reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2020

Ja muszę siostrę podpytać jak to wyglądało u niej, bo rodziła w tym szpitalu 3 lata temu. To mój pierwszy poród, więc nie wiem na co się przyszykować :)
Oo to jak będziesz po rozmowie z siostra, dasz znać proszę jakie wskazówki Ci dała?🙂 o nutridrinkach slyszlam od znajomej ale ile w tym prawdy nie wiem 🤷🏻‍♀️ To tez mój pierwszy poród i nie chce być głodna bo jak jestem głodna to jestem zła 😁 chociaż z drugiej strony jak się wścieknie to może szybciej urodzę 😂

reklama
Ja tez mam cukrzyce ale bez insuliny wiec takie bezcukrowe chyba wezmę - jeszcze się zastanawiam i muszę pogadać z moim lekarzem :)
Ubranek biorę po 5 - głównie pajace i kaftaniki plus czapeczki, dokładna listę rzeczy co wzięłam mogę Ci podać w niedziele bo wtedy już będę wiedziała na sto procent co spakowalam [emoji16] na razie masowo prasuje [emoji85]jakby mi ktoś podrzucił swoje pranie do wypracowania to nawet bym nie zauważyła [emoji23]

U mnie na stronie szpitala jest napisane , że można wziąć swoje ubranka i tyle .
Też pewnie wezmę 5 kaftaników i 5 pajacy , plus ze dwie czapki i dwa niedrapki i chyba wystarczy .
Plus pampersy .
Ja już poprasowane - dobrze , ze już kiedyś to ogarnelam , bo teraz nie dałoby rady .
A zamówiłam biusztonosze do karmienia w standardowym rozmiarze jaki nosze - dziś przyszły - pół cycki mi nie schowały [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ zakupy internetowe [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]

U mnie na stronie szpitala jest napisane , że można wziąć swoje ubranka i tyle .
Też pewnie wezmę 5 kaftaników i 5 pajacy , plus ze dwie czapki i dwa niedrapki i chyba wystarczy .
Plus pampersy .
Ja już poprasowane - dobrze , ze już kiedyś to ogarnelam , bo teraz nie dałoby rady .
A zamówiłam biusztonosze do karmienia w standardowym rozmiarze jaki nosze - dziś przyszły - pół cycki mi nie schowały [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ zakupy internetowe [emoji3][emoji3][emoji3][emoji3][emoji3]
Oprócz listy ze strony szpitala, kieruje się tez podana przez mameginekolog w segregatorze 🙂
A gdzie zamawiałas staniki? Ja wczoraj kupiłam dwa bez fiszbin ale chyba dokupie jeszcze jeden „w razie czego”. Kupowałam obwod taki jak mam teraz a miseczkę większa o jeden ale jest podobno bardzo elastyczny 🙃

Oprócz listy ze strony szpitala, kieruje się tez podana przez mameginekolog w segregatorze [emoji846]
A gdzie zamawiałas staniki? Ja wczoraj kupiłam dwa bez fiszbin ale chyba dokupie jeszcze jeden „w razie czego”. Kupowałam obwod taki jak mam teraz a miseczkę większa o jeden ale jest podobno bardzo elastyczny [emoji854]

Na Allegro . No ja właśnie zrobiłam tak samo , ale okazały się za małe . Tez bez fiszbin - takie bawełniaczki . No cóż 🤣🤣🤣

Na Allegro . No ja właśnie zrobiłam tak samo , ale okazały się za małe . Tez bez fiszbin - takie bawełniaczki . No cóż 🤣🤣🤣
Biustonosz to chyba jednak lepiej iść przymierzyć 🙂 jeden nawet ładny trafiłam - wyglada jak sportowy wiec nie jest złe. Drugi niestety nie grzeszy uroda - jest przede wszystkim funkcjonalny 😜

Oo to jak będziesz po rozmowie z siostra, dasz znać proszę jakie wskazówki Ci dała?🙂 o nutridrinkach slyszlam od znajomej ale ile w tym prawdy nie wiem 🤷🏻‍♀️ To tez mój pierwszy poród i nie chce być głodna bo jak jestem głodna to jestem zła 😁 chociaż z drugiej strony jak się wścieknie to może szybciej urodzę 😂
Pewnie, ale to raczej w środę albo wtorek. Prędzej się z nią raczej nie zobaczę. Chociaż z drugiej strony w karcie porodu od położnej mam zapis o jedzeniu i piciu, więc chyba nie będzie problemu. Tylko co wybrać :D
Ja to i zła jestem i źle się czuję wtedy. Dlatego też z jednej strony chce jechać jak najpóźniej, żeby się nie męczyć w szpitalu, a z drugiej mąż będzie miał 200 km do przejechania, więc dobrze żeby zdążył :D

Biustonosz to chyba jednak lepiej iść przymierzyć 🙂 jeden nawet ładny trafiłam - wyglada jak sportowy wiec nie jest złe. Drugi niestety nie grzeszy uroda - jest przede wszystkim funkcjonalny 😜
Dużo osób chwali te z hm i z Lidla. Ja na razie jeszcze nie mam takiego typowego do karmienia. Z drugiej strony cały czas się zastanawiam czy mi się jeszcze rozmiar zmieni czy nie.. Najwyżej będę biegać po sklepach jak wyjdę ze szpitala :D

Dużo osób chwali te z hm i z Lidla. Ja na razie jeszcze nie mam takiego typowego do karmienia. Z drugiej strony cały czas się zastanawiam czy mi się jeszcze rozmiar zmieni czy nie.. Najwyżej będę biegać po sklepach jak wyjdę ze szpitala :D
Ja kupowałam u braffiterki ale nie pamietam co to za marki 🙂 natomiast przepiękne i doskonałej jakości biustonosze do karmienia ma miraclemakers - polecam 😍

Biustonosz to chyba jednak lepiej iść przymierzyć [emoji846] jeden nawet ładny trafiłam - wyglada jak sportowy wiec nie jest złe. Drugi niestety nie grzeszy uroda - jest przede wszystkim funkcjonalny [emoji12]

No właśnie pewnie tak to się skończy - nie chciałam tez przepłacać , bo tak naprawdę nie wiem czy będę to użytkować później czy nie .
Tym bardziej , ze po szpitalu trzeba to wszystko wyprać w 90 stopniach i obawiam się co może zostać z tych rzeczy 🤦🏻‍♀️

reklama

Ja zrobiłam sobie zrzuty wczoraj .
Może komuś się przyda [emoji3]
IMG_6504.JPG
IMG_6505.JPG

Do góry