reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

Ja mam taki zwykły tani wózek baby lux. Ale mi się podoba ;) A co do podkładów kupuje razem 4 paczki i mam z 10 majtek higienicznych. Jak braknie dokupie. Tylko gorzej jak tu przez neta jakieś pizamki/ koszule/ biustonosz zamówić. Hmmm :)
4 paczki? A ile jest w paczce?
Ja wyrzuciła te swoje podkłady. Jak wróciłam do domu to podpaska albo nawet tylko wkladka

reklama
Ja już od jakiegoś czasu nie biorę zestawów witamin. Brałam tylko na samym początku jak nie mogłam jeść przez mdłości. Potem bardzo dobrze się odżywiałam a i wyniki miałam ok to przestałam. Dopiero teraz spadło- co jest normą w ciąży.
Coś pokombinuje z tym żelazem jakoś inaczej :-p

GBS - tak, to ponoć jakiś paciorkowiec. Mi to badanie zrobi w sumie już pod koniec (będę wtedy około 35tc) ... Kochana, to już na prawdę końcówka!
Mi gbs lekarz robiła na ostatniej wizycie, to jest jedno z obowiązkowych badań do przyjęcia do porodu, tak samo jak HIV, grupa krwi itd. Ja właśnie jestem w 35 tygodniu i jeszcze nie mam spakowane torby bo wszystko schnie albo czeka na pranie lub prasowanie 🙈 ale mam nadzieje ze w weekend już wszystko spakuje, chociaż wolałabym żeby Mała jeszcze wstrzymała się z przyjsciem na świat 🤗
Czy Wy tez macie dzisiaj taki totalnie leniwy dzień? 😜

Mi gbs lekarz robiła na ostatniej wizycie, to jest jedno z obowiązkowych badań do przyjęcia do porodu, tak samo jak HIV, grupa krwi itd. Ja właśnie jestem w 35 tygodniu i jeszcze nie mam spakowane torby bo wszystko schnie albo czeka na pranie lub prasowanie [emoji85] ale mam nadzieje ze w weekend już wszystko spakuje, chociaż wolałabym żeby Mała jeszcze wstrzymała się z przyjsciem na świat [emoji847]
Czy Wy tez macie dzisiaj taki totalnie leniwy dzień? [emoji12]

A jak wyglada to badanie ? I ile się czeka na wynik ?

A jak wyglada to badanie ? I ile się czeka na wynik ?
Na fotelu do badania ginekologicznego lekarz pobiera Ci materiał z odbytu. Bezbolesne. Nie wiem ile dokładnie na wynik, to chyba od laboratorium zależy ale ja byłam w czwartek a w najbliższy poniedziałek mam mieć wizytę i ma mi dać wyniki 🙂

reklama
Ja mam mieć pobierane z pochwy, o odbycie nie wspominała.... Chociaż wiem że to badanie powinno się robić z pochwy i odbytu jeszcze

Do góry