nie zwraca na to uwagi

Hej, byłam wczoraj w szpitalu bo lekarz dał mi skierowanie ze względu na hipotrofie małej. Ale waży 2600 w 37 tc. Od miesiąca nie urosły jej nóżki i rączki. Nie przyjęli mnie bo nie ma miejsca, umówili na przyszły czwartek na badania, ale doradzali żeby szukać miejsca po innych szpitalach. Mała ma za krótkie kości od samego początku, a tu nagle się obudzili wg mnie. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale pohechalam do.domu i wrócę do szpitala w czwartek.

reklama
@Werka0913 dokładnie mam takie samo zdanie, ale że to pierwsze dziecko to się zastanawiam czy aby napewno nie trzeba tak sterylnie. Też myślałam, żeby poprać w 40 stopniach, to taki kompromis między 30 a 60 😉 a odnośnie Twoich objawów to myślę że to już tuż tuż jak masz nudności i biegunkę :) pewnie lada dzień napiszesz Nam że Ty już po :)

Do góry