reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Mi gbs lekarz robiła na ostatniej wizycie, to jest jedno z obowiązkowych badań do przyjęcia do porodu, tak samo jak HIV, grupa krwi itd. Ja właśnie jestem w 35 tygodniu i jeszcze nie mam spakowane torby bo wszystko schnie albo czeka na pranie lub prasowanie 🙈 ale mam nadzieje ze w weekend już wszystko spakuje, chociaż wolałabym żeby Mała jeszcze wstrzymała się z przyjsciem na świat 🤗
Czy Wy tez macie dzisiaj taki totalnie leniwy dzień? 😜
Ja mam rzadko kiedy dzień nieleniwy. Ale jak zacznę robić, to albo do wieczora albo niestety do bólu kręgosłupa. Dosłownie.

Mogę urodzić przed terminem - byleby tylko dotrwać do 7 marca - takie mam założenie , bo zaczyna się 37 tydzień . Na razie mam 31 i 3.
No właśnie czy wytrzyma ? Oby , bo nie bardzo chciałbym w 34 tygodniu rodzic 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Kocham podejście lekarzy , naprawdę - „ co ma być to będzie „ 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ja wiem , ze to dla nich standard i nic nowego , ale dla kobiety w ciąży , z przejściami i jeszce pierwszym dzieckiem to nie takie proste.
Ja cały czas coś oglądam , albo czytam
, albo maluje a tak naprawdę marzą mi się zaaaakuuuuupy . Takie całodniowe [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] A tu nici z tego . I wszystko teraz zamawiam przez internet 🤦🏻‍♀️
A tak dziewczyny liczyłam , ze będzie ok i pojadę na zakupy dla malucha . A tu zostaje Allegro 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Nic się nie martw o tą szyjkę! Ja w 19 tyg. Miałam 2.10 raptem, potem szew i niby 3.50. Jakieś 3 tyg. Temu znów 2.10, a tydzień temu jednak 2.50:) oszaleć idzie. Termin mam na 5.3., lekarz mówi, ze na tym etapie wszystko powyżej 2.00 jest ok a 2,5 super, odradzał siedzenie na krześle, dźwiganie i dłuższe chodzenie, a po 36 tyg. mam zielone światło na zwiększenie aktywności. Twoja długość jest naprawdę ok, a czasem wypełniony pęcherz może nawet zaburzyć pomiar, a są tez różne szkoły mierzenia. Mnie od połowy ciąży straszą przez szyjke przedwczesnym porodem i teraz myślę, że Ew. Siwa będę już po od tego ich stresowania:)

Wydaje mi się że to na prawdę bardzo dużo. przeciez to nie płynie nie wiadomo jak i w jakich ilosciach. Takie miałam wyobrażenie aż pamiętam że martwilam, że nic spektakularnego się u mnie nie dzieje. Te podkłady zmieniała tylko że wzgledu na higienicznosc a nie dlatego że tego potrzebowały. Z tego co pamiętam, to nawet tego krwienia było mniej niż przy miesiaczce ( mam Max 3 dniowe) tylko plamienie później trochę dłużej trwało
Ale może niech się wypowie jakaś inna dziewczyna która ma poród już za sobą.... Może ja miałam nietypowo ? 🤔

Wydaje mi się że to na prawdę bardzo dużo. przeciez to nie płynie nie wiadomo jak i w jakich ilosciach. Takie miałam wyobrażenie aż pamiętam że martwilam, że nic spektakularnego się u mnie nie dzieje. Te podkłady zmieniała tylko że wzgledu na higienicznosc a nie dlatego że tego potrzebowały. Z tego co pamiętam, to nawet tego krwienia było mniej niż przy miesiaczce ( mam Max 3 dniowe) tylko plamienie później trochę dłużej trwało
Ale może niech się wypowie jakaś inna dziewczyna która ma poród już za sobą.... Może ja miałam nietypowo ? 🤔
No ja będę rodzić po raz pierwszy to właśnie wyobrażam sobie wręcz krwotoki🙉 ale właśni, pewnie każdy organizm inaczej.

Nic się nie martw o tą szyjkę! Ja w 19 tyg. Miałam 2.10 raptem, potem szew i niby 3.50. Jakieś 3 tyg. Temu znów 2.10, a tydzień temu jednak 2.50:) oszaleć idzie. Termin mam na 5.3., lekarz mówi, ze na tym etapie wszystko powyżej 2.00 jest ok a 2,5 super, odradzał siedzenie na krześle, dźwiganie i dłuższe chodzenie, a po 36 tyg. mam zielone światło na zwiększenie aktywności. Twoja długość jest naprawdę ok, a czasem wypełniony pęcherz może nawet zaburzyć pomiar, a są tez różne szkoły mierzenia. Mnie od połowy ciąży straszą przez szyjke przedwczesnym porodem i teraz myślę, że Ew. Siwa będę już po od tego ich stresowania:)

Dziękuje kochana za pocieszenie .
A propos piękne imię - moja dzidzia ma takie wybrane [emoji5][emoji5][emoji5]

reklama
No ja będę rodzić po raz pierwszy to właśnie wyobrażam sobie wręcz krwotoki[emoji86] ale właśni, pewnie każdy organizm inaczej.

No właśnie ja tez nie wiem , wiec pewnie wezmę jedno opakowanie podpasek i jedno tych podkładów .
Mam przykład moich dwóch przyjaciółek - jedna miała takie krwotoki , że zalała cały materac w szpitalu . Druga prawie nic i przechodziła na podpasce.

Do góry