reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Może to dziwna i nie zdrowa rada, ale jak mnie meczy zgaga, to pomaga mi pół puszki mocno gazowanej coli. P.s. Zgagę mocno potęguje pomidory, ja uwielbiam, ale po zupie czy sosach do spaghetti tak mi wszystko podchodzi, ze spać się nie da. Wrzątek z cytryną też jest ok na noc powoli wypić.
Ja nie mam po pomidorach ani sosie pomidorowym. Ale wystarczy majonez albo coś bardziej przyprawionego i już się pojawia

reklama
Może to dziwna i nie zdrowa rada, ale jak mnie meczy zgaga, to pomaga mi pół puszki mocno gazowanej coli. P.s. Zgagę mocno potęguje pomidory, ja uwielbiam, ale po zupie czy sosach do spaghetti tak mi wszystko podchodzi, ze spać się nie da. Wrzątek z cytryną też jest ok na noc powoli wypić.
Eh, no właśnie! Czytałam o pomidorach ale jakoś nie skojarzyłam tego z zupą pomidorową która robię zawsze na przecierach swoich a nie koncentracie 🙈
Dziś w nocy był spokój mimo że jak się kładłam spać to jeszcze mi podchodzilo
Ciekawe czy te zioła faktycznie pomogły bo i po śniadaniu też jest ok.

Ja nie mam po pomidorach ani sosie pomidorowym. Ale wystarczy majonez albo coś bardziej przyprawionego i już się pojawia
To jest ponoć istna loteria ... Każdej z nas co innego taki efekt może wywołać. Wczoraj jak czytałam to największy problem stanowi po prostu to że w trakcie ciąży hormony powodują zwiotczenienie tych mięśni które odpowiadają za domkniecie układu pokarmowego. Warto po prostu jeść produkty które zmniejszają kwasowości żołądka bo nawet jak " się ulewa" to nie ma nic gorszego jaknulewa się na kwasno🤔😳

Dziewczyny, u mnie powrócił problemem z poprzednich ciąż, w nocy łapią mnie skurcze w łydkach 😟 I nie wiem czy to przez to, że wczoraj się napracowalam czy już tak zostanie. Też tak macie? Chciałabym już iść na zwolnienie a tu jeszcze 6 tygodni do porodu...

Dziewczyny, u mnie powrócił problemem z poprzednich ciąż, w nocy łapią mnie skurcze w łydkach 😟 I nie wiem czy to przez to, że wczoraj się napracowalam czy już tak zostanie. Też tak macie? Chciałabym już iść na zwolnienie a tu jeszcze 6 tygodni do porodu...
Nie martw się, to z przepracowania pewnie 🙂 miałam dokładnie tak samo - w dzień dużo rzeczy robiłam (nie wiem jaki masz charakter pracy ale mi wystarczyło dłuższe stanie w kuchni) i miałam zagwarantowane mega skurcze w nocy ale to takie ze noga bolała mnie przez trzy dni... więcej odpoczywaj z nogami do góry ☺️ Mi lekarz kazał jeszcze brać magnez forte 3 razy dziennie ale to lepiej skonsultuj ze swoim prowadzącym 🙂🙂
Pięknej niedzieli!☺️

Nie martw się, to z przepracowania pewnie [emoji846] miałam dokładnie tak samo - w dzień dużo rzeczy robiłam (nie wiem jaki masz charakter pracy ale mi wystarczyło dłuższe stanie w kuchni) i miałam zagwarantowane mega skurcze w nocy ale to takie ze noga bolała mnie przez trzy dni... więcej odpoczywaj z nogami do góry [emoji5] Mi lekarz kazał jeszcze brać magnez forte 3 razy dziennie ale to lepiej skonsultuj ze swoim prowadzącym [emoji846][emoji846]
Pięknej niedzieli![emoji5]

Ile magnezu ma tabletka ?

Mnie póki co raz skurcz złapał ale łydka przez tydzień bolała 🙈
Ja nie pracuje więc nie wiem czy to kwestia przepracowywania się - wychodzę z założenia że moje ciało w ciąży wykonuje wystarczającą robotę - więc go dodatkowo nie forsuje
A czemu nie możesz iść na zwolnienie???

Dziewczyny mam do was prośbę, siostra mojej koleżanki pisze pracę mgr, jak jesteście w stanie zrobić dla niej ankietę byłabym wdzięczna, mi to zajęło 2 minuty.

reklama
Hej dziewczyny, ja dzisiaj w nocy miałam przez 40 min skurcze, takie 20 sekundowe. Jak ja się przestraszylam, a nawet torby nie mam skapokwanej do szpitala. Dzisiaj idę do swojego giną, zobaczymy co mi powie, martwię się, że dużo za wcześnie będę musiała rodzić 😟 To trzecia ciąża a nigdy wcześniej nie miałam takich skurczy. Też macie takie mocne te przepowiadające?

Do góry