Oo to jak będziesz po rozmowie z siostra, dasz znać proszę jakie wskazówki Ci dała? o nutridrinkach slyszlam od znajomej ale ile w tym prawdy nie wiem To tez mój pierwszy poród i nie chce być głodna bo jak jestem głodna to jestem zła chociaż z drugiej strony jak się wścieknie to może szybciej urodzęJa muszę siostrę podpytać jak to wyglądało u niej, bo rodziła w tym szpitalu 3 lata temu. To mój pierwszy poród, więc nie wiem na co się przyszykować
reklama
Feline88
Fanka BB :)
Ja tez mam cukrzyce ale bez insuliny wiec takie bezcukrowe chyba wezmę - jeszcze się zastanawiam i muszę pogadać z moim lekarzem
Ubranek biorę po 5 - głównie pajace i kaftaniki plus czapeczki, dokładna listę rzeczy co wzięłam mogę Ci podać w niedziele bo wtedy już będę wiedziała na sto procent co spakowalam [emoji16] na razie masowo prasuje [emoji85]jakby mi ktoś podrzucił swoje pranie do wypracowania to nawet bym nie zauważyła [emoji23]
U mnie na stronie szpitala jest napisane , że można wziąć swoje ubranka i tyle .
Też pewnie wezmę 5 kaftaników i 5 pajacy , plus ze dwie czapki i dwa niedrapki i chyba wystarczy .
Plus pampersy .
Ja już poprasowane - dobrze , ze już kiedyś to ogarnelam , bo teraz nie dałoby rady .
A zamówiłam biusztonosze do karmienia w standardowym rozmiarze jaki nosze - dziś przyszły - pół cycki mi nie schowały [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] zakupy internetowe [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]
Oprócz listy ze strony szpitala, kieruje się tez podana przez mameginekolog w segregatorzeU mnie na stronie szpitala jest napisane , że można wziąć swoje ubranka i tyle .
Też pewnie wezmę 5 kaftaników i 5 pajacy , plus ze dwie czapki i dwa niedrapki i chyba wystarczy .
Plus pampersy .
Ja już poprasowane - dobrze , ze już kiedyś to ogarnelam , bo teraz nie dałoby rady .
A zamówiłam biusztonosze do karmienia w standardowym rozmiarze jaki nosze - dziś przyszły - pół cycki mi nie schowały [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] zakupy internetowe [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]
A gdzie zamawiałas staniki? Ja wczoraj kupiłam dwa bez fiszbin ale chyba dokupie jeszcze jeden „w razie czego”. Kupowałam obwod taki jak mam teraz a miseczkę większa o jeden ale jest podobno bardzo elastyczny
Feline88
Oprócz listy ze strony szpitala, kieruje się tez podana przez mameginekolog w segregatorze [emoji846]
A gdzie zamawiałas staniki? Ja wczoraj kupiłam dwa bez fiszbin ale chyba dokupie jeszcze jeden „w razie czego”. Kupowałam obwod taki jak mam teraz a miseczkę większa o jeden ale jest podobno bardzo elastyczny [emoji854]
Na Allegro . No ja właśnie zrobiłam tak samo , ale okazały się za małe . Tez bez fiszbin - takie bawełniaczki . No cóż
Biustonosz to chyba jednak lepiej iść przymierzyć jeden nawet ładny trafiłam - wyglada jak sportowy wiec nie jest złe. Drugi niestety nie grzeszy uroda - jest przede wszystkim funkcjonalnyNa Allegro . No ja właśnie zrobiłam tak samo , ale okazały się za małe . Tez bez fiszbin - takie bawełniaczki . No cóż
Agnness
Pewnie, ale to raczej w środę albo wtorek. Prędzej się z nią raczej nie zobaczę. Chociaż z drugiej strony w karcie porodu od położnej mam zapis o jedzeniu i piciu, więc chyba nie będzie problemu. Tylko co wybraćOo to jak będziesz po rozmowie z siostra, dasz znać proszę jakie wskazówki Ci dała? o nutridrinkach slyszlam od znajomej ale ile w tym prawdy nie wiem To tez mój pierwszy poród i nie chce być głodna bo jak jestem głodna to jestem zła chociaż z drugiej strony jak się wścieknie to może szybciej urodzę
Ja to i zła jestem i źle się czuję wtedy. Dlatego też z jednej strony chce jechać jak najpóźniej, żeby się nie męczyć w szpitalu, a z drugiej mąż będzie miał 200 km do przejechania, więc dobrze żeby zdążył
Agnness
Dużo osób chwali te z hm i z Lidla. Ja na razie jeszcze nie mam takiego typowego do karmienia. Z drugiej strony cały czas się zastanawiam czy mi się jeszcze rozmiar zmieni czy nie.. Najwyżej będę biegać po sklepach jak wyjdę ze szpitalaBiustonosz to chyba jednak lepiej iść przymierzyć jeden nawet ładny trafiłam - wyglada jak sportowy wiec nie jest złe. Drugi niestety nie grzeszy uroda - jest przede wszystkim funkcjonalny
Ja kupowałam u braffiterki ale nie pamietam co to za marki natomiast przepiękne i doskonałej jakości biustonosze do karmienia ma miraclemakers - polecamDużo osób chwali te z hm i z Lidla. Ja na razie jeszcze nie mam takiego typowego do karmienia. Z drugiej strony cały czas się zastanawiam czy mi się jeszcze rozmiar zmieni czy nie.. Najwyżej będę biegać po sklepach jak wyjdę ze szpitala
Feline88
Biustonosz to chyba jednak lepiej iść przymierzyć [emoji846] jeden nawet ładny trafiłam - wyglada jak sportowy wiec nie jest złe. Drugi niestety nie grzeszy uroda - jest przede wszystkim funkcjonalny [emoji12]
No właśnie pewnie tak to się skończy - nie chciałam tez przepłacać , bo tak naprawdę nie wiem czy będę to użytkować później czy nie .
Tym bardziej , ze po szpitalu trzeba to wszystko wyprać w 90 stopniach i obawiam się co może zostać z tych rzeczy
reklama
Feline88
Na Allegro . No ja właśnie zrobiłam tak samo , ale okazały się za małe . Tez bez fiszbin - takie bawełniaczki . No cóż
Ja zrobiłam sobie zrzuty wczoraj .
Może komuś się przyda [emoji3]